Ο Ολυμπιακός να «παίξει» με την κατάρα της Πλζεν, αλλά να ξέρει την παγίδα ενός άλλου 0-0!

Ο Ολυμπιακός να «παίξει» με την κατάρα της Πλζεν, αλλά να ξέρει την παγίδα ενός άλλου 0-0!

Ο Ολυμπιακός να «παίξει» με την κατάρα της Πλζεν, αλλά να ξέρει την παγίδα ενός άλλου 0-0!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος προσεγγίζει μέσα από το blog του στο gazzetta με το δικό του τρόπο τη ρεβάνς του Ολυμπιακού με τους Τσέχους.

Λοριάν - Παρί FC με αξεπέραστο Live Στοίχημα και 150+ ειδικά στοιχήματα! (21+)

Πέρα από το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, κάθε σημαντική παρτίδα, όπως αυτή του Ολυμπιακού με τη Βικτόρια Πλζεν, παίζεται ακόμη και στο ψυχολογικό επίπεδο!

Ο προπονητής των Τσέχων, που είναι τρίτο χρόνο στον πάγκο της ομάδας και την ξέρει σαν την παλάμη του, παραμονές του πρώτου αγώνα χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό απλά σαν μία ομάδα από αυτές που έχει αντιμετωπίσει όλα αυτά τα χρόνια η Πλζεν στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, μολονότι ξέρει καλά ότι ήταν ο πιο δυνατός αντίπαλος με τον οποίο έχει παίξει καλοκαίρι-όπως άλλωστε το ίδιο ισχύει και για τον Ολυμπιακό με τη Βικτόρια.

Κατά την γνώμη μου αν μπορεί ο Ολυμπιακός κάπου να παίξει με το μυαλό των Τσέχων είναι η κατάρα που τους θέλει να μένουν εκτός ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ και τις τρεις τελευταίες φορές που έχουν δοκιμάσει να περάσουν!

Το καλοκαίρι του 2017 έμειναν έξω από την πρώτη αντίπαλο τους, την Στεάουα, χάνοντας 1-4 στο Πλζεν, παρότι είχαν πάρει 2-2 στο πρώτο ματς στο Βουκουρέστι!

Το καλοκαίρι του 2016 έμειναν έξω από την δεύτερη αντίπαλό τους, την Λούντογκορετς, με ήττα 0-2 στο πρώτο ματς στη Βουλγαρία κι ισοπαλία 2-2 στη ρεβάνς στο Πλζεν.

Και το καλοκαίρι του 2015 έμειναν έξω από την πρώτη αντίπαλό τους, τη Μακάμπι, με ήττα 0-2 στο Πλζεν, παρότι ειχαν κερδίσει 2-1 στο πρώτο ματς στο Τελ Αβίβ.

Βλέπουμε λοιπόν ότι η Βικτόρια βγαίνει νοκ άουτ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ με κάθε τρόπο! Είτε κερδίζοντας εκτός έδρας το πρώτο ματς, είτε φέρνοντας 2-2 στο πρώτο ματς εκτός έδρας, είτε χάνοντας καθαρά 0-2 το πρώτο ματς εκτός έδρας.

Προσοχή όμως! Οι Τσέχοι έχουν αυτά τα τελευταία χρόνια μόνο μία πρόκριση στα καλοκαιρινά προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, τη μοναδική φορά που είχαν δώσει εντός έδρας το πρώτο ματς, όπως συνέβη τώρα με τον Ολυμπιακό! Ήταν το καλοκαίρι του 2016, με την πρώτη αντίπαλό τους, την Γκαραμπάγκ απότο Αζερμπαιτζάν, πριν δηλαδή παίξουν με τη Λούντογκορετς. Κι όχι μόνο το πρώτο ματς ήταν στο Πλζεν, όπως με τον Ολυμπιακό, αλλά είχε και το ίδιο αποτέλεσμα, 0-0!!!

Στη ρεβάνς στο Αζερμπαϊτζάν, πάνω από 30.000 Αζέροι είχαν πάει στο γήπεδο, η Γκαραμπάγκ με τη δύναμη της έδρας προηγήθηκε με 1-0 στο 29', αλλά οι Τσέχοι έμειναν ως το τέλος μεσα στο παιχνίδι και στο 85' ισοφάρισαν με τον φορ τους, τον Κρμέντσικ, από σέντρα του έξω αριστερά Κόπιτς, παίρνοντας την πρόκριση. Για να αποδειχθεί για μία ακόμη φορά πόσο παγίδα ειναι το 0-0 στο πρώτο εκτός έδρας ματς. Διότι και να βάλεις ακόμη πρώτος γκολ στη ρεβάνς, δεν διασφαλίζει τίποτα, αν στη συνέχεια αφήσεις το ματς "ζωντανό" για τον φιλοξενούμενο...

Κοινώς, ο Ολυμπιακός πρέπει να έχει υπόψιν του εκείνο το 1-1 της Πλζεν στο Αζερμπαϊτζάν και να κοιτάξει πώς να διαχειριστεί όσο το δυνατό καλύτερα τη ρεβάνς στο Καραϊσκάκη. Έχοντας στο μυαλό του και πώς την πάτησε τον Φλεβάρη, ισοφαριζόμενος στο 85' από την Ντινάμο Κιέβου μέσα στον Πειραιά (2-2). Ένα γκολ που πιθανότατα του στοίχισε τον αποκλεισμό και τους 16 του Γιουρόπα Λιγκ, αφού με νίκη στο πρώτο ματς θα πήγαινε με άλλη ψυχολογία για τη ρεβάνς στην Ουκρανία...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.