Άγιαξ-ΠΑΟΚ: Ξέρει καλά τον τρόπο, αλλά… (vids)

Άγιαξ-ΠΑΟΚ: Ξέρει καλά τον τρόπο, αλλά… (vids)

bet365

Το ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει χάσει στις δύο προηγούμενες επισκέψεις του στη «Johan Cruyff Arena» είναι η καλή όψη του νομίσματος. Η άλλη όψη «λέει» πως αυτή τη φορά δεν του αρκεί το 1-1… ΑΠΟΣΤΟΛΗ-ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΟΥΝΤΟΥΛΙΔΗΣ

Ολυμπιακός - Μπασακσεχίρ με αξεπέραστο Live Στοίχημα και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+)

Ύστερα από σχεδόν τρεις εβδομάδες παραμονής στην Ολλανδία, οι νταμπλούχοι Ελλάδας ταξίδεψαν εκ νέου στο Άμστερνταμ για την αποψινή ρεβάνς με τον Άγιαξ στα πλαίσια του 3ου προκριματικού γύρου του Champions League.

Σε συνολικά επτά αγώνες επί ολλανδικού εδάφους οι «ασπρόμαυροι» δεν έχουν κερδίσει ποτέ, μετρώντας πάντως τέσσερις ισοπαλίες, χωρίς όμως κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα, κάποια πρόκριση. Ε, δεν το λες και καλή παράδοση…

Για την προϊστορία του ΠΑΟΚ στη «χώρα με τις τουλίπες» τα’ χουμε πει, τα έχουμε γράψει, πάντως, οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν έχουν ηττηθεί στις δύο προηγούμενες επισκέψεις τους στη Johan Cruyff Arena. Μόνο που αυτή τη φορά δεν (θα) τους αρκεί το 1-1.

Γυρίζοντας το ρολόι του χρόνου εννιά χρόνια πίσω, στις 28 Ιουλίου του 2010, θα συναντήσουμε την πρώτη από τις δύο μονομαχίες του Άγιαξ εναντίον του ΠΑΟΚ, για τον 3οπροκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης πήγε να παίξει, τότε, το πρώτο ματς με τον Παύλο Δερμιτζάκη να μετράει λίγες μόνο μέρες στην τεχνική ηγεσία της. Ο Μάριο Μπερέτα δεν κοουτσάρισε ποτέ τον ΠΑΟΚ εναντίον του Άγιαξ, έχοντας απολυθεί μια εβδομάδα πριν από το παιχνίδι στην «Αμστερνταμ Αρίνα».

Ο ΠΑΟΚ του Γκαρσία, του Βιεϊρίνια, του Λίνο, του Σορλέν, του Χαλκιά (που τραυματίστηκε μετά το 1-0 στα πρώτα 15 λεπτά), του Σαλπιγγίδη και του σκόρερ Ίβιτςαπέναντι στον Άγιαξ του Σουάρες, του Στεκέλενμπουργκ, του Βερτόνγκεν, του Ντε Γιονγκ, και του πιτσιρικά, τότε, Κρίστιαν Ερικσεν, που έπαιξε ως αλλαγή. Ομαδάρα, μ’ άλλα λόγια.

Ο Λουίς Σουάρες άνοιξε στο 13ο λεπτό το σκορ, ο Κώστας Χαλκιάς έσπασε το δάχτυλο του και ο Κώστας Ιωσηφίδης έψαχνε νοσοκομείο στο Αμστερνταμ, μέχρι που οΒλάνταν Ίβιτς, μ’ όσες δυνάμεις του είχαν απομείνει, έκανε το σπριντ της ζωής του και με μια βολίδα άφησε άγαλμα τον Μάαρτεν Στεκέλενμπουργκ ισοφαρίζοντας σε 1-1 και στέλνοντας στα ουράνια τους 2.500 ΠΑΟΚτσήδες, που ήταν στις κερκίδες της «Αμστερναμ Αρίνα».

Ο Δερμιτζάκης είχε αποφασίσει να αποσύρει τον Σέρβο ποδοσφαιριστή, δευτερόλεπτα πριν σκοράρει. Ο Φωτάκης ήταν δίπλα στον 4ο διαιτητή, όμως, η ταμπέλα με την αλλαγή δεν είχε ανάψει, με τον Ίβιτς να κάνει νόημα προς τον πάγκο σαν να έλεγε «αφήστε με ένα λεπτό ακόμη…».

Πριν από τρία καλοκαίρια η κλήρωση ξαναέφερε τον Άγιαξ στο δρόμο των «ασπρόμαυρων». Πάλι το πρώτο ματς στην «Amsterdam Arena», που στο μεταξύ είχε μετονομαστεί σε «Johan Cruyff Arena» στη μνήμη του ανυπέρβλητου Γιόχαν Κρόιφ, με τη ρεβάνς στην Τούμπα.

Στο Άμστερνταμ το παιχνίδι έληξε ισόπαλο με 1-1, με το απίθανο γκολ του Τζάλμα Κάμπος στο πρώτο ημίχρονο να δίνει το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ και τον Κάσπερ Ντόλμπεργκ στο ντεμπούτο με τη φανέλα του «Αίαντα» να ισοφαρίζει για την ομάδα του Πίτερ Μπος.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα