Υπάρχει άλλος τρόπος για να προκριθεί ο ΠΑΟΚ;

Υπάρχει άλλος τρόπος για να προκριθεί ο ΠΑΟΚ;

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει στο σημερινό του blog για τον πιο πιθανό τρόπο που μπορεί να φέρει στον ΠΑΟΚ ένα αποτέλεσμα-πρόκρισης μέσα στην Ολλανδία…

Κότμπους - Μπάγερν Μονάχου με αξεπέραστο Live Στοίχημα και 150+ ειδικά στοιχήματα! (21+)

«Μακάρι ο ΠΑΟΚ να πιάσει μέσα στο Άμστερνταμ, ένα ανάλογο διάστημα απόδοσης όπως αυτό στην Τούμπα μεταξύ 25΄-45΄. Αν γίνεται και λίγο παραπάνω…».

Με αφορμή αυτή την… ευχή, μπορούμε να δούμε τι παιχνίδι περιμένουμε αύριο στην Ολλανδία και να αναζητήσουμε τον πιο πιθανό τρόπο ώστε ο ΠΑΟΚ να κερδίσει την πρόκριση.

Ξεκινάμε από τα αυτονόητα για να συνεννοηθούμε με καλοπροαίρετους και κακοπροαίρετους…

- Ο Άγιαξ είναι πολύ καλύτερη ομάδα από τον ΠΑΟΚ. Αλίμονο… Υπερτερούν σε ΟΛΑ έναντι των πρωταθλητών Ελλάδας. Σε όλα εκτός ίσως από ένα-δύο στοιχεία που θα δούμε στην πορεία και αφορούν την πνευματική αντιμετώπιση ενός αγώνα, ειδικά όταν αυτός στραβώνει.

- Ο Άγιαξ είναι το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση! Ήταν από την ημέρα της πρόκρισης και εξακολουθεί να είναι μετά και το 2-2 της Τούμπας.

- Αν ο ΠΑΟΚ δεν κάνει τέλειο ματς και αν ο Άγιαξ είναι σε καλή βραδιά, τότε το ταμπλό μπορεί να γράψει και πολλά σε βάρος των πρωταθλητών Ελλάδας.

Προχωρώντας παρακάτω σε όσα περιμένουμε από αυτή τη βραδιά στη Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα, θεωρούμε ότι αν κάποιος περιμένει μοιρασμένη κατοχή, ισορροπία σε υπεροχή και σε φάσεις… τότε προφανώς δεν αντιμετωπίζει με ρεαλισμό αυτό το παιχνίδι.

Γι’ αυτό θεωρούμε πολύ-πολύ δύσκολο να επαναληφθεί και το όποιο παρόμοιο διάστημα όπως αυτό της Τούμπας, στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Για να είμαστε πιο ακριβείς ίσως ο ΠΑΟΚ να ψάξει κάποια τέτοια πεντάλεπτα...

Ο ΠΑΟΚ ΘΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΛΕΨΕΙ τη νίκη και την πρόκριση. Είναι κακό αυτό; Ντρέπεται κανείς για κάτι τέτοιο; Είναι κάτι υποτιμητικό;

Στο ποδόσφαιρο και σε αυτό το επίπεδο η νίκη είναι πάνω απ’ όλα, όλοι μπαίνουν μέσα στο γήπεδο για να κερδίσουν και ειδικά σε αυτές τις περιπτώσεις ψάχνεις τον… πιο πιθανό τρόπο ώστε να πάρεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πιστεύει κανείς ότι υπάρχει άλλος τρόπος για τον ΠΑΟΚ ώστε να πάρει τη νίκη μέσα στην Ολλανδία απέναντι σε αυτό τον Άγιαξ;

Αναμονή στο μισό γήπεδο (ή και λίγο πιο μπροστά κατά περίσταση) πολύ μεγάλη προσήλωση στα αμυντικά καθήκοντα και… τρέξιμο στην κόντρα όταν οι Ολλανδοί θα κάνουν το λάθος. Γιατί… θα το κάνουν. Γιατί όταν χάνουν κατοχή και έχουν 7-8-9 παίκτες μπροστά από την μπάλα, τότε προφανώς και δεν μπορούν να είναι οργανωμένοι πίσω. Γι’ αυτό και σε κάθε σχεδόν παιχνίδι δέχονται αρκετές φάσεις-γκολ και πάντα προσπαθούν να βάλουν ένα ή δύο παραπάνω από όσα θα δεχθούν.

Οι Ολλανδοί λοιπόν μέσα στο γήπεδό τους μπορεί να έχουν κατοχή η οποία ίσως να φθάνει και στο 70%. Αυτός ο Άγιαξ με Φαν Ντε Μπέεκ, Τάντιτς, Νέρες, Ζίγιεχ θα βγάλει και 10-15 ή παραπάνω τελικές και πέρα από όλα τα άλλα, σε τέτοια ματς, αν ο τερματοφύλακας του αντιπάλου δεν βγάζει τα… μέσα και τα… έξω, τότε το φαβορί δύσκολα αποτυγχάνει. Ο Πασχαλάκης λοιπόν πρέπει να είναι 100% μέσα στους θετικούς πρωταγωνιστές.

Μπορεί λοιπόν ο ΠΑΟΚ σε τέτοιο στυλ παιχνιδιού να έχει τύχη πρόκρισης μια και… στα ίσια δεν παίζεται αυτός ο Άγιαξ;

Σε αυτές τις περιπτώσεις πιστεύεις σε κάτι πολύ περισσότερο, αν ήδη το έχεις ξανακάνει. Αν το έχεις ξαναδεί…

Το 2011 στο Λονδίνο, ζήσαμε το Τότεναμ-ΠΑΟΚ 1-2 ( Τότεναμ vs. ΠΑΟΚ 1-2 | MATCH HIGHLIGHTS - video dailymotion ), τότε που ο Δικέφαλος εξασφάλιζε πρόκριση στους 32 του Europa, ενώ οι Άγγλοι με Μπέιλ και όχι μόνο, έμεναν απέξω. Το ματς είχε 16-7 τελικές, 11-1 κόρνερ και όταν ο ΠΑΟΚ έμεινε με δέκα παίκτες, η κατοχή μπορεί και να ήταν 80-20. Θυμάμαι πώς τότε ένιωθα ότι το τελευταίο δεκάλεπτο διήρκησε περίπου ένα δίωρο…

Το 2015 ζήσαμε στη Γερμανία το Ντόρτμουντ-ΠΑΟΚ 0-1.

Οι τελικές ήταν 15-1 η κατοχή 72-28. Κορυφαίος του ΠΑΟΚ ο Γλύκος.

Το 2016 ο ΠΑΟΚ πήρε νίκη μισή πρόκριση στην Ιταλία σε εκείνο το 2-3 με τη Φιορεντίνα (https://www.youtube.com/watch?v=HtGdxEwZ-so). Οι τελικές έφθασαν 19-10 και η κατοχή 66-34.

Αλλά και με την Μπενφίκα πέρυσι, οι τελικές εντός εστίας ήταν 9-1 και η κατοχή 60-40. Ο ΠΑΟΚ πήρε αποτέλεσμα και εκεί. Κορυφαίος ο Πασχαλάκης!

Με τη Σάλκε το 2014 το ίδιο. Η κατοχή έφθασε στο 64-36 και οι τελικές στις 14-8.

Ακόμη και μέσα στο Άμστερνταμ με τον Άγιαξ τα ίδια έγιναν. Το 2010 οι τελικές 16-3 και ο ΠΑΟΚ 1-1 με Ίβιτς.

Το 2016 οι τελικές 13-4, αλλά ο ΠΑΟΚ 1-1 με Τζάλμα Κάμπος…

Πόσα και πόσα τέτοια…

Με τον… εκτός έδρας ΠΑΟΚ πολύ συγκεντρωμένο, να έχει πλάνο και υπομονή (σε μερικές περιπτώσεις προφανώς και τύχη) μία ομάδα που περίμενε και επειδή το πίστευε και το είχε οργανώσει, «χτυπούσε» τον αντίπαλο την κατάλληλη ώρα και ΠΑΝΤΑ έπαιρνε το αποτέλεσμα.

Έτσι μπορεί να γίνει και τώρα… ΟΛΟΙ το ξέρουν και το πιστεύουν.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.