ΠΑΟΚ είσαι και δοκιμάζεσαι! Συνεχώς…

ΠΑΟΚ είσαι και δοκιμάζεσαι! Συνεχώς…

ΠΑΟΚ είσαι και δοκιμάζεσαι! Συνεχώς…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την κακή-άτυχη κλήρωση του ΠΑΟΚ με τον Άγιαξ, που έρχεται να συμπληρώσει ένα καλοκαίρι γεμάτο δυσκολίες για τους πρωταθλητές, καλοκαίρι που παρολ’ αυτά πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Βικτόρια Πλζεν - Ολυμπιακός με αξεπέραστο Live Στοίχημα και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+)

Ήταν και αυτό ένα πολύ σημαντικό και κρίσιμο γεγονός μέσα στο φετινό καλοκαίρι για τον ΠΑΟΚ. Το γνωρίζαμε εξ’ αρχής, ότι και η κλήρωση στα προκριματικά του Τσάμπιονς Ληγκ, θα έπαιζε μεγάλο ρόλο για την πορεία των νταμπλούχων Ελλάδας.
Για τον ΠΑΟΚ αυτό το καλοκαίρι ήταν και είναι πολύ σημαντικά κατά σειρά:

1 ) Το ξεκίνημα της χρονιάς με τις σοβαρές απουσίες Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο και Βέρνμπλουμ. Τρεις μεγάλες ποδοσφαιρικές ποιότητες, τρεις προσωπικότητες και τρία μεγάλα συμβόλαια για την ομάδα.

2) Η ξαφνική αποχώρηση του προηγούμενου επιτυχημένου προπονητή με τον οποίο η ομάδα ήταν δεμένη. Αυτή η αλλαγή δεν ήταν και ότι καλύτερο για τους πιο κοντινούς στόχους. Μακροπρόθεσμα, θα δούμε τι ήταν καλό και τι όχι…

3) Η μεταγραφική ενίσχυση του ρόστερ σε συγκεκριμένα χρονικά σημεία. Εξ’ αρχής, στο ξεκίνημα της προετοιμασίας, στη διάρκεια και φυσικά στο τέλος. Όλα παίζουν ρόλο. Τι δίνεις και τι παίρνεις, αλλά και σε ποιο χρονικό σημείο…

4) Η κλήρωση των προκριματικών, όπου ΚΑΙ στις δύο φάσεις, απέναντι ήταν… ο Άγιαξ και όλοι οι άλλοι. Μόνο ο Άγιαξ ξεχώριζε, μόνο ο Άγιαξ αποτελούσε πολύ ισχυρό αντίπαλο κόντρα στον οποίο ο ΠΑΟΚ θα ήταν ισχυρό αουτσάιντερ! «Έκατσε» ο Άγιαξ!

Το βλέπετε και εσείς…

Η σεζόν 2019-2020 έχει ξεκινήσει στραβά για τους αήττητους πρωταθλητές, για την ομάδα που κατέκτησε και τα τρία τελευταία κύπελλα στην Ελλάδα. Το μόνο πολύ θετικό είναι ότι συμφώνησε με άλλον πολύ καλό προπονητή σε μικρό διάστημα.

Είναι δηλαδή, σαν… ένας αντίπαλος να σχεδιάζει τα πράγματα και τις καταστάσεις και να τα στρώνει όλα… ανάποδα.

Είναι σα να μην υπάρχει αντίπαλος μετά το αήττητο πρωτάθλημα και τώρα προκύπτουν συνεχώς εμπόδια στο δρόμο του, για να… δημιουργηθεί ενδιαφέρον!

Κάποιος δοκιμάζει αυτή την ομάδα και ανά τακτά χρονικά διαστήματα –αυτό το καλοκαίρι- διαμορφώνει πολύ δύσκολες συνθήκες.

ΟΚ λοιπόν! Πάμε να δούμε ποιος αντέχει, ποιος μπορεί και ποιος στο τέλος θα πανηγυρίσει…

Ο ΠΑΟΚ ή αυτοί που τώρα (λογικά) χαίρονται (και το δείχνουν) με όλες αυτές τις αναποδιές που ήρθαν στους αήττητους πρωταθλητές; Τον οποίο έχουν να κερδίσουν στο γήπεδο 1-2-3 χρόνια και ψάχνουν από κάτι άλλο να πάρουν μία ικανοποίηση απέναντί του. Θεμιτό είναι και αυτό…

ΟΚ! Αυτή είναι η πραγματικότητα λοιπόν!

Πώς αντιμετωπίζεται;

Σενάριο πρώτο: Κάθονται όλοι οι ασπρόμαυροι και κλαίνε την μοίρα τους, παρατώντας κάθε προσπάθεια επιτυχίας, έχοντας παραδοθεί σε αυτές τις ανώτερες δυνάμεις που δοκιμάζουν την ομάδα. Αν δημιουργηθεί κλίμα κλάψας και απογοήτευσης, όλοι ξέρουν τη συνέχεια...

Σενάριο δεύτερο: Πάμε με τα γνωστά κλισέ: «ΠΑΟΚ είσαι…». «Έντεκα αυτοί, έντεκα και εμείς», «οι παραδόσεις είναι για να σπάνε», «θα κάνουμε μεταγραφές» και όλα αυτά τα κοινότυπα δήθεν αισιόδοξα μηνύματα, που λέγονται απλά για παρηγοριά και για… να λέγονται.

Σενάριο τρίτο: Χωρίς κλάματα και αερολογίες, συνεχίζεις τη δουλειά εντός και εκτός γηπέδου, με στόχο να διαμορφώσεις τις καλύτερες εκείνες συνθήκες που θα σου αυξήσουν τις πιθανότητες επιτυχίας σε κάθε μεμονωμένο αγώνα ή σε κάθε στόχο που έχεις βάλει.

Διαλέγετε και παίρνετε…

Αρχικά διαφωνώ με όσους (όπως ο Κρέσπο) λένε ότι για να πας στους ομίλους, πρέπει να αποκλείσεις τέτοιους αντιπάλους. ΌΧΙ! Μπορείς να πας εκεί αποκλείοντας την κάθε Ντιναμό Ζάγκρεμπ ή Κοπεγχάγη αρχικά και την κάθε Γιουνγκ Μπόις και Σλάβια Πράγας στην επόμενη φάση. Γιατί ο ΠΑΟΚ να πρέπει φέτος να παίξει με αυτόν που έφθασε πέρυσι στους τέσσερις; Γιατί ο ΠΑΟΚ έπρεπε πέρυσι να πέσει πάνω στην Μπενφίκα χωρίς καν να γίνει κλήρωση, επειδή ο νικητής του αγώνα του με την Σπάρτακ Μόσχας ΔΕΝ έπρεπε να πέσει με τους Ουκρανούς της Ντιναμό Κιέβου και πήγαινε ΧΩΡΙΣ κλήρωση στους Πορτογάλους;

Αλήθεια είναι και το γράψαμε 100 φορές, ότι ο ΠΑΟΚ αυτό το καλοκαίρι ΔΕΝ έκανε ό, τι μπορούσε για να δημιουργήσει τις καλύτερες προϋποθέσεις. Από πέρυσι ακόμη, όταν έχανε βαθμούς από Βίντι και Μπάτε.

Αλλά… Τι θα μπορούσε να κάνει με Βιεϊρίνια-Μαουρίσιο τραυματίες, με αποχώρηση Λουτσέσκου και κλήρωση Άγιαξ, έτσι ώστε τώρα να είναι όλα υπέρ του;

Δηλαδή αν έφερνε τον κάθε Εσίτι πριν 20-30 μέρες θα ήταν τώρα πολύ καλύτερα; Όλα σχετικά είναι…

Αυτή λοιπόν είναι η κατάσταση και ο ΠΑΟΚ που ξέρει στα δύσκολα και διαχειρίζεται καλά τον τίτλο του αουτσάιντερ, θα μπει στη μάχη.

Σκεφτείτε τι έχουν να πάθουν όλοι αυτοί που τώρα χαίρονται με τα προβλήματα και την ατυχία του, αν ο ΠΑΟΚ τα καταφέρει! Τώρα, αλλά και μέσα στο πρωτάθλημα!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.