Η καλύτερη αλλαγή του Μαρτίνς στέρησε ένα μεγάλο όπλο!

Η καλύτερη αλλαγή του Μαρτίνς στέρησε ένα μεγάλο όπλο!

Η καλύτερη αλλαγή του Μαρτίνς στέρησε ένα μεγάλο όπλο!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τη ρεβάνς του Ολυμπιακού με τους Τσέχους, βγάζοντας συμπεράσματα απλο το πρώτο ματς.

Άγιαξ - Αϊντχόφεν με αξεπέραστο Live Στοίχημα και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+)

Το βασικό πρόβλημα του Ολυμπιακού στην Τσεχία ήταν ξεκάθαρο: στα τελευταία 15 λεπτά του α' ημιχρόνου και στο πρώτο δεκάλεπτο του β', στάθηκε ανήμπορος να σταματήσει την επιθετικότητα της Βικτόρια Πλζεν.

Σε αυτό το διάστημα των 25 λεπτών, μικρότερο δηλαδή του ενός τρίτου του αγώνα, οι Τσέχοι είχαν τις οκτώ από τις 11 τελικές τους!!! Κοινώς, ο Ολυμπιακός δεν είχε πρόβλημα στα 65 λεπτά του παιχνιδιού, διάστημα στο οποίο οι τελικές ήταν 7-4 υπέρ του, σε ένα αγώνα εκτος έδρας με την κατοχή μπάλας 44-56 δική του, αλλά υπέφερε σε ένα 25λεπτο.

Ειδικότερα το θέμα το είχε σε ένα οκτάλεπτο μετά το 30', σε ένα "κενό" διάστημα του, μία αδυναμία που γενικά την έχει το παιχνίδι του. Μόνο που αυτή τη φορά, άλλο ένα σβήσιμο της μηχανής έστω για λίγα λεπτά στο Καραϊσκάκη, πιθανότατα θα αποδειχθεί οδυνηρό...

Ο Μαρτίνς είναι αλήθεια οτι αντέδρασε καλά, με την είσοδο του Μαντί Καμαρά, σχετικά γρήγορα, από το 56', αν σκεφθούμε ότι είχε χάσει μία αλλαγή από το 21' , με το μυϊκό τραυματισμό του Αβρααμ, που έγινε ο δεύτερος έμπειρος στόπερ μετά τον Βούκοβιτς, ο οποίος βγαίνει εκτός μάχης από τα πρώτα λεπτά παιχνιδιού (ο Σέρβος σε φιλικό).

Η ατυχία για τον Ολυμπιακό και τον προπονητή του ήρθε μέσα από την τύχη τους! Γιατί πράγματι η ομάδα ανέβασε στροφές με τον Μαντί και πήρε πάλι τα ηνία του αγώνα από το 65' ως το τέλος-όπως τα είχε και στο πρώτο 20λεπτο, άρα σε αρκετά μεγαλύτερο χρόνο από τους γηπεδούχους, κάτι που μπορεί να σημαίνει πολλά ενόψει της ρεβάνς, γιατί δείχνει μία ανωτερότητα του Ολυμπιακού.

Κι αυτό το ανέβασμα, έφερε μεταξυ άλλων και κερδισμένες στημένες φάσεις, κόρνερ και φάουλ, που τόσο ειχαν λείψει εως τότε από τον Ολυμπιακό. Τότε όμως ήταν που έλειπε από την ενδεκάδα ο Βαλμπουενα, ο μαέστρος των στατικών φάσεων, από τις οποίες η ομάδα στα φιλικά πέτυχε, προσέξτε το αυτό, το 50% (!)των γκολ της στα φιλικά της στο εξωτερικό και στην πρόβα τζενεράλε με τη Νότιγχαμ...

Από τα 14 γκολ του Ολυμπιακού σε αυτά τα εφτά φιλικά του, τα εφτά προήλθαν από κόρνερ και φάουλ, με τον Γάλλο να ειναι μέσα σε όλα! Κι όχι μόνο αυτό, αλλά από δικά του κτυπήματα, δημιουργήθηκαν κι άλλες ακόμη καθαρές ευκαιρίες για γκολ, όπως π.χ μία σχεδον εξ επαφής άστοχη κεφαλιά του Τοροσίδη, μία άλλη επικίνδυνη του Σεμέδο κλπ.

Ακόμη και στην Τσεχία, το κόρνερ που πρόλαβε κι εκτέλεσε ο Βαλμπουενά, στα πρώτα λεπτά, θα μπορούσε νε φέρει γκολ, αν ο Αβραάμ δεν το φοβόταν το πόδι του κι έκανε πιο αποφασιστικά την εναέρια προβολή- για να αποδειχθεί στη συνέχεια με τον τραυματισμοί και την αλλαγή του οτι κάτι καταλάβαινε ότι δεν πήγαινε καλά, ίσως απόρροια της υπερχρησιμοποίησης του στα φιλικά;

Τα συμπεράσματα, δύο.

Πρώτον, ακόμη κι η καλύτερη αλλαγή, όπως ήταν ο Καμαρά στο 56' του αγώνα στο Πλζεν, μπορεί να σου στερήσει άλλα πράγματα στο παιχνίδι σου...

Δεύτερον, ο Μαρτίνς, απόντος του Φορτουνη, πρέπει να βρει κι άλλους εκτελεστές σε κόρνερ και φάουλ, αφού άλλωστε ο Βαλμπουενα δεν βγάζει εύκολα 90λεπτα στον ίδιο ρυθμό. Και στην Τσεχία οι εκτελέσεις των τριών στατικών φάσεων απο Τσιμίκα και Μασούρα, μετά την αποχώρηση του Γάλλου, θα μπορυσαν να ήταν καλύτερα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.