Ανατροπή Κράσνονταρ και ραντεβού με Ολυμπιακό!

Ανατροπή Κράσνονταρ και ραντεβού με Ολυμπιακό!

Gazzetta team
Ανατροπή Κράσνονταρ και ραντεβού με Ολυμπιακό!

bet365

Οι Ρώσοι πήραν μεγάλη νίκη στο Dragao επί της Πόρτο (2-3) και θα είναι οι αντίπαλοι των Ερυθρόλευκων στα play off του Champions League. "Κηδεία" της Κλουζ στη Σέλτικ (3-4).

Η Κρασνοντάρ κατάφερε να καλύψει την έλλειψη εμπειρίας με την φοβερή επιθετική της γραμμή και έκανε τη μεγάλη ανατροπή, κερδίζοντας με 3-2 την Πόρτο στην Πορτογαλία για να ανατρέψει την ήττα με 1-0 στη Ρωσία και να δώσει ραντεβού με τον Ολυμπιακό στα play off!

Το ξεκίνημα για την ομάδα του Μουσάεβ ήταν εντυπωσιακό. Μόλις στο 3’ ο Βιλένα άνοιξε το σκορ από κοντά, ενώ μόλις στο 12’ οι Ταύροι έβγαλαν την ιδανική αντεπίθεση για να κάνει ο Σουλεϊμάνοβ το 0-2! Οι γηπεδούχοι αναγκάστηκαν να ανοιχτούν ακόμη περισσότερο και το πλήρωσαν ακριβά, με τον νεαρό επιθετικό να βρίσκει ξανά δίχτυα για το 0-3 στο 34’!

Η συνέχεια βρήκε τους φιλοξενούμενους να οπισθοχωρούν και τον Ζε Λουίς να δίνει το φιλί της ζωής στους Δράκους, κάνοντας το 1-3 στο 57’. Η Πόρτο πίεσε πολύ στη συνέχεια, έκανε το 2-3 με τον Ντίας στο 76’, όμως παρά τις προσπάθειές τους δεν κατάφεραν ποτέ να βρουν το γκολ της πρόκρισης, με το 2-3 να μένει μέχρι το τέλος!

Πόρτο (Σέρτζιο Κονσεϊσάο): Μαρκεσίν, Σαράβια (38’ Ζε Λουίς), Μαρκάνο, Πέπε, Τέλες, Κορόνα (86’ Αμπουμπακάρ), Ολιβέιρα (49’ Ουρίμπε), Περέιρα, Νακατζίμα, Ντίας, Μαρεγκά

Κρασνοντάρ (Μουράντ Μουσάεβ): Σαφόνοβ, Πετρόβ, Μαρτινόβιτς, Σπάιτς, Ραμίρες, Καμπόλοβ, Καμπελά (80’ Στότσκι), Βιλένα, Βάντερσον, Σουλεϊμάνοβ (65’ Φιόλουσον), Μπεργκ (73’ Ιγκνάτιεβ)

Στη Γλασκώβη η Σέλτικ είχε το προβάδισμα απέναντι στην Κλουζ μετά το 1-1 στο πρώτο ματς της Ρουμανίας, αλλά τα πράγματα στράβωσαν πολύ... Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 27', οι Σκωτσέζοι ισοφάρισαν στο 51' με τον Φόρεστ και έκαναν το 2-1 με τον Εντουαρντ στο 61', αλλά η Κλουζ δεν τα παράτησε και ισοφάρισε στο 74' με πέναλτι του Ομράνι. Αμέσως μετά, στο 76', η Σέλτικ πήρε ξανά το προβάδισμα (3-2) με το γκολ του Κρίστι αλλά η συνέχεια ήταν απίθανη: Γκολ ο Ομράνι στο 80' για το 3-3, γκολ ο Τουκουντεάν στο 90' για το 3-4 και η Κλουζ έκανε μεγάλη "κηδεία" στη Σέλτικ!

Το ίδιο έπαθε και η Βασιλεία, η οποία δεν μπόρεσε να ανατρέψει την εντός έδρας ήττα (1-2) του πρώτου ματς απέναντι στη Λασκ Λίντσερ. Οι Αυστριακοί επικράτησαν ξανά -με 3-1 αυτή τη φορά- και για πρώτη φορά στην ιστορία τους θα βρεθούν στα play off του Champions League, όπου βρίσκεται και ο Ερυθρός Αστέρας έπειτα από μια πρόκριση-θρίλερ επί της Κοπεγχάγης στη Δανία. Μετά το 1-1 στο Βελιγράδι, οι Σέρβοι προηγήθηκαν με τον Μποάκιε στο 17',μ η Κοπεγχάγη ισοφάρισε με τον Εντόι στο 45' και τελικά οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι, όπου ο Ερυθρός Αστέρας επικράτησε με 7-6!

Από εκεί και πέρα, η Μπριζ με το 3-3 στην Ουκρανία απέκλεισε τη Ντιναμό Κιέβου έχοντας το 1-0 του πρώτου ματς, η Ρόζενμποργκ επικράτησε και πάλι με 3-1 της Μάριμπορ, ενώ η Ντιναμό Ζάγκρεμπ ήταν απολύτως σοβαρή στη Βουδαπέστη και διέλυσε με 4-0 τη Φερεντσβάρος, η οποία πίστευε ότι είχε ελπίδες μετά το 1-1 της περασμένης εβδομάδας στην Κροατία.

Καραμπάχ - ΑΠΟΕΛ 0-2 (2-1)
Ρόζενμποργκ - Μάριμπορ 3-1 (3-1)
Ντιναμό Κιέβου - Μπριζ 3-3 (0-1)
Κοπεγχάγη - Ερυθρός Αστέρας 1-1, 6-7 στα πέναλτι (1-1)
Φερεντσβάρος - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 0-4 (1-1)
Αγιαξ - ΠΑΟΚ 3-2 (2-2)
Λασκ Λίντσερ - Βασιλεία 3-1 (2-1)
Ολυμπιακός - Μπασάκσεχιρ 2-0 (1-0)
Σέλτικ - Κλουζ 3-4 (1-1)
Πόρτο - Κράσνονταρ 2-3 (1-0)

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα