Εβδομος ο Ολυμπιακός στο Champions League! Πάνω από Λίβερπουλ, Τσέλσι, Μίλαν, Ατλέτικο, Ντόρτμουντ, Μπενφίκα, Άγιαξ, Παρί…

Εβδομος ο Ολυμπιακός στο Champions League! Πάνω από Λίβερπουλ, Τσέλσι, Μίλαν, Ατλέτικο, Ντόρτμουντ, Μπενφίκα, Άγιαξ, Παρί…

Εβδομος ο Ολυμπιακός στο Champions League! Πάνω από Λίβερπουλ, Τσέλσι, Μίλαν, Ατλέτικο, Ντόρτμουντ, Μπενφίκα, Άγιαξ, Παρί…

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta την τεράστια επιτυχία του Ολυμπιακού να έχει φτάσει σε θέση Νο 7 στο Champions League!

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε λοιπόν χθες με στιλ την τεράστια προσπάθεια πέντε ολόκληρων εβδομάδων, από τις 23 Ιουλίου έως τις 27 Αυγούστου, μέσα από μία διαδικασία έξι αγώνων, αυτό που λέμε, ο ένας πιο δύσκολος από τον άλλο.

Το διπλό στη Ρωσία τον στέλνει στους ομίλους του Champions League για 19η φορά στην ιστορία της διοργάνωσης!!! Για όποιον δεν το έχει συνειδητοποιήσει, μιλάμε για ένα απίστευτο ρεκόρ. Ο Ολυμπιακός είναι 7ος σε συμμετοχές στη φάση των ομίλων της μεγαλύτερης διοργάνωσης στην Ευρώπη! Περισσότερες παρουσίες από τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο έχουν μόνο οι Μπαρτσελόνα και Ρεάλ (24), οι Μπάγερν και Πόρτο (23), η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ (22) κι η Γιουβέντους (20). Μετά είναι Ολυμπιακός και Άρσεναλ, με 19!

Αντιλαμβάνεστε για τι συζητάμε; Ο Ολυμπιακός έχει παίξει περισσότερες φορές στο Champions League από Λίβερπουλ, Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι, από Μίλαν, Ίντερ, Ρόμα, από Ατλέτικο Μαδρίτης, Σεβίλλη, από Παρί Σεν Ζερμέν, Λιόν, από Άγιαξ, Άϊντχοβεν, από Ντόρτμουντ, Μπενφίκα, από Σαχτάρ, Ντινάμο Κιέβου, από Γαλατασαράϊ, Ζενίτ, Σέλτικ.

Είναι απίστευτο αυτό που έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει ο Ολυμπιακός, ακόμη και μέσα στη δεκαετία της μεγαλύτερης κρίσης που χτύπησε οικονομικά την Ελλάδα. Ακόμη και μέσα σε αυτή τη δεκαετία, ο Ολυμπιακός απουσίασε μόλις τρεις σεζόν από το Champions League: το 2010, πέρσι (2018) και το 2016. Την δε πρώτη φορά ήταν που άλλαξε χέρια ο σύλλογος και τον πήρε ο Μαρινάκης από τον Κόκκαλη και τις δύο άλλες φορές έφτασε στους 16 και στους 32 του Europa League.

Χάρη πάνω απ΄ όλους σε αυτόν (συν τον Παναθηναϊκό το 2008 και το 2010 και την ΑΕΚ πέρσι) η Ελλάδα μετέχει κάθε σεζόν εδώ και τόσα χρόνια στο Τσάμπιονς Λιγκ, με εξαίρεση το 2016. Κι επέστρεψε με τον πιο εμφατικό τρόπο, με την ισοπαλία του στο πρώτο ματς και τις πέντε νίκες στα πέντε υπόλοιπα και με γκολ 13-1!!! Αφήνοντας δε στο τέλος έξω και την Κράσνονταρ, την ομάδα που απέκλεισε δηλαδή με το διπλό μέσα στην Πορτογαλία την Πόρτο-Νο 3 κλαμπ σε συμμετοχές στο Champions League!!!

Μέσα από αυτά τα προκριματικά βγήκαν νοκ άουτ εκτός από την Πόρτο σύλλογοι όπως οι Άϊντχοβεν, Ντινάμο Κιέβου, Σέλτικ, Βασιλεία. Όχι όμως ο Ολυμπιακός, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που πέρσι τα έκανε όλα καλά στα πέντε πρώτα παιχνίδια του, αλλά στο έκτο και πιο κρίσιμο λύγισε κι έφαγε τέσσερα γκολ από την Μπενφίκα μέσα στην Τούμπα, ενώ ο Ολυμπιακός έβαλε τέσσερα γκολ μέσα στο Καραϊσκάκη κι ουσιαστικά πέρασε από εκεί…

Πλάκα πλάκα ο Ολυμπιακός για να περάσει στους ομίλους του Champions League πέρασε τρεις αντιπάλους, όσους (Σλόβαν Μπρατισλάβας, Έβερτον, Ερυθρό Αστέρα) είχε αποκλείσει ο Παναθηναϊκός όταν έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών!!!

Τέλος πάντων, χθες το πρωί είχα αναλύσει ότι ο Ολυμπιακός έχει πάρει εδώ και χρόνια το κολάϊ με τα καλοκαιρινά προκριματικά παιχνίδια και να που το συνέχισε και μέσα στη Ρωσία, κερδίζοντας και στην τρίτη επίσκεψη στην ιστορία του στη χώρα, μετά την Ντινάμο Μόσχας και την Ρούμπιν (άρα στους ομίλους θέλουμε Ζενίτ από τον πρώτο η, Λοκομοτίβ Μόσχας από το τέταρτο γκρουπ;…). Πλέον έχει μία σειρά 16 αγώνων με 13 νίκες και τρεις ισοπαλίες, συνεπώς είναι αήττητος, με εφτά νίκες και μία ισοπαλία εντός έδρας, αλλά και έξι νίκες και δύο ισοπαλίες εκτός έδρας!

Και τώρα ο Ολυμπιακός πρέπει να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα για την παρουσία του στους ομίλους του Champions League. Την τελευταία διετία η Ελλάδα είχε μόλις ένα βαθμό σε φάση ομίλων (μηδέν πέρσι η ΑΕΚ), αυτό της ισοπαλίας του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα πρόπερσι στον Πειραιά. Οι κληρώσεις ήταν δύσκολες (ιδίως εκείνη με Μπάρτσα, Γιουβέντους, Σπόρτινγκ, αλλά και η άλλη με Μπάγερν, Άγιαξ, Μπενφίκα), όμως όσο πιο καλή ομάδα έχεις, τόσο και αυξάνεις τις πιθανότητες σου για καλύτερα αποτελέσματα.

Κι ο Ολυμπιακός από πέρσι φτιάχνει μία πραγματικά καλή ομάδα. Έχει ένα πολύ καλό ρόστερ, αλλά ασφαλώς και μπορεί να δυναμώσει κι άλλο σε αυτό το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου. Και νομίζω ότι αυτό ακριβώς θα κάνει, ενόψει μίας χρονιάς με Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και με 36 αγωνιστικές πρωταθλήματος.

Μία ομάδα του επιπέδου του πρέπει να έχει λύσεις όπως το χθεσινό παράδειγμα Γκερέρο-Ελ Αραμπί. Χάνεις στο ζέσταμα τον βασικό σου σέντερ φορ, βάζεις αυτόν που θα ήταν στον πάγκο και σου καθαρίζει με δύο γκολάκια το διπλό!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.