Αυτή είναι η ιδανική «κλήρωση» για τον Ολυμπιακό!

Αυτή είναι η ιδανική «κλήρωση» για τον Ολυμπιακό!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta δύο πράγματα για τον Ολυμπιακό ενόψει της σημερινής κλήρωσης και της πρώτης μάχης με τους Τσέχους.

Χάμαρμπι - Έλφσμποργκ με αξεπέραστο Live Στοίχημα και 150+ ειδικά στοιχήματα! (21+)

Ο Ολυμπιακός λοιπόν θα μάθει σήμερα, μία ημέρα πριν τον πρώτο αγώνα του με την Βικτόρια Πλζεν, τον επόμενο αντίπαλο του στην Ευρώπη, είτε στο Τσάμπιονς Λιγκ, αν περάσει τους Τσέχους, είτε στο Γιουρόπα Λιγκ, αν αποκλειστεί από τους Τσέχους.

Την πρωτοτυπία της διπλής κλήρωσης, με τις καινοτομίες της ΟΥΕΦΑ, είχε βιώσει πρώτη φορά άλλη ελληνική ομάδα πέρσι, ο ΠΑΟΚ. Τότε, πριν παίξει με τη Βασιλεία (κι έχοντας αποφύγει τον Άγιαξ), είχε μάθει ότι θα αγωνίζονταν με την Σπαρτάκ Μόσχας, εάν περνούσε τους Ελβετούς. Όμως, παράλληλα, ήξερε κι ότι ακόμη και να προκρίνονταν επί των Ρώσων, θα έπεφτε κατά πάσα πιθανότητα πάνω στην Μπενφίκα στα πλέϊ οφς. Κάτι, πάντως, που δεν αποδείχθηκε αποτρεπτικό στην προσπάθεια του να αποκλείσει τόσο τη Βασιλεία, όσο και την Σπαρτάκ, αλλά στο τέλος της διαδρομής ήρθε το νοκ άουτ από την Μπενφίκα.

Ο Ολυμπιακός όπως ήθελε στην πρώτη του για φέτος ευρωπαϊκή κλήρωση να είχε την περσινή τύχη του ΠΑΟΚ (που δεν είχε πέσει με τον Άγιαξ, αλλά με τη Βασιλεία)-και την είχε, αφού δεν έπεσε με την Αϊντχοβεν, αλλά με την Πλζεν-τώρα, στη δεύτερη ευρωπαϊκή του κλήρωση δεν θα ήθελε να έχει την περσινή ατυχία του ΠΑΟΚ! Θα ήθελε να αποφύγει την Κράσνονταρ του Μπεργκ, όχι μόνο γιατί είναι ένας πολύ επικίνδυνος αντίπαλος, αλλά και γιατί το πιο πιθανό είναι ακόμη κι αν την περάσει, να του βγει μπροστά του η Πόρτο στα πλέϊ οφς, όπως πέρσι στον ΠΑΟΚ η Μπενφίκα.

Κατανοητό κι ότι ο Ολυμπιακός θα προτιμούσε να κληρωθεί με την αυστριακή Λασκ Λιντς, ομάδα από την οποία, μην ξεχνάμε, αγόρασε τον Μπρούνο με 400-500 χιλ. Ευρώ. Θα ήταν φαβορί για την πρόκριση, ενώ με τις υπόλοιπες ομάδες, την Κλαμπ Μπριζ και την Μπασάκσεχιρ, οι πιθανότητες θα είναι περίπου στο 50-50, λίγο πάνω λίγο κάτω τέλος πάντων, ανάλογα με την κατάσταση του κάθε αντίπαλου.

Ψάχνοντας λοιπόν για την ιδανική κλήρωση (παρεμπιπτόντως, στο Γιουρόπα Λιγκ, δηλαδή σε περίπτωση αποκλεισμού, χτύπα ξύλο, από την Πλζεν, θα ήταν η νικήτρια του ζευγαριού Νόρκεπινγκ-Λιεπάγια), το πρώτο που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι ένα πράγμα: ιδανική «κλήρωση» για τον Ολυμπιακό αυτή την στιγμή είναι μία: να περάσει την Βικτόρια Πλζεν! Κι όλα τα άλλα έρχονται σε δεύτερη και τρίτη μοίρα!

Αν αποκλείσει τους Τσέχους ο Ολυμπιακός αυτόματα ξέρει ότι θα παίζει Ευρώπη όλο το φθινόπωρο, μίνιμουμ σε ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Ακόμη κι αν αποκλειστεί στη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ, δεν θα έχει αποτύχει, θα είναι μέσα στον ευρωπαϊκό στόχο του. Μία πρόκριση δε επί της Πλζεν, θα του δώσει και ψυχολογία ακριβώς ενόψει και της επόμενης ευρωπαϊκής μάχης του.

Αντίθετα, ένας αποκλεισμός, ειδικά τώρα που η κλήρωση δεν έφερε την Άϊντχοβεν, θα είναι μία πραγματικά δυσάρεστη εξέλιξη για τον Ολυμπιακό. Θα τον θέσει εκτός Τσάμπιονς Λιγκ, θα του ρίξει το ηθικό και θα τον βάλει ενδεχομένως και σε περιπέτειες ακόμη και για την παρουσία του στη συνέχεια στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Γι΄ αυτό, ναι έχει ενδιαφέρον η σημερινή ημέρα, αλλά όλη η ουσία είναι να περάσει ο Ολυμπιακός τους Τσέχους…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.