Ζενίτ - Λυών 2-0: Προβάδισμα πρόκρισης (vid)

Gazzetta team
Ζενίτ - Λυών 2-0: Προβάδισμα πρόκρισης (vid)

bet365

Το... καθήκον της έκανε η Ζενίτ, επικράτησε με 2-0 της Λυών, την έπιασε στην 2η θέση του Ομίλου και κρατάει τις τύχες της πρόκρισης στα χέρια της την τελευταία αγωνιστική στη Λισαβόνα.

Το «πρέπει» της νίκης δεν άγχωσε τους παίκτες της Ζενίτ. Οι Ρώσοι είχαν ως μόνο στόχο τη νίκη, που θα τους έφερνε πρώτο φαβορί για την πρόκριση στους «16» και τελικά την πέτυχε με κυριαρχική εμφάνιση.

Η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης εκμεταλλεύθηκε την έδρα της και επικράτησε της Λυών με 2-0, την έπιασε στην δεύτερη θέση του 7ου ομίλου με 8 βαθμούς και, πλέον, ορίζει τις τύχες της στην τελευταία αγωνιστική, εκτός έδρας κόντρα στην Μπενφίκα.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο συνήθης ύποπτος Άρτεμ Τζιούμπα άνοιξε το σκορ για τη Ζενίτ στο 42' με δυναμική κεφαλιά από κόρνερ και τα πράγματα ξεκαθάρισαν στο 84', όταν ο Οζντόεφ εκτέλεσε έξω από την περιοχή, το σουτ του κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα.

Έτσι, η Ζενίτ αυτή τη στιγμή υπερέχει στην ισοβαθμία των «λιονέ», και αναλόγως με την έκβαση του Λειψία - Μπενφίκα, θα γνωρίζει για πόσα αποτελέσματα θα επισκεφτεί την Λισαβόνα την τελευταία αγωνιστική.

Ζενίτ (Σέμακ): Κερζακόβ, Καραβάεβ, Ιβάνοβιτς, Ρακίτσκι, Ντριούσι (81΄Ζιρκόφ), Κουζιάεβ, Οζντόεβ, Μπάριος, Σάντος, Τζιούμπα, Αζμούν.

Λυών (Γκαρσιά): Λόπες, Μαρκάλ (58' Κονέ), Ντεναγέρ, Άντερσεν, Μαρσέλο, Ντουμπουά, Κορνέ (74' Τσερκί), Τουσάρ, Ρεΐν-Αντελαΐδ, Τραορέ, Ντεμπελέ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα