Ζάλτσμπουργκ - Νάπολι 2-3: Φουλ για "16" (vid)

Ζάλτσμπουργκ - Νάπολι 2-3: Φουλ για "16" (vid)

bet365

Με δύο γκολ του Μέρτενς και ένα του Ινσίνιε, οι Παρτενοπέι πήραν μεγάλη νίκη στην Αυστρία, παρέμειναν στην 1η θέση του ομίλου και είναι πολύ κοντά στην πρόκριση.

Στην 1η θέση του ομίλου και στο +4 από την 3η Σάλτσμπουργκ είναι πλέον η Νάπολι, η οποία στην επόμενη αγωνιστική θα υποδεχθεί στο San Paolo τους Αυστριακούς και με νίκη θα εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση στους "16" του Champions League. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι άνοιξε το σκορ στο 17' με τον Μέρτενς μετά την ωραία κεφαλιά-πάσα του Καγιεχόν, για να ισοφαρίσει όμως η Ζάλτσμπουργκ -η οποία είχε καλές ευκαιρίες αλλά έπεσε πάνω στον εκπληκτικό Μερέτ- στο 40' με πέναλτι του Χάλαντ.

Το ματς ήταν στο 1-1 μέχρι το 64', όταν ο Μαλκί εξιλεώθηκε για το πέναλτι στο οποίο υπέπεσε, κάνοντας το γύρισμα για το σουτ του Μέρτενς με το οποίο έγινε το 1-2. Ενα σημαδιακό γκολ για τον Βέλγο, αφού ξεπέρασε τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα και κυνηγάει πλέον τον Μάρεκ Χάμσικ για τον τίτλο του 1ου σκόρερ στην ιστορία της Νάπολι. Τέτοια ρεκόρ, πάντως, μπορεί να κάνει και ο 19χρονος Χάλαντ στο μέλλον, σε όποια ομάδα κι αν βρίσκεται, αφού στο 72' με κεφαλιά μετά τη σέντρα από αριστερά έκανε το 2-2, φτάνοντας ήδη στα 6 γκολ στη φετινή διοργάνωση!

Δεν το χάρηκε όσο θα ήθελε όμως, αφού στο επόμενο λεπτό -και με τους Αυστριακούς ακόμη να... πανηγυρίζουν για την ισοφάριση- ήρθε το 2-3 για τη Νάπολι: Τέλειο γύρισμα του Μέρτενς, πλασέ από κοντά (βρήκε και λίγο σε αντίπαλο) του Ινσίνιε που είχε μπει στο ματς οκτώ λεπτά νωρίτερα, γκολ και... πρόκριση!

Ζάλτσμπουργκ (Τζέσε Μαρτς): Στάνκοβιτς (33' Κάρλος), Κρίστενσεν, Ραμάλιο, Βέμπερ, Ούλμερ, Μβέπου (89' Κοϊτά), Γιουνούζοβιτς, Μιναμίνο, Ντάκα (68' Ασιμέρου), Χουάνγκ, Χάλαντ.

Νάπολι (Κάρλο Αντσελότι): Μερέτ, Μαλκί, Κουλιμπαλί, Λουπέρτο, Ντι Λορέντζο, Καγιεχόν (80' Ελμάς), Αλαν, Φαμπιάν Ρουίθ, Ζιελίνσκι, Λοσάνο (65' Ινσίνιε), Μέρτενς (76' Γιορέντε).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Νάπολι 7 (5-2)
2. Λίβερπουλ 6 (8-6)
3. Zάλτσμπουργκ 3 (11-9)
4. Γκενκ 1 (3-10)

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (5/11)
Λίβερπουλ - Γκενκ
Νάπολι - Zάλτσμπουργκ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα