Γκενκ - Ζάλτσμπουργκ 1-4: Ετοιμη για... τελικό με Λίβερπουλ! (vid)

Gazzetta team
Γκενκ - Ζάλτσμπουργκ 1-4: Ετοιμη για... τελικό με Λίβερπουλ! (vid)

bet365

Οι Αυστριακοί έκαναν πλάκα στους Βέλγους και περιμένουν την τελευταία αγωνιστική τους Κόκκινους γνωρίζοντας ότι με νίκη προκρίνονται!

Οταν έγινε η κλήρωση των ομίλων, στη Ζάλτσμπουργκ όσο αισιόδοξοι κι αν ήταν, μάλλον δε θα περίμεναν ότι θα φτάσει η τελευταία αγωνιστική και θα είναι ολοζώντανοι στη μάχη της πρόκρισης. Κι όμως, ακριβώς αυτό συμβαίνει. Επειτα από ένα χαλαρό 90λεπτο στο Βέλγιο, όπου έβαλαν τρία γκολ στη Γκενκ, η Ζάλτσμπουργκ πήγε στους 7 βαθμούς και περιμένει το ματς με τη Λίβερπουλ, όπου με νίκη (είχαν χάσει με 4-3 στο πρώτο ματς οι Αυστριακοί) προκρίνεται στους "16"!

Το ματς στο Βέλγιο κρίθηκε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, όπου οι φιλοξενούμενοι έβαλαν μαζεμένα δύο γκολ και... τελείωσαν τους γηπεδούχους. Το 0-1 έγινε στο 43' από τον Ντάκα μετά την τρελή γκάφα του τερματοφύλακα Κούκε, για να γίνει το 0-2 στο 45' με το σουτ του Μιναμίνο εντός περιοχής. Τα πράγματα ήταν πλέον εξαιρετικά απλά για τους Αυστριακούς και εξαιρετικά δύσκολα για τη Γκενκ, η οποία προσπάθησε να αντιδράσει στο β' μέρος αλλά δεν το κατάφερε. Αντιθέτως, η Ζάλτσμπουργκ μια χαρά κατάφερε να σκοράρει ξανά, με τον Χουάνγκ στο 69', ανεβάζοντας το σκορ και στρέφοντας πλέον όλη την προσοχή στο ματς με τη Λίβερπουλ. Εκεί πρέπει ήδη να είχε το μυαλό του και ο τερματοφύλακας Κορονέλ δηλαδή, αφού στο 85' έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια, για να μειώσει σε 1-3 ο Σαματά.

Δύο λεπτά μετά, όμως, ήταν η σειρά του Χάαλαντ να βρει δίχτυα, για να δώσει έτσι συνέχεια στις εκπληκτικές επιδόσεις του, γράφοντας το τελικό 1-4 από κοντά.

Γκενκ: Κούκε, Μαέλε, Λουκούμι, Ντεβάστ, Κουέστα, Ντε Νόρε, Μπέργκε, Χροσόφσκι (59' Ονουάτσου), Iτο (79' Χάτζι), Πέντσιλ (65' Μπονγκοντά), Σαματά.

Ζάλτσμπουργκ: Κορονέλ, Κρίστενσεν, Ονγκέν, Βέμπερ, Ούλμερ, Μιναμίνο, Μβέπου, Γιουνούζοβιτς, Σομποζλάι (80' Οκογκάβα), Χουάνγκ, Ντάκα (62' Χάαλαντ).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Λίβερπουλ 10 (11-8)
2. Νάπολι 9 (7-4)
3. Ζάλτσμπουργκ 7 (16-11)
4. Γκενκ 1 (5-16)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (10/12)
Νάπολι - Γκενκ
Ζάλτσμπουργκ - Λίβερπουλ

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα