Γκιγιέρμε-Λούκας Μόουρα: Οι δύο παιδικοί φίλοι που έφτασαν από το futsal στο Champions League!

Γιάννης Γεωργόπουλος
Γκιγιέρμε-Λούκας Μόουρα: Οι δύο παιδικοί φίλοι που έφτασαν από το futsal στο Champions League!

bet365

Από συμπαίκτες σε ομάδα του Futsal αντίπαλοι στο Champions League. Oι παιδικοί φίλοι Γκιγιέρμε και Λούκας Μόουρα ανταμώνουν ξανά στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Η συμφωνία για ανταλλαγή φανελών θεωρείται δεδομένη μετά την λήξη της αναμέτρησης ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Τότεναμ. Γκιγιέρμε Τόρες και Λούκας Μόουρα θα τεθούν αντιμέτωποι έπειτα από εφτά χρόνια. Τους δύο ποδοσφαιριστές συνδέει μακρά φιλία αφού γνωρίζονται από τα παιδικά τους χρόνια.

Αμφότεροι, σε νεαρή ηλικία έπαιζαν ποδόσφαιρο Σάλας στη Σάο Καετάνο. Η φιλία τους δημιουργήθηκε μέσα από τους γονείς τους που γνωρίζονταν μεταξύ τους. Ο Γκιγιέρμε όταν ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο Σάλας ήταν 6 χρονών και ο Λούκας Μόουρα ένα χρόνο μικρότερος. O μέσος του Ολυμπιακού στη συνέχεια μεταπήδησε στην Πορτουγκέζα και από εκεί βρέθηκε στην Κορίνθιανς, ενώ ο επιθετικός της Τότεναμ έκανε καριέρα στη Σάο Πάουλο προτού μετακομίσει στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Το 2011 φόρεσαν ξανά την ίδια φανέλα στο πλαίσιο φιλανθρωπικού αγώνα που διοργανώθηκε από τον Γκιγιέρμε, ενώ την επόμενη χρόνια ήταν αντίπαλοι σε ματς μεταξύ της Πορτουγκέζα και της Σάο Πάουλο.

«Θα είναι μια ενδιαφέρουσα μονομαχία. Έπαιξα με την Παρί Σεν Ζερμέν κόντρα στον Ολυμπιακό. Είναι δύσκολο να αγωνιστείς εκεί, λόγω του φανατικού κοινού. Συμφωνήσαμε με τον Γκιγιέρμε να ανταλλάξουμε φανέλες. Είναι πολύ ωραίο που θα συναντηθούμε ξανά. Βλέπω τα πηγαίνει πολύ καλά στον Ολυμπιακό και είναι σημαντικός για την ομάδα του».

Σε ανάλογο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Γκιγιέρμε για τον Λούκας Μόουρα.

«Ο Λούκας είναι ένα εξαιρετικό παιδί και είμαι χαρούμενος για όσα έχει καταφέρει στη ζωή του. Είχα πάει μια φορά στο Παρίσι και με υποδέχθηκε πολύ ωραία. Τώρα θα είναι αντίπαλος και θα παλέψουμε ο καθένας για το καλύτερο δυνατό. Η φιλία ασφαλώς παραμένει».

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα