Λιλ - Αγιαξ 0-2: Ατσαλάκωτος, αγκάλιασε την πρόκριση (vid)

Gazzetta team
Λιλ - Αγιαξ 0-2: Ατσαλάκωτος, αγκάλιασε την πρόκριση (vid)

bet365

Με τον Χακίμ Ζιγιέχ να σκοράρε και να δίνει ασίστ, ο Άγιαξ πέρασε εύκολα από την έδρα της Λιλ με 0-2 και θέλει απλά έναν βαθμό στην τελευταία αγωνιστική για να σφραγίσει την πρόκριση στους «16».

Το φαινόμενο του Άγιαξ εκτός έδρας στο Champions League είχε συνέχεια.

Υπό τις οδηγίες του Έρικ Τεν Χάαχ, ο Αίαντας εξακολουθεί να αγνοεί την ήττα μακριά από το Άμστερνταμ, μετά τη νέα νίκη του με 2-0 επί της Λιλ, με την οποία αγκάλιασε σφιχτά την πρόκριση.

Στο πρώτο ματς της ιστορίας του θεσμού που αγωνίστηκαν τρεις Μαροκινοί (Ζιγιέχ, Μαζραουί, Λάμπιαντ), ο πρώτος ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Πρωτα, σκόραρε το γρηγορότερο τέρμα στη φετινή σεζόν, μόλις στα 1'34'' ενώ στο 59ο λεπτό, μοίρασε ασίστ για 5ο σερί γκολ του Πρόμες για το 0-2 που ήταν και το τελικό σκορ.

Πλέον, ο Άγιαξ βρίσκεται στους 10 βαθμούς και θέλει τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στην Βαλένθια εντός έδρας, για να μην εξαρτάται από το ματς της Τσέλσι με τη Λιλ.

Λιλ (Γκαλτιέ): Μαϊνιάν, Τσελίκ, Τζαλό, Γκαμπριέλ, Μαντάβα, Σουμαρέ, Αντρέ (77' Σάντσεζ), Ικονέ, Μπάμπα (72' Λουίς Αραούχο), Οσιμέν

Άγιαξ (Τεν Χάαχ): Ονανά, Ταλιαφίκο, Μαρτίνεζ, Σουρς, Ντεστ, Φαν ντε Μπέεκ, Ζίγιες, Μαζραουί (46' Άλβαρεζ), Πρόμες, Τάντιτς, Λάμπιαντ

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα