Λεβερκούζεν - Ατλέτικο Μαδρίτης 2-1: Χάλασε το «πάρτι» πρόκρισης

Gazzetta team
Λεβερκούζεν - Ατλέτικο Μαδρίτης 2-1: Χάλασε το «πάρτι» πρόκρισης

bet365

Η κοιμωμένη για 90 λεπτά Ατλέτικο Μαδρίτης «ξύπνησε» στις καθυστερήσεις κόντρα στην Λεβερκούζεν αλλά ήταν αργά, με τον Μοράτα να μειώνει σε 2-1 στο 94' και να χάνει τετ-α-τετ στην τελευταία φάση για να «κλέψει» από το πουθενά το βαθμό, όμως εν τέλει η πρόκριση στους «16» πήρε παράταση.

Δύο λεπτά δεν ήταν αρκετά για να χαρίσουν στην Ατλέτικο την πρόκριση στους «16», μετά από ένα πλήρως ανεκμετάλλευτο ενενηντάλεπτο.

Οι «ροχιμπλάνκος» ταξίδεψαν στη Γερμανία για να πάρουν τη νίκη που θα τους έστελνε και μαθηματικά στην επόμενη φάση, μετά και την ήττα της Λοκομοτίβ από την Γιουβέντους, αλλά αντ’ αυτού, η Λεβερκούζεν πήρε τους πρώτους της βαθμούς στον όμιλο, επικρατώντας με 3-1 και αναζοπύρωσε τις δικές της ελπίδες για το κάτι παραπάνω.

Στο πρώτο ματς στον όμιλο που σκοράρει δις, η ομάδα του Πέτερ Μπος πήρε προβάδισμα με τον αγαπημένο της τρόπο τα τελευταία χρόνια, χάρη σε αυτογκόλ του Τόμας Παρτέι στο 41’, με τα τέσσερα από τα τελευταία έξι γκολ της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση να έχουν σημειωθεί με ανάλογο τρόπο. Ο Κέβιν Φόλαντ ήταν εκείνος που έκανε το 2-0 στο 55’ βάζοντας γερές βάσεις νίκης, οι οποίες δεν… έτριξαν μέχρι και τον έξτρα χρόνο. Σε εκείνο το διάστημα ξαφνικά οι παίκτες του Σιμεόνε ξύπνησαν, εκμεταλλεύθηκαν και το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχαν από το 85’ όταν αποβλήθηκε ο Αμίρι με κόκκινη κάρτα και μείωσαν με τον Μοράτα στο 94’, για να αγγίξουν την ισοφάριση και το τρελό φινάλε στιγμές αργότερα, όταν ο Ισπανός φορ δεν μπόρεσε να νικήσει για δεύτερη σερί φορά τον Χραντέτσκι.

Έτσι, η Λεβερκούζεν πέτυχε την πρώτη της νίκη και με 3 βαθμούς έναντι 7 της δεύτερης Ατλέτικο που πήρε παράταση στην υπόθεση πρόκριση, μπορεί να ελπίζει για μια ακόμα αγωνιστική για τη 2η θέση. Όλα αυτά σε ένα ματς που ο Παναγιώτης Ρέτσος πέρασε ως αλλαγή στο 81’ και κατέγραψε την παρθενική του συμμετοχή σε ομίλους Champions League.

Λεβερκούζεν (Μποζ): Χραντέτσκι, Βάιζερ, Τα, Μπέντερ, Ουεντέλ, Μπελαραμπί, Αρανγκίζ, Ντεμιρμπάι, Αμίρι, Φόλαντ, Χάβερτζ.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Σιμεόνε): Όμπλακ, Λόντι, Ερμόσο, Φελίπε, Αρίας, Σαούλ, Κόκε, Τόμας, Κορέα, Κόστα, Μοράτα

4ος όμιλος

1. Γιουβέντους 10 (9-4)
2. Ατλέτικο Μαδρίτης 7 (6-4)
3. Λοκομοτίβ Μόσχας 3 (4-7)
4. Μπάγερ Λεβερκούζεν 3 (3-7)

Η επόμενη αγωνιστική (26/11):

Λοκομοτίβ Μόσχας – Μπάγερ Λεβερκούζεν

Γιουβέντους – Ατλέτικο Μαδρίτης

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα