Ολυμπιακός: Τα θετικά και τα αρνητικά του πρώτου ματς με τη Βικτόρια Πλζεν (poll)

Ολυμπιακός: Τα θετικά και τα αρνητικά του πρώτου ματς με τη Βικτόρια Πλζεν (poll)

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Τα θετικά και τα αρνητικά του πρώτου ματς με τη Βικτόρια Πλζεν (poll)

bet365

Ο Ολυμπιακός έμεινε όρθιος στην έδρα της Βικτόρια Πλζεν και το Gazzetta.gr καταγράφει επτά συν και αντίστοιχα επτά πλην της αναμέτρησης του Champions League.

Νασιοναλ Μοντεβιδέο - Ιντερνασιονάλ με αξεπέραστο Live Στοίχημα και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+)

Το παιχνίδι για τους Πειραιώτες δεν θα μπορούσε να είναι εύκολο ειδικά από την στιγμή που και το πρώτο φετινό επίσημο ματς ήταν αλλά και ήταν μία αναμέτρηση σε μία περίοδο με τον Φορτούνη εκτός. Συν τοις άλλοις η Βικτόρια Πλζεν είχε πίσω της ήδη δύο ματς πρωταθλήματος στην Τσεχία και θα έβγαζε μία εικόνα πιο στρωτής ομάδας από τον Ολυμπιακό. Ποια ήταν όμως τα συν και πλην των ερυθρόλευκων;

Τα +

1. Ο Ζοσέ Σα ήταν εξαιρετικός από την αρχή μέχρι το τέλος της αναμέτρησης και είχε και καίριες επεμβάσεις στο ενεργητικό του. Όπως την απόκρουση στο σουτ του Τσέρμακ στο 39'. Γενικά ο Πορτογάλος πιστοποίησε το πόσο ορθά έπραξε ο Ολυμπιακός που επένδυσε πάνω του και τον αγόρασε από την Πόρτο.

2. Το δίδυμο Σεμέδο - Αβραάμ (σ.σ. λιγότερο) και εκείνο με Σεμέδο - Μπα (σ.σ. σαφώς περισσότερο) για πρώτο παιχνίδι είχαν στο πιο μεγάλο μέρος του αγώνα ιδιαίτερα καλή εικόνα. Με αρκετές κερδισμένες μονομαχίες, καλές τοποθετήσεις και σοβαρό αγωνιστικό πρόσωπο. Ειδικά ο Πορτογάλος παρότι δεν ξεκίνησε τόσο καλά, έδειξε στην συνέχεια πόσο δίκιο είχε ο Μαρτίνς που επέμενε σε αυτόν.

3. Η κίνηση του Πέδρο Μαρτίνς να ρίξει στο ματς τον Μαντί Καμαρά και να αλλάξει το σχήμα από 4-2-3-1 σε 4-3-3. Βελτίωσε αισθητά τον Ολυμπιακό (σ.σ. και φυσικά τον άξονά του, ελέγχοντάς τον περισσότερο σε σχέση με τη Βικτόρια Πλζεν) και κυρίως μεσοεπιθετικά (σ.σ. στο 2ο μέρος), ισορρόπησε αισθητά το παιχνίδι και οι Πειραιώτες θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει τουλάχιστον μία φορά. Επίσης και οι τρεις αλλαγές του Πορτογάλου τεχνικού βοήθησαν τον Ολυμπιακό: Μπα, Καμαρά και Ραντζέλοβιτς.

4. Οι εμπνεύσεις και οι κινήσεις του Ντάνιελ Ποντένσε. Ο Πορτογάλος από τους... μπροστινούς του Ολυμπιακού ήταν ο πιο δραστήριος και κινητικός και συνολικά εκείνος που προσπαθούσε να απειλήσει την αντίπαλη εστία από το ξεκίνημα της αναμέτρησης.

5. Η διάθεση και οι πλαγιοκοπήσεις του νεαρού Ραντζέλοβιτς ακόμα και στο μικρό διάστημα που έπαιξε. Ο πιτσιρικάς Σέρβος δείχνει ποδοσφαιρικό θράσος και θα πάρει και άλλες ευκαιρίες λόγω του ταλέντου του.

6. Ναι το 0-0 μπορεί να είναι... ύπουλο, ωστόσο ο Ολυμπιακός από την στιγμή που δεν κατάφερε να κερδίσει δεν έπρεπε να χάσει. Και αυτό ακριβώς συνέβη με το 0-0, που επειδή ακριβώς είναι σε εκτός έδρας αγώνα και με την δυναμική του Καραϊσκάκη δίνει στους παίκτες του Μαρτίνς ένα καλό αβαντάζ για τις 30 Ιουλίου.

7. Ο κόσμος των Πειραιωτών. Για ακόμα μία φορά ήταν στο πλευρό της αγαπημένης του ομάδα με 500 και πλέον φιλάθλους να έχουν μεταβεί στην Τσεχία και να δίνουν και την... ψυχή τους για να εμψυχώσουν τους παίκτες του Μαρτίνς.

Τα -

1, Το α' μέρος στην πιο μεγάλη διάρκειά του. Ο Ολυμπιακός είχε σημαντικά θέματα και στον τρόπο που πίεζε και στην κυκλοφορία της μπάλας του και φυσικά στην τελική πάσα και την τελική προσπάθεια.
2. Ο τραυματισμός του Αβραάμ Παπαδόπουλου. Προφανώς δεν μπορεί να... χρεωθεί κάπου, όμως ο Ολυμπιακός αναγκάστηκε από νωρίς να... χαραμίσει μία από τρεις διαθέσιμες αλλαγές του και ενώ ο Έλληνας στόπερ στεκόταν καλά μέχρι εκείνη την ώρα.
3. Οι ακραίοι μπακ του Ολυμπιακού, Ομάρ και Τσιμίκας, είχαν αρκετά προβλήματα και ειδικά με ανεβάσματα παικτών, όπως οι Χροσόφσκι και Καγιάμπα. Τακτικά και αμυντικά είχαν θέματα και οι δύο ενώ και επιθετικά δεν βοήθησαν ανάλογα.
4. Ο Ολυμπιακός ήταν σαν να έχασε την μάχη του κέντρου στο α' μέρος. Σε αυτό οφείλεται και το γεγονός ότι ο Γκιγιέρμε δεν βρέθηκε στην καλύτερη δυνατή του μέρα αλλά και στο ότι ο Μπουχαλάκης δεν βοήθησε τόσο δημιουργικά και επιθετικά.
5. Ο Βαλμπουενά ενώ φάνηκε ξανά το πόσο ποιοτικός παίκτης είναι (σ.σ. και με ορισμένες ατομικές κινήσεις και στο πως προσπαθούσε να παίξει έξυπνα και με την μία) δεν βοήθησε στην ροή του ματς. Το ατού του Γάλλου ως αντί-Φορτούνης δεν λειτούργησε και δεν κατάφερε να... αναστατώσει τους Τσέχους στον απαιτούμενο βαθμό: είτε από στατικές φάσεις, είτε οργανώνοντας επιθέσεις, παρότι αρχικά μπήκε στο παιχνίδι με μεγάλη διάθεση.
6. Ο Γκερέρο έτρεξε πολύ αλλά δεν τροφοδοτήθηκε ανάλογα. Αυτό είχε να κάνει με το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός και από το κέντρο και από τα άκρα του δεν είχε ούτε την δημιουργία που έπρεπε ούτε την τελική πάσα.
7. Οι τελικές των Πειραιωτών αλλά και οι στατικές τους φάσεις. Ο Ολυμπιακός στις περιπτώσεις που βρέθηκε σε θέση... βολής (σ.σ. για παράδειγμα με Βαλμπουενά, Μπουχαλάκη ή και Γκερέρο) δεν είχε τα ανάλογα τελειώματα. Έστω μία από αυτές τις επιθέσεις του να ήταν πιο ουσιαστική θα μπορούσε να είχε βρει δίχτυα έστω μία φορά. Επίσης και οι στατικές φάσεις δεν του βγήκαν του Ολυμπιακού (σ.σ. σε αντίθεση με όσα είχε δείξει στα φιλικά) εκτός από ένα φάουλ του Τσιμίκα που είχε διπλή φάση ο πειραϊκός σύλλογος (σ.σ. στην αρχή με σουτ του Καμαρά).
- Ψηφίστε πιο κάτω στο poll.
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα