Ο Ολυμπιακός του Καραϊσκάκη, το άγχος της Κράσνονταρ κι η μάχη του αιφνιδιασμού!

Ο Ολυμπιακός του Καραϊσκάκη, το άγχος της Κράσνονταρ κι η μάχη του αιφνιδιασμού!

Ο Ολυμπιακός του Καραϊσκάκη, το άγχος της Κράσνονταρ κι η μάχη του αιφνιδιασμού!

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος κάνει μέσα από το blog του στο gazzetta τη δική του προσέγγιση για το πρώτο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τους Ρώσους.

Ολυμπιακός - Κράσνονταρ με αξεπέραστο Live Στοίχημα και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+)

Η Κράσνονταρ είναι μία ομάδα που δεν φαίνεται να διαφέρει πολύ από πλευράς απόδοσης κι αποτελεσμάτων στα εντός με τα εκτός έδρας παιχνίδια της. Τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός για να την…αγχώσει ενόψει της ρεβάνς της προσεχούς Τρίτης στη Ρωσία;

Η ανάλυση της ευρωπαϊκής παρουσίας της Κράσνονταρ αναφορικά με τα νοκ άουτ παιχνίδια της στην Ευρώπη μας δείχνει ένα πράγμα, που κατά την γνώμη μου πρέπει να το δει σοβαρά ο Ολυμπιακός: όταν παίζει το πρώτο της παιχνίδι εκτός έδρας και το χάσει, ας είναι με το μικρότερο δυνατό σκορ, δεν τα καταφέρνει στη ρεβάνς μέσα στο σπίτι της να το γυρίσει…

Φεβρουάριος του 2016 Σπάρτα Πράγας-Κράσνονταρ 1-0 το πρώτο ματς, Κράσνονταρ- Σπάρτα Πράγας 0-3 η ρεβάνς!

Μάρτιος του 2017 Θέλτα-Κράσνονταρ 2-1 το πρώτο ματς, Κράσνονταρ- Θέλτα 0-2 η ρεβάνς!

Μάρτιος του 2019 Βαλένθια-Κράσνονταρ 2-1 το πρώτο ματς, Κράσνονταρ- Βαλένθια 1-1 η ρεβάνς!

Σε τρεις παρτίδες στις οποίες οι Ρώσοι έχασαν το πρώτο ματς, και δη με ρευστά σκορ όπως 0-1 κι 1-2, αποκλείστηκαν και τις τρεις φορές. Για να βρούμε ανάλογη πρόκριση τους πρέπει να πάμε πίσω στον Αύγουστο του 2014, όταν το Ρεάλ-Σοσιεδάδ-Κράσνονταρ 1-0, ακολούθησε το Κράσνονταρ-Ρεάλ Σοσιεδάδ 3-0, παρότι το αποτέλεσμα ήταν 0-0 ως το 71’, οπότε κι οι Ρώσοι κέρδισαν πέναλτι κι άνοιξαν το σκορ…

Βεβαίως, είμαστε υποχρεωμένοι να παρατηρήσουμε ότι οι τρεις αποκλεισμοί της ήταν σε φάση νοκ άουτ των 32 και των 16 του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ η πρόκριση σε φάση καλοκαιρινών προκριματικών Γιουρόπα Λιγκ, κάτι που επίσης μπορεί να έχει τη σημασία του, όμως αν μη τι άλλο μιλάμε για παρτίδες νοκ άουτ και στις τέσσερις περιπτώσεις.

Γενικά η Κράσνονταρ μοιάζει να προκρίνεται πιο εύκολα όταν δίνει τη ρεβάνς εκτός έδρας! Έτσι πέρασε την Πόρτο με το 3-2, μετά την εντός έδρας ήττα της 0-1, έτσι έκανε και τις άλλες σημαντικές προκρίσεις της: με την Μπάγερ Λέβερκουζεν 1-1 στη ρεβάνς στη Γερμανία μετά το 0-0 στη Ρωσία και με τη Φενέρμπαχτσε 1-1 στη ρεβάνς στην Τουρκία μετά το 0-0 στη Ρωσία.

Πού θέλω να καταλήξω: το αποψινό παιχνίδι μοιάζει αρκετά με εκείνο το περσινό με την Μπέτις στο Καραϊσκάκη, υπό την έννοια ότι κι οι Ρώσοι, όπως τότε οι Ισπανοί, είναι πολύ καλοί στην κόντρα επίθεση, καθότι πολύ γρήγορη ομάδα. Σε κάτι τέτοια ματς, λες ότι και το 0-0 κακό δεν είναι, αφού σου επιτρέπει να πας στη ρεβάνς για δύο αποτελέσματα, ισοπαλία με γκολ η, νίκη. Σε γενικές γραμμές ισχύει. Ωστόσο, νομίζω ότι απ΄ όποια πλευρά κι αν το δούμε, ο Ολυμπιακός πρέπει να κυνηγήσει πρωτίστως τη νίκη απόψε, έστω και τη «χειρότερη» νίκη, δηλαδή τύπου 2-1. Η νίκη πάντοτε σου δίνει ένα αβαντάζ, έστω και μικρό.

Ένα δε πολύ σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού μπορεί να είναι το ξεκίνημα του αγώνα, στο οποίο δείχνει να επιμένει πολύ φέτος ο Πέδρο Μαρτίνς, άσχετα αν μέχρι στιγμής δεν του έχει «βγει» με κάποια γκολ, και λόγω ατυχίας (βλέπε δοκάρια Γκιγέρμε). Γιατί η Κράσνονταρ μοιάζει με ομάδα που της αρέσει να αιφνιδιάζει τον αντίπαλο της, ακόμη κι όταν παίζει εκτός έδρας, αλλά και μία ομάδα που μπορείς να την αιφνιδιάσεις εσύ μέσα στο σπίτι σου, ειδικά όταν μιλάμε για έδρα όπως το Καραϊσκάκη. Κι ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι απόψε "Ολυμπιακός Καραϊσκάκη"!

Να θυμηθούμε ότι ναι μεν μέσα στο Πόρτο η Κράσνονταρ προηγήθηκε 2-0 στο 13΄(!) και στο Φενέρμπαχτσε-Κράσνονταρ (1-1) το σκορ ήταν 0-1 στο 7’, αλλά στο Βαλένθια-Κράσνονταρ (2-1) το σκορ ήταν 1-0 στο 12’ και 2-0 στο 24’…Στο Σεβίλλη-Κράσνονταρ (3-0) το σκορ ήταν 2-0 στο 10’…Στο Ερυθρός Αστέρας-Κράσνονταρ (2-1) το σκορ ήταν 1-0 στο 7’…

Αν θέλουμε, βέβαια, να είμαστε ρεαλιστές πρέπει να δεχθούμε ότι πρόκειται για έναν πολύ δυνατό αντίπαλο, που έχει μάθει να μάχεται έως το τελευταίο λεπτό-εξ ου κι έχει σκοράρει αρκετά γκολ στα τελευταία λεπτά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη συγκέντρωση και την φρεσκάδα που οφείλει να έχει ο Ολυμπιακός έως το φινάλε.

Η δυναμική της Κράσνονταρ φαίνεται από το ότι της λείπουν τέσσερα βασικά στελέχη, οι δύο σοβαρά τραυματίες (Κλάεσεν, εξτρέμ με χρηματιστηριακή αξία 18 εκ. Ευρώ και Γκαζίνσκι, χαφ με χρηματιστηριακή αξία 10 εκ. Ευρώ) και δύο λιγότερα σοβαρά τραυματίες (ο αρχηγός Μαρτίνοβιτς, στόπερ με χρηματιστηριακή αξία 4 εκ. Ευρώ κι ο έμπειρος Βραζιλιάνος Αρί, φορ με χρηματιστηριακή αξία 2,5 εκ. Ευρώ), αλλά έχει τέτοιο ρόστερ που η 18άδα της απόψε θα είναι υψηλού επιπέδου ειδικά σε κέντρο κι επίθεση.

Ο Μπεργκ, όχι σήμερα αλλά γενικά στα παιχνίδια της Κράσνονταρ, είναι ο ένας από τους τρεις που διεκδικούν τη θέση του σέντερ φορ, μαζί με τον Αρί και τον νεαρό Ρώσο Ιγκνάτιεφ, που θεωρείται υποψήφιος για την Εθνική Ρωσίας.

Άσχετο: τελικά ο Ολυμπιακός, όπως εκτιμούσαμε, δεν έκανε χθες βράδυ καμία αλλαγή στη λίστα του προς την ΟΥΕΦΑ για τους παίκτες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα δύο παιχνίδια με τους Ρώσους. Ερώτημα για την 18άδα απόψε, ποιός θα είναι ο 7ος παίκτης, μετά τους Αλέν, Τοροσίδη, Σισέ, Καμαρά, Ελ Αραμπί, Ραντζέλοβιτς. Ο Σουντανί η, ο Μπρούνο;...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.