Η αδυναμία της Πλζεν, πρέπει απόψε να γίνει όπλο του Ολυμπιακού

Η αδυναμία της Πλζεν, πρέπει απόψε να γίνει όπλο του Ολυμπιακού

Η αδυναμία της Πλζεν, πρέπει απόψε να γίνει όπλο του Ολυμπιακού

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος αναλύει στο blog του στο gazzetta μία σοβαρή αδυναμία της Βικτόρια Πλζεν και μία μεγάλη…συνήθεια του Ολυμπιακού, καταλήγοντας σε συμπέρασμα.

Βικτόρια Πλζεν - Ολυμπιακός με αξεπέραστο Live Στοίχημα και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+)

Για όποιον δεν το έχει αντιληφθεί, ο Ολυμπιακός παίζει απόψε με την πιο ισχυρή ομάδα της Τσεχίας τα τελευταία εννιά χρόνια, πιο ισχυρή όχι μόνο από την Σπάρτα Πράγας, αλλά κι από την Σλάβια Πράγας!

Η Βικτόρια Πλζεν σε αυτό το διάστημα έχει πάρει πέντε πρωταθλήματα και τρεις φορές έχει τερματίσει δεύτερη (τελευταία πέρσι)-ακόμη δε και τη σεζόν που βγήκε τρίτη, είχε μόλις τρεις πόντους διαφορά από την πρώτη. Στα δε Κύπελλα Ευρώπης έχει τρεις παρουσίες σε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ και τέσσερις σε παρουσίες Γιουρόπα Λιγκ. Αρκούν αυτά;

Τώρα, τι μπορεί, κατά την γνώμη μου, να εκμεταλλευθεί ο Ολυμπιακός; Μία ανάλυση των αποτελεσμάτων της στα (καλοκαιρινά) προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, μας δίνει ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο: δεν έχει κερδίσει κανένα από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια που έδωσε μέσα στο γήπεδο της!

Το καλοκαίρι του 2015 έχασε 0-2 από την ισραηλινή Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Το καλοκαίρι του 2016 έφερε 0-0 με την Γκαραμπάγκ του Αζερμπαϊτζάν και 2-2 με την Λούντογκορετς Βουλγαρίας.

Το καλοκαίρι του 2017 έχασε 1-4 από την ρουμάνικη Στεάουα!

Ο απολογισμός της είναι πάρα πολύ μέτριος (δύο ισοπαλίες και δύο ήττες) και δη με αντιπάλους, που θεωρούνται χαμηλότερης δυναμικότητας από τον Ολυμπιακό. Να προσέξουμε ότι τη μοναδική φορά που προκρίθηκε από αυτά τα τέσσερα ζευγάρια ήταν και τη μοναδική φορά που έπαιξε εντός έδρας το πρώτο ματς (όπως συμβαίνει δηλαδή και σήμερα…), όταν είχε φέρει 0-0, αποτέλεσμα που δεν το λες κακό για πρώτο ματς εντός έδρας.

Τελευταία της νίκη εντός έδρας σε (καλοκαιρινά) προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ ήταν το 3-1 επί της Μάριμπορ τον Αύγουστο του 2013, όταν κι εξασφάλισε την πρόκριση της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, τελευταία φορά μέσα από προκριματικά (πέρσι έπαιξε απευθείας, καθώς ήταν πρωταθλήτρια κι η Τσεχία είναι πιο πάνω στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ από την Ελλάδα).

Γιατί στέκομαι πολύ σε αυτό το κομμάτι, των εντός έδρας αποτελεσμάτων της Βικτόρια στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ; Πολύ απλά γιατί εδώ και χρόνια ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που τις προκρίσεις στα νοκ άουτ παιχνίδια τις παίρνει από το πρώτο ματς. Και, για την ακρίβεια, κερδίζοντας στο πρώτο ματς. Σε αντίθετη περίπτωση, δυστυχώς δεν προκρίνεται. Δεν το έχει δηλαδή εύκολο ο Ολυμπιακός να ανατρέψει αποτέλεσμα σε ρεβάνς.

Να θυμίσω ότι…

Πέρσι, στο Γιουρόπα Λιγκ, πέρασε Λουκέρνη και Μπέρνλι με (εντός έδρας) νίκες στα πρώτα ματς (4-0 και 3-1)

Πρόπερσι, στο Τσάμπιονς Λιγκ, πέρασε Παρτίζαν και Ριέκα με νίκες στα πρώτα ματς (3-1 εκτός έδρας και 2-1 εντός έδρας αντίστοιχα)

Το καλοκαίρι του 2016, στο Γιουρόπα Λιγκ, πέρασε την Αρούκα με νίκη στο πρώτο ματς (1-0 εκτός έδρας).

Κι αν πάμε πιο πίσω, το 2012, σε νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ άνοιξη, πέρασε τη Ρούμπιν με νίκη στο πρώτο ματς (1-0 εκτός έδρας). Τότε ήταν που υπήρξε κι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα, καθώς είχε κερδίσει και τη Μέταλιστ στο πρώτο ματς (επίσης 1-0 εκτός έδρας), αλλά αποκλείστηκε στη ρεβάνς, παρότι κέρδιζε 1-0 έως το 81’!

Από την άλλη, να υπενθυμίσω ότι όταν ο Ολυμπιακός δεν κέρδισε σε αγώνες νοκ άουτ το πρώτο ματς, σχεδόν πάντοτε αποκλείστηκε. Είτε σε νοκ άουτ την άνοιξη χάνοντας εκτός έδρας (0-3 από Λεβάντε, 0-2 από Ντνίπρο, 0-1 από Άντερλεχτ κι εντός έδρας), είτε σε νοκ άουτ το καλοκαίρι φέρνοντας ισοπαλία εντός έδρας (Μακάμπι Χάϊφα 0-0), είτε σε νοκ άουτ την άνοιξη φέρνοντας ισοπαλίες εντός έδρας (Ντινάμο Κιέβου 2-2, Μπεσίκτας 1-1).

Εξαιρέσεις πάντα υπάρχουν, επιβεβαιώνοντας πάντα τον κανόνα: ο Ολυμπιακός σε πρώτα (εντός έδρας) ματς είχε νικήσει 2-0 τη Γιουνάϊτεντ κι αποκλείστηκε και είχε φέρει 0-0 με την Οσμάνλισπορ και προκρίθηκε.

Εν κατακλείδι, εγώ πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να πάει να κτυπήσει απόψε την πρόκριση μέσα στην Τσεχία. Με σοβαρό, αποφασιστικό, προσεκτικό παιχνίδι πίσω και με καλά δουλεμένες επιθέσεις κι αντεπιθέσεις μπροστά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.