Στέρλινγκ: Απολαμβάνοντας τον νέο ποδοσφαιρικό εαυτό του (vids)

Στέρλινγκ: Απολαμβάνοντας τον νέο ποδοσφαιρικό εαυτό του (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Στέρλινγκ: Απολαμβάνοντας τον νέο ποδοσφαιρικό εαυτό του (vids)

bet365

Ο Ραχίμ Στέρλινγκ απέδειξε απέναντι στην Αταλάντα γι' ακόμα μια φορά γιατί θεωρείται ο πιο βελτιωμένος Άγγλος ποδοσφαιριστής, ίσως ο κορυφαίος που αγωνίζεται αυτή τη στιγμή στην Premier League και σίγουρα ένας εκ των κορυφαίων παγκοσμίως!

Τσάμπιονς Λιγκ με 200+ αγορές και σούπερ αποδόσεις στη Vistabet.gr. Τσάμπιονς Λιγκ με 200+ αγορές και σούπερ αποδόσεις στη Vistabet.gr.

Για τέταρτη φορά στα τελευταία 35 παιχνίδια, παίρνει τη μπάλα του αγώνα στο σπίτι του, αφού έχει πετύχει χατ-τρικ και του αξίζει το... αναμνηστικό της αναμέτρησης.

Απέναντι στην Αταλάντα για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Champions League, ο Ραχίμ Στέρλινγκ έκανε τα πάντα για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα. «Σέρβιρε» στον Αγουέρο για την ισοφάριση, κέρδισε το πέναλτι για την ανατροπή κι έπειτα το πήρε πάνω του στο δεύτερο ημίχρονο πετυχαίνοντας χατ-τρικ σε χρονικό διάστημα 11 λεπτών!

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που αναμφίβολα έχει εξελιχθεί, έχει προοδεύσει σε απίστευτο βαθμό, δεν σταματάει να μαθαίνει, είναι μόλις 24 ετών κι αν παρατηρήσει κανείς τις κινήσεις του στον αγωνιστικό χώρο και το γεγονός πως συνεχώς αλλάζει διαδρομές για να μπερδέψει και να κουράσει τους αμυντικούς, αντιλαμβάνεται και τη δουλειά που έχει κάνει ο Γκουαρδιόλα μαζί του.

Υπό τις οδηγίες του Καταλανού προπονητή στη Μάντσεστερ Σίτι, ο Στέρλινγκ έχει επωφεληθεί στον μέγιστο βαθμό. Έχει γίνει ένας... άλλος ποδοσφαιριστής. Έχει μετατραπεί από εξτρέμ σε σκόρερ και σε παίκτη που ξέρει πολύ καλά πως να διαβάσει τις φάσεις, να σκεφτεί τις μπαλιές που θα μπορούσαν να του γίνουν ώστε να τρέξει στον χώρο, αλλά και να δημιουργήσει ευκαιρίες για για να σκοράρουν οι συμπαίκτες του.

Έχει πετύχει 82 γκολ σε αυτές τις περίπου 3,5 σεζόν που ο Πεπ βρίσκεται στην άκρη του πάγκου των «πολιτών». Επιπλέον, έχει καταγράψει 79 ασίστ προς τους συμπαίκτες του, αριθμός που ανεβάζει τη συμμετοχή του στα 161 τέρματα σε επίπεδο συλλόγων αλλά και των εθνικών ομάδων, φροντίζοντας αυτή την τρομερή εικόνα του να τη μεταφέρει κάθε φορά και στα «τρία λιοντάρια» πέρα από τους «πολίτες».

Το χατ-τρικ κόντρα στην Αταλάντα ήταν το 5ο της καριέρας του, το 4ο από τον Μάρτιο και μετά, ενώ, έχει βρεθεί είτε ως σκόρερ είτε ως δημιουργός σε 22 γκολ στα τελευταία 17 εντός έδρας παιχνίδια της Μάντσεστερ Σίτι στο Champions League. Στις 14 περιπτώσεις ήταν εκείνος που έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας και τις υπόλοιπες 8 βοήθησε κάποιον συμπαίκτη του να το κάνει και να προσθέσει γκολ στον λογαριασμό του.

Οι εμφανίσεις του και η απίστευτη συνέπεια που επιδεικνύει στη θετική και καθοριστική εικόνα που επιδεικνύει στον αγωνιστικό χώρο, έχουν προκαλέσει από το βράδυ της Τρίτης μια πολύ μεγάλη κουβέντα για τη θέση του Ραχίμ Στέρλινγκ στην Premier League και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Ο Ρίο Φέρντιναντ, από το στούντιο του BT Sport, ανέφερε πως ο συμπατριώτης του είναι αυτή τη στιγμή ο κορυφαίος που υπάρχει στο αγγλικό πρωτάθλημα και ένας εκ των 5 κορυφαίων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Ρέι Πάρλουρ από την πλευρά του, στο ραδιόφωνο του TalkSport, έθεσε το ερώτημα για το σενάριο να μπορεί κανείς να βάλει τον Στέρλινγκ στην 3η θέση όλου του κόσμου τη δεδομένη χρονική στιγμή, αφήνοντας τους Μέσι, Κριστιάνο και Φαν Ντάικ στη διάθεση του καθενός για τις δύο πρώτες θέσεις.

Το γενικότερο συμπέρασμα ήταν πως «ο επιθετικός της Σίτι μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερος, να πετύχει περισσότερα γκολ και να έχει περισσότερες ασίστ. Μπορεί, όντως, να φτάσει σε σημείο να θεωρείται ο καλύτερος όλων στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο».

Πάντως, ο Στέρλινγκ σε πρόσφατη συνέντευξή του στο δημοφιλές περιοδικό FourFourTwo, σε ερώτηση για τις... συγκρίσεις που γίνονται μεταξύ αυτού και του Λιονέλ Μέσι, είχε δώσει αφοπλιστική απάντηση: «Μη μου τα λέτε αυτά. Αν καταφέρω να σκοράρω 50-60 φορές κάθε χρόνο για τα επόμενα 15 χρόνια, τότε θα μπορούμε να την κάνουμε αυτή την κουβέντα».

Αυτό δείχνει και τη γενικότερη νοοτροπία του και την προσωπικότητα την οποία έχει δουλέψει και βγάζει προς τα έξω, όντας πρότυπο και για την εξωγηπεδική δράση του και κυρίως την ανθρωπιστική με κινήσεις που έχουν μοναδικό όφελος το καλό του συνανθρώπου και την εξάλειψη των διακρίσεων...

Σε 17 αναμετρήσεις την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο σε όλες τις διοργανώσεις, έχει σκοράρει 16 φορές, έχει 10 ασίστ και γενικότερα μέσα στο 2019 έχει ένα γκολ ανά 118 αγωνιστικά λεπτά στο σύνολο των 25 τερμάτων που έχει σημειώσει σε 36 αναμετρήσεις σε συλλογικό επίπεδο...

Στη φετινή σεζόν έχει 16 γκολ και 10 ασίστ σε 17 ματς. Και τη στιγμή που όλοι περιμένουν ακόμα μεγαλύτερα πράγματα από εκείνον, ο Ραχίμ Στέρλινγκ δείχνει απόλυτα ήρεμος και έτοιμος για να πετύχει πολλά. Κόντρα σε όλο το βάρος που πέφτει στους ώμους του, παραμένει αέρινος στις κινήσεις του και πιστός στον νέο ποδοσφαιρικό του εαυτό που γνώρισε από την ημέρα που άρχισε η συνεργασία του με τον Πεπ Γκουαρδιόλα...

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα