Θα αλλάξει τώρα στρατηγική ο Μαρτίνς στη ρεβάνς με τους Τσέχους;

Θα αλλάξει τώρα στρατηγική ο Μαρτίνς στη ρεβάνς με τους Τσέχους;

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta τα δεδομένα σε σχέση με τις επιλογές του Μαρτίνς στα παιχνίδια του Ολυμπιακού με τους Τσέχους.
Ο Πέδρο Μαρτίνς στο πρώτο παιχνίδι με τους Τσέχους στηρίχθηκε βασικά στους παίκτες με τους οποίους ο Ολυμπιακός τέλειωσε την περασμένη σεζόν.
Ξεκίνησε ενδεκάδα με μόνο δύο καινούργιους παίκτες, τον Σεμέδο και τον Βαλμπουενα, με τον Γάλλο μάλιστα ουσιαστικά να αντικαθιστά τον Φορτούνη. Άρα, αν δεν υπήρχε το απρόοπτο με τον τραυματισμό του Φόρτου, πολύ πιθανόν το αρχικό σχήμα να είχε μόλις μία μεταγραφή!
Ακόμη κι όταν βγήκε τραυματίας ο Αβραάμ και πέρασε τρίτο νέο πρόσωπο, ο Μπα, η αριθμητική ισορροπία άλλαξε πάλι γρήγορα, με την παρουσία του Καμαρά αντί του Βαλμπουενα. Με τον Μαρτίνς να δίνει επίσημο ντεμπούτο και σε έναν τέταρτο παικτη, τον Ραντζελοβιτς, έστω στα 14 τελευταία λεπτά, αντί του Μασούρα.
Ο Πορτογάλος τεχνικός ακολούθησε με το καλημέρα της νέας σεζόν την περσινή τακτική του κι εμπιστεύθηκε αρκετούς Έλληνες στην ενδεκάδα, τέσσερις, παρά την απουσία του Φορτούνη (Αβραάμ, Τσιμίκα, Μπουχαλάκη, Μασούρα).
Το ερώτημα πλέον ενόψει της ρεβάνς της Τρίτης, είναι αν ο Μαρτίνς θα επιμείνει στην ίδια στρατηγική-πολιτική η, θα την αλλάξει, χρησιμοποιώντας πιο πολλά (από δυο) νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα και λιγότερους Έλληνες παίκτες.
Ήδη αυτή τη φορά θα έχει στη διάθεσή του και τον Μεριά, από το περσινό πόστερ, με τον Καμαρά να διεκδικεί κι αυτός θέση στο βασικό σχήμα, ενώ από την άλλη για να έβαλε αλλαγές στο Πλζεν τους Μπα και Ραντζέλοβιτς σημαινει ότι τους υπολογίζει. Όπως προφανώς και τους Τοροσίδη, Αραμπι, τους οποίους είχε σηκώσει για αλλαγή.
Γενικά ο Μαρτίνς δεν είναι προπονητής που αλλάζει εύκολα συνήθειες. Για παράδειγμα δεν βάζει ποτέ δεύτερο αριστερό μπακ στην 18άδα (κι ετσι είχε εκτός τον Κούτρη)-προτιμάει να έχει στον πάγκο πάντα τον Τόρο, που παίζει και δεξιά κι αριστερά.
Αλλά το φετινό καλοκαίρι άλλαξε κάτι πολύ βασικό που είχε κάνει το περασμένο καλοκαίρι: έδειξε ενδεκάδα μόλις στο τελευταίο φιλικο, με τη Νότιγχαμ, ενώ πέρσι είχε επιλέξει να προβάρει σχήμα από αρκετά νωρίτερα, από τα φιλικά σε Ολλανδία και Βέλγιο, με Άιντχοβεν και Γκενκ. Και μου φαίνεται ότι πιο καλά του είχε βγει τότε...
Το ποδόσφαιρο έχει άλλωστε τους δικούς του νόμους. Π.χ. πέρσι ο Ολυμπιακός στο τελευταίο φιλικό του είχε φέρει 0-0 με τη Λεγκανές στο Καραϊσκάκη, αλλά αμέσως μετά είχε ρίξει 4-0 στη Λουκέρνη στον πρώτο επίσημο αγώνα του. Και φέτος έριξε 3-0 στο τελευταίο φιλικό του στη Φόρεστ, αλλά αμέσως μετά έφερε 0-0 με τη Βικτόρια. Συνέβη λοιπόν το εντελώς αντίθετο...
Για να αποδειχθεί για άλλη μία φορά η συνάφεια κάποιων αποτελεσμάτων κι ότι όπως δεν είναι εύκολο ο Ολυμπιακός να μην κερδίσει δύο σερί διεθνή παιχνίδια στην αρχή της περιόδου, έτσι δεν είναι κι εύκολο να κερδίσει δύο σερί...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.