Οι μάχες με τους Ρώσους θέλουν υπερβάσεις. Κι οι προκρίσεις, νίκες μέσα στην Ελλάδα

Οι μάχες με τους Ρώσους θέλουν υπερβάσεις. Κι οι προκρίσεις, νίκες μέσα στην Ελλάδα

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta τα συμπεράσματα του ενόψει του πρώτου αγώνα του Ολυμπιακού με την Κράσνονταρ, βλέποντας το παρελθόν!

Ολυμπιακός - Κράσνονταρ με αξεπέραστο Live Στοίχημα και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+)

Κατέγραφα χθες ότι ο Ολυμπιακός έχει να αντιμετωπίσει αύριο το βράδυ στο Καραϊσκάκη ομάδα από την 6η χώρα της κατάταξης της ΟΥΕΦΑ! Δηλαδή, 10 θέσεις πάνω από την Ελλάδα και πίσω μόνο από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα (Ισπανίας, Αγγλίας, Ιταλίας, Γερμανίας και Γαλλίας)...

Με την Κράσνονταρ, δεύτερη αυτή την στιγμή στη βαθμολογία του πρωταθλήματος Ρωσίας, να έχει τερματίσει πέρσι στη δεύτερη θέση, ισόβαθμη της Λοκομοτίβ Μόσχας, όπως ήταν δεύτερη και το 2015, τέταρτη το 2016, 2017 και 2018 και πέμπτη το 2014. Μιλάμε δηλαδή για μία ομάδα που επί μία πενταετία (2015-2019) είναι συνεχώς μέσα στην πρώτη τετράδα του ρωσικού πρωταθλήματος...

Μία ομάδα που ζει το όνειρό της να παίξει για πρώτη φορά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά από τέσσερις παρουσίες της σε ομίλους Γιουρόπα Λιγκ μέσα στην πενταετία, έχοντας αποκλειστεί τον περασμένο Μάρτιο στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ με ένα γκολ στο 92’ από τη Βαλένθια. Κι έχοντας φτάσει στους 16 και το 2017, μένοντας και τότε έξω από ισπανική ομάδα, τη Θέλτα...

Για να κατανοήσουμε πλήρως το μέγεθος της δυσκολίας της αποστολής του Ολυμπιακού κόντρα στην Κράσνονταρ, ας θυμηθούμε πότε ελληνική ομάδα απέκλεισε ρώσικη στη σύγχρονη ιστορία των Κυπέλλων Ευρώπης, δηλαδή την τελευταία 20ετία, από το 2000. Σε ένα σύνολο 10 παρτίδων των τεσσάρων μεγάλων ελληνικών ομάδων, οι προκρίσεις τους επί ρώσικων ήταν δύο. Και πώς ήρθαν αυτές οι δύο προκρίσεις;

Η μία ήταν πέρσι του ΠΑΟΚ επί της Σπαρτάκ Μόσχας στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Τότε, για να κρατήσει ο ΠΑΟΚ το υπέρ του 3-2 της Τούμπας, χρειάστηκε να πιάσει πέναλτι ο Πασχαλάκης στο τέλος του παιχνιδιού (71΄). Στο δε 0-0 στη Μόσχα, οι Ρώσοι έπαιζαν με δέκα παίκτες από το 33’, λόγω αποβολής του σέντερ φορ τους, του Λουίζ Αντριάνο.

Η άλλη ήταν το 2012 του Ολυμπιακού επί της Ρούμπιν στη φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ. Τότε, για κρατήσει ο Ολυμπιακός το υπέρ του 1-0 στη Μόσχα, χρειάστηκε να πιάσει πέναλτι ο Κάρολ, έχοντας αντικαταστήσει τον Μέγερι, που είχε μόλις αποβληθεί. Και για να κρατήσει το επίσης 1-0 υπέρ του στο Καραϊσκάκη είχε χρειαστεί ο Κάρολ να πιάσει τις κάλτσες του και στο τέλος του παιχνιδιού όλο το γήπεδο να φωνάζει το όνομά του.

Κοινώς, κι ο Ολυμπιακός το 2012 κι ο ΠΑΟΚ πέρσι έκαναν υπερβάσεις για να περάσουν τις αντιπάλους τους από τη Ρωσία. Γενικά είναι υπέρβαση μία ελληνική ομάδα να περνάει μία της Ρωσίας.

Να υπενθυμίσουμε δε ότι…

Ο ΠΑΟΚ έχει αποκλειστεί σε φάση νοκ άουτ Γιουρόπα Λιγκ από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας το 2010-11 (0-1 μέσα κι 1-1 έξω) και σε φάση ομίλων Γιουρόπα Λιγκ από την Κράσνονταρ το 2015 (0-0 μέσα κι 1-2 έξω).

Η ΑΕΚ έχει αποκλειστεί σε προκριματική φάση νοκ άουτ Τσάμπιονς Λιγκ από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας το 2017 (0-2 μέσα και 0-1 έξω), σε φάση νοκ άουτ Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ από τη Ζενίτ το 2005 (0-0 έξω και 0-1 μέσα) και σε φάσεις ομίλων Γιουρόπα Λιγκ από την Λοκομοτίβ Μόσχας το 2011 (1-3 κι 1-3) κι από τη Ζενίτ το 2010 (2-4 και 0-3).

Κι ο Παναθηναϊκός έχει έρθει τελευταίος σε φάση ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ φέρνοντας δύο ισοπαλίες με τη Ρούμπιν (0-0 και 0-0) το 2010 και σε φάση ομίλων Γιουρόπα Λιγκ είχε αποκλειστεί με δύο ήττες από την Ντινάμο Μόσχας το 2014 (1-2 κι 1-2).

Και υπάρχουν κι άλλες τρεις παρτίδες, με την ιδιαιτερότητα ότι…

Το 2004 η ΑΕΚ είχε χάσει 1-5 εκτός έδρας από τη Ζενίτ σε μονό παιχνίδι για τη φάση των ομίλων του τότε κυπέλλου ΟΥΕΦΑ κι ήταν στις δύο από τις πέντε ομάδες που αποκλείστηκαν, μαζί με τους Ρώσους.

Το 2007 ο Παναθηναϊκός είχε κερδίσει 2-0 τη Λοκομοτίβ Μόσχας εντός έδρας σε μονό παιχνίδι για τη φάση των ομίλων του τότε Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ και ήταν μέσα στις τρεις από τις πέντε ομάδες του ομίλου που προκρίθηκαν, ενώ οι Ρώσοι αποκλείστηκαν.

Και το 2011 ο ΠΑΟΚ έφερε δύο ισοπαλίες (2-2 κι 1-1) με τη Ρούμπιν σε φάση ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ και με την ισοπαλία στην Τούμπα την τελευταία αγωνιστική πέρασαν κι οι δύο ομάδες, αφού το Χ τους βόλευε.

Μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι αυτές τις λιγοστές φορές που ελληνικές ομάδες πέρασαν ρώσικες ήταν αποκλειστικά όταν τις κέρδισαν μέσα στην Ελλάδα. Ο Ολυμπιακός τη Ρούμπιν, ο ΠΑΟΚ την Σπαρτάκ κι ο Παναθηναϊκός τη Λοκομοτίβ. Οι Ρώσοι μέσα στην Ελλάδα έχουν έξι νίκες και τρεις ισοπαλίες στα υπόλοιπα εννιά παιχνίδια! Μέσα δε στη Ρωσία έχει κερδίσει μόνο ο Ολυμπιακός και στα υπόλοιπα 11 παιχνίδια υπάρχουν πέντε ισοπαλίες κι έξι νίκες των Ρώσων.

Βλέπουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των παιχνιδιών είναι εξαιρετικά αμφίρροπα και έχουν κριθεί στο γκολ, με εξαίρεση κάποια ματς της ΑΕΚ, που τα έχει χάσει εύκολα. Άρα, οι προκρίσεις κρίνονται στις λεπτομέρειες. Κι εκεί οι Ρώσοι βρίσκουν συνήθως τον τρόπο να έχουν μαζί τους τις λεπτομέρειες.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν εκεί πρέπει να εστιάσει, στις μικρές λεπτομέρειες του κάθε αγώνα, που εν τέλει θα κάνουν τη διαφορά. Αποφεύγοντας όσο το δυνατόν λάθη κι εκμεταλλευόμενος τα λάθη που μπορεί να κάνει η Κράσνονταρ…

Άσχετο: μέχρι το βράδυ μπορεί ο Ολυμπιακός να κάνει αλλαγή στη λίστα του στην ΟΥΕΦΑ για τα παιχνίδια με την Κράσνονταρ. Οι εκτιμήσεις λένε ότι δεν θα αλλάξει τίποτα, αλλά ας περιμένουμε.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.