Κι όμως, Ολυμπιακός και Μπάγερν έχουν τρεις μεγάλες ομοιότητες!

Κι όμως, Ολυμπιακός και Μπάγερν έχουν τρεις μεγάλες ομοιότητες!

Κι όμως, Ολυμπιακός και Μπάγερν έχουν τρεις μεγάλες ομοιότητες!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Μπάγερν, που…μαθηματικά θα μας δώσει τρία με τέσσερα γκολ!

Επιστροφή στοιχήματος* στον αγώνα Ουκρανία - Πορτογαλία και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Φτάνει λοιπόν κι ο τρίτος αγώνας του Ολυμπιακού για το Τσάμπιονς Λιγκ, με την μεγάλη Μπάγερν Μονάχου. Την άλλη Τρίτη στο Καραϊσκάκη γίνεται το πρώτο παιχνίδι και σήμερα αναμένεται να εξαντληθούν κι όσα εισιτήρια βγουν προς διάθεση.

Ας προσπαθήσουμε να κάνουμε μία πρώτη προσέγγιση του σπουδαίου αυτού αγώνα, μέσα από δύο δεδομένα που λένε πολλά για κάθε μία ομάδα, αλλά και που έρχονται σε…σύγκρουση το ένα με το άλλο! Ένα δεδομένο ευχάριστο για τον Ολυμπιακό, αλλά και ένα δεδομένο που τρομάζει…λίγο!

Το πρώτο δεδομένο: ο Ολυμπιακός παραμένει αήττητος στα 10 τελευταία ευρωπαϊκά εντός έδρας παιχνίδια του! Σε 10 αγώνες στο Τσάμπιονς Λιγκ και στο Γιουρόπα Λιγκ, σε επίπεδο τόσο προκριματικών, όσο και φάσης ομίλων, έχει εφτά νίκες (Λουκέρνη 4-0, Μπέρνλι 3-1, Ντουντελάνζ 5-1, Μίλαν 3-1, Πλζεν 4-0, Μπασάκσεχιρ 2-0, Κράσνονταρ 4-0) και τρεις ισοπαλίες (Μπέτις 0-0, Ντινάμο Κιέβου 2-2 και Τότεναμ 2-2)… Όλα είναι με τον Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο.

Το δεύτερο δεδομένο: η Μπάγερν, με τη σειρά της, παραμένει αήττητη στα δικά της 10 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια! Σε 10 αγώνες Τσάμπιονς Λιγκ, σε επίπεδο τόσο φάσης ομίλων, όσο και νοκ άουτ, έχει κι αυτή εφτά νίκες (Σέλτικ 2-1, Άντερλεχτ 2-1, Μπεσίκτας 3-1, Σεβίλλη 2-1, Μπενφίκα 2-0, ΑΕΚ 2-0, Τότεναμ 7-2) και τρεις ισοπαλίες (Ρεάλ Μαδρίτης 2-2, Άγιαξ 3-3, Λίβερπουλ 0-0)…

Κι είναι πραγματικά εντυπωσιακό λοιπόν ότι από τη μία ο Ολυμπιακός έχει ένα πολύ δυνατό 7-3-0 στα 10 τελευταία ευρωπαϊκά παιχνίδια του στο Καραϊσκάκη κι από την άλλη η Μπάγερν έχει ένα εκπληκτικό 7-3-0 στα 10 τελευταία ευρωπαϊκά παιχνίδια της μακριά από το Μόναχο, όπου είναι πιο δυνατή κι απ΄ότι μέσα στο σπίτι της, αφού στα 10 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της έχει 6-2-2, δηλαδή δύο ήττες και δύο ισοπαλίες!

Να προσέξουμε ότι οι δύο ομάδες έχουν κι άλλη μεγάλη ομοιότητα: παίζουν φουλ επίθεση! Τα παιχνίδια τους, τα εντός έδρας του Ολυμπιακού και τα εκτός έδρας της Μπάγερν, είναι γεμάτα γκολ! Έχουν φέρει και οι δύο (!) από ένα 0-0, ο μεν με την Μπέτις, η δε με τη Λίβερπουλ, αλλά στους υπόλοιπους εννιά αγώνες τους έχουν βάλει η Μπάγερν 25 γκολ κι ο Ολυμπιακός 29!!! Κι έχουν φάει η Μπάγερν 11 κι ο Ολυμπιακός εφτά. Με την παραδοχή, βέβαια, ότι οι Γερμανοί είχαν πιο δύσκολους αντιπάλους. Και με τη διαπίστωση ότι στα δέκα αυτά παιχνίδια τους μπαίνουν κατά μέσο όρο στην Μπάγερν 3,6 γκολ (25-11) και στον Ολυμπιακό επίσης 3,6 γκολ (29-7)!!!

Κοινώς, Ολυμπιακός και Μπάγερν έχουν τρεις μεγάλες ομοιότητες στα δέκα τελευταία ευρωπαϊκά παιχνίδια τους, αντίστοιχα εντός κι εκτός έδρας: το υπέρ τους 7-3-0, το ένα και μοναδικό 0-0 και το μέσο όρο 3,6 γκολ ανά ματς!!!

Παρεμπιπτόντως, με όλα αυτά τα δεδομένα, μπορεί κάποιος να συμπεράνει ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να βάλει τουλάχιστον δύο γκολ στην Μπάγερν, για να ελπίζει να μην χάσει! Η, να φέρει ένα σπάνιο 0-0!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.