Μεγάλη επιτυχία ο Ολυμπιακός, αλλά εγώ τώρα ήθελα Πόρτο!

Μεγάλη επιτυχία ο Ολυμπιακός, αλλά εγώ τώρα ήθελα Πόρτο!

Μεγάλη επιτυχία ο Ολυμπιακός, αλλά εγώ τώρα ήθελα Πόρτο!

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta με τον δικό του τρόπο τη μεγάλη πρόκριση του Ολυμπιακού, αλλά και τη συνέχεια.

Η Μπασάκσεχιρ τελικά είχε έρθει όντως ορκισμένη για την πρόκριση στο Καραϊσκάκη. Τα έδωσε όλα. Αγωνιστικά και τακτικά-κάποια στιγμή έπαιξε μέχρι και με δύο σέντερ φορ 1μ90!

Μόνο που το Καραϊσκάκη είναι δύσκολο γήπεδο. Για κάθε ομάδα. Ακόμη και για τις μεγάλες της Ευρώπης (μόνο η Μπάγερν την έχει γλιτώσει). Ακόμη και για ένα αντίπαλο που έχει συνηθίσει να παίζει στο πρωτάθλημα του σε κολασμένες έδρες (βλέπε της Γαλατασαράϊ, της Μπεσίκτας, της Φενέρμπαχτσε)…

Τα δε δεδομένα του αγώνα ήταν όλα υπέρ του Ολυμπιακού, όπως τα είχα καταγράψει χθες: Ποτέ δεν είχε ήττα καλοκαίρι σε 14 προκριματικά παιχνίδια εντός έδρας...Είχε έξι σερί προκρίσεις σε τρία καλοκαίρια...Ο δε Μαρτίνς είχε εφτά συνεχόμενες προκρίσεις σε καλοκαιρινά προκριματικά...

Ναι, ο Ολυμπιακός πέρασε δύσκολες στιγμές στο χθεσινό παιχνίδι, πολύ απλά γιατί οι Τούρκοι έχουν πολύ καλή ομάδα μεσοεπιθετικά. Αλλά σε γενικές γραμμές κέρδισε δίκαια. Ας συνυπολογίσουμε ότι η μεγαλύτερη ευκαιρία τους ήταν δώρο του Σκοτσέζου επόπτη, που άφησε οφσάϊντ ξεκάθαρο όσο λίγα σε τέτοια επίπεδο.

Παρεμπιπτόντως, ο ίδιος επόπτης στο β΄ ημίχρονο σε φάση καρμπόν είδε το οφσάϊντ κι ακυρώθηκε το γκολ του Μασούρα, με το σκορ στο εύθραυστο 1-0.

Ο δε άλλος επόπτης, στο α΄ ημίχρονο, έβγαλε οφσάϊντ τον καλυπτόμενο από δύο αμυνόμενους Γκερέρο, την στιγμή που έβγαινε τετ α τετ με τον γκολκίπερ.

Τέλος πάντων, για να συνεχίσω: η Μπασάκ βγάζοντας έξω την μεγάλη, αλλά κάλπικη φάση είχε δύο πολύ καλές ευκαιρίες (τη μία από μεγάλο λάθος του Ομάρ) και τρία πολύ επικίνδυνα σουτ. Ο Ολυμπιακός είχε δύο γκολ, ένα δοκάρι, το σουτ φαρμάκι του Μασούρα, δύο σημαντικές ευκαιρίες του Βαλμπουενά και άλλες δύο των Γκερέρο και Ποντένσε. Η καταμέτρηση δείχνει μία δίκαιη νίκη, απέναντι σε μία διαιτησία καλή όχι για γηπεδούχο, αλλά για φιλοξενούμενο (ακόμη κι ο Κλισί, που πήρε κίτρινη στο 62΄, σταματώντας φοβερά επικίνδυνη αντεπίθεση του Ποντένσε, έπρεπε να έπαιζε για κίτρινη από το 30’, όταν πήρε τα πόδια του Πορτογάλου…).

Στο τέλος της βραδιάς, είδαμε κατά βάση το ίδιο έργο!

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στα πρώτα λεπτά, χωρίς να σκοράρει (παρότι είχε το δοκάρι του Γκιγέρμε, που είχε δοκάρι και με την Πλζεν ξανά στα πρώτα λεπτά!).

Τέλειωσε το ημίχρονο χωρίς να σκοράρει, όπως δεν έχει σκοράρει στα πρώτα 45 λεπτά και των τεσσάρων ευρωπαϊκών αγώνων του!

Μπήκε ακόμη πιο καλά στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου και πάλι εκεί «κτύπησε», στο 55’, όπως στην Τουρκία σκόραρε στο 53’ κι όπως με την Πλζεν άνοιξε το σκορ στο 51’!

Βρήκε για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι διαφορετικό πρωταγωνιστή στο κρίσιμο πρώτο γκολ. Από τον Γκιγέρμε στον Μασούρα και τώρα στον Σεμέδο!

Σταθερά ο ίδιος δημιουργός, όλων των κρίσιμων γκολ, ο Βαλμπουενά, με τις φοβερές σέντρες του, είτε από από κόρνερ, είτε από φάουλ, είτε σε open play!

Σταθερά οι ίδιοι κορυφαίοι πίσω, ο Σα κι ο Σεμέδο, με την ομάδα να κρατάει ξανά το μηδέν!

Ο δε Μαρτίνς κατέβασε ξανά την ίδια ενδεκάδα κι άλλαξε πάλι τον Βαλμπουενά με τον Καμαρά! «Επένδυσε» μάλιστα πάλι στις στατικές φάσεις και στις κόντρα επιθέσεις για την υπόθεση γκολ!

Τα ίδια και τα ίδια πράγματα, που όμως δεν μπόρεσαν να τα αντιμετωπίσουν οι δευτεραθλήτριες Τσεχίας και Ρωσίας, χώρες που βρίσκονται πιο ψηλά από την Ελλάδα (Νο 14) στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ (Νο 13 και 10 αντίστοιχα). Η επιτυχία του Ολυμπιακού με τους αποκλεισμούς της Βικτόρια Πλζεν και της Μπασάκσεχιρ ήταν μεγάλη, σε μία προκριματική φάση από την οποία έμειναν έξω όλα τα φαβορί: Πόρτο, Άϊντχοβεν, Ντινάμο Κιέβου!

Και τώρα, ο Ολυμπιακός βρίσκει μπροστά του τη δευτεραθλήτρια Ρωσίας, χώρας Νο 6 στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ! Προσωπικά προτιμούσα την Πόρτο! Κι όχι γιατί η Πορτογαλία είναι Νο 7, άρα πιο κάτω από την Ρωσία, αλλά για δύο άλλους πολύ σοβαρούς λόγους.

Πρώτον, γιατί οι Πορτογάλοι του Ολυμπιακού είμαι βέβαιος ότι θα υπερέβαλαν εαυτό κόντρα στην Πόρτο! Κι ο Μαρτίνς κι ο Σεμέδο με τον Ποντένσε, που έπαιζαν σε μεγάλη αντίπαλο της, την Σπόρτινγκ, και πάνω απ΄ όλα ο Σα, που έπαιζε στην Πόρτο και θα ήθελε να πάρει ρεβάνς, επειδή δεν τον κράτησε, ούτε μετά την περιπέτεια με τον Κασίγιας. «Ονειρευόμουν» εκδίκηση του Σα και πρόκριση του Ολυμπιακού, όπως τότε με την Μπενφίκα, με ήρωα τον Ρομπέρτο, πρώην γκολκίπερ της Μπενφίκα!

Δεύτερον, γιατί ο Ολυμπιακός γενικά με τις ομάδες της Πορτογαλίας τα πάει καλά. Έχει επανειλημμένως προκρίσεις απέναντι τους, την δε Πόρτο συγκεκριμένα την έχει κερδίσει και στα τρία ματς που την έχει παίξει εντός έδρας, ενώ έχει πάρει και 2-2 στο Οπόρτο, τότε που έκανε και την μεγάλη πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Αντίθετα, η Κράσνονταρ είναι και πολύ καλή ομάδα και θα έχει έξι-εφτά παιχνίδια πρωταθλήματος στα πόδια της, άρα υψηλό βαθμό ετοιμότητας και γενικά οι ρώσικες ομάδες είναι μία μάλλον άγνωστη ιστορία για τον Ολυμπιακό-κι έχει και ρέντα ο Μπεργκ εναντίον του!

Καλό είναι ότι έχει παίξει μία φορά και έχει μία πρόκριση (Ρούμπιν), κακό είναι ότι η ρεβάνς θα γίνει στη Ρωσια, αφού καλομάθαμε να παίρνουμε προκρίσεις μέσα στο σπίτ (βλέπε Μίλαν 3-1, Πλζεν 4-0, Μπασάκ 2-0)…

Άσχετο: έγινε η επίσημη προσφορά στη Λας Πάλμας για τον Ματέο Γκαρσία. Πλέον αναμένεται η απάντηση των Ισπανών...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.