Αγιαξ - Λιλ 3-0: Για πλάκα (vid)

Παναγιώτης Παλλαντζάς
Αγιαξ - Λιλ 3-0: Για πλάκα (vid)

bet365

Με Πρόμες - Αλβαρες - Ταλιαφίκο ο Αίαντας καθάρισε εύκολα τους Γάλλους και μπήκε με το δεξί στους ομίλους του Champions League.

Απέναντι στη νεανική Λιλ, ο νεανικός Αγιαξ ήταν το φαβορί και το απέδειξε με εντυπωσιακό τρόπο. Οχι μόνο για το τελικό σκορ, αλλά και για την εικόνα του παιχνιδιού, αφού η ομάδα του Ερικ Τεν Χαγκ ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και δε δυσκολεύτηκε να πάρει το τρίποντο, αρχίζοντας με τον καλύτερο τρόπο τη φετινή πορεία της στο Champions League...

Ο Αγιαξ μπήκε στο ματς με στόχο το γρήγορο γκολ και θα μπορούσε να το πετύχει στο 14', αν η μπάλα δεν πήγαινε στο δοκάρι από το σουτ του Ζίγιεχ. Λίγα λεπτά μετά πάντως, στο 18', κατέληξε εκεί που έπρεπε, στα δίχτυα δηλαδή, από την κεφαλιά του Πρόμες μετά τη σέντρα του Ταλιαφίκο. Με τον αέρα του 1-0 πλέον, οι Ολλανδοί ήλεγξαν την κατάσταση και αφού γλίτωσαν στο 44' με την απόκρουση του Ονάνα στο κοντινό πλασέ του Ικονέ, κλείδωσαν τη νίκη στο δεύτερο μέρος.

Αυτό άρχισε με ευκαιρία του Ζίγιεχ στο 48' και συνεχίστηκε με το ωραίο γκολ του Αλβαρες στο 50' με σουτ από πλάγια πέφτοντας, μετά την πάσα του Νέρες 2-0). Και με τα πάντα να έχουν κριθεί και τη Λιλ να το παίρνει απόφαση, ο Αγιαξ έφτασε και σε τρίτο γκολ, στο 62', με την κεφαλιά του Ταλιαφίκο μετά την εκτέλεση κόρνερ (3-0).

Αγιαξ (Ερικ Τεν Χαγκ): Ονάνα, Ντεστ, Φέλτμαν, Μπλιντ, Ταλιαφίκο, Αλβαρες, Πρόμες, Μαρτίνες (88' Εκέλενκαμπ), Ζίγιεχ (77' Λανγκ), Νέρες (83' Χούντελαρ), Τάντιτς.

Λιλ (Κριστόφ Γκαλτιέ): Μενιάν, Τσέλικ, Ζοσέ Φόντε, Ντος Σάντος, Μπράνταριτς, Ρενάτο Σάντσες (63' Αραούχο), Αντρέ, Σουμαρέ (77' Τσέκα), Μπαμπά, Οσιμιέν, Ικονέ (63' Γιουσούφ Γιαζίτσι).

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα