Ο αντίπαλος είναι σκληρός, αλλά η κλήρωση δίνει διπλή ευκαιρία στον Ολυμπιακό

Ο αντίπαλος είναι σκληρός, αλλά η κλήρωση δίνει διπλή ευκαιρία στον Ολυμπιακό

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος βλέπει στο blog του στο Gazzetta κάτω από τη δική του σκοπιά την κλήρωση του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ, προσπαθώντας να δει και λίγο πιο μακριά.

Ισπανία U21 - Βέλγιο U21 με αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις στη Vistabet.gr.

Πριν καν οριστικοποιηθεί η λίστα των υποψήφιων αντιπάλων του Ολυμπιακού σε ολόκληρη τη διαδικασία του Τσάμπιονς Λιγκ, κι έχοντας σαν πυξίδα την μοναδική σεζόν που είχαμε παρόμοιο σύστημα για πρόκριση άλλης ελληνικής ομάδας, την περσινή με τον ΠΑΟΚ, ένα πράγμα είχα στο μυαλό μου…

Για να περάσει ο Ολυμπιακός πρέπει αφενός μεν να χτίσει πάνω στη φετινή καλή ομάδα του και να καλύψει τα κενά του χωρίς να χάσει βασικούς παίκτες, αφετέρου δε να έχει την τύχη που είχε ο ΠΑΟΚ κι ακόμη μεγαλύτερη! Διότι ο ΠΑΟΚ ήταν τυχερός πρώτον που η Λιόν γλίτωσε τα προκριματικά μπαίνοντας απευθείας στους ομίλους επειδή πήρε το Γιουρόπα Λιγκ η Ατλέτικο Μαδρίτης, δεύτερον που απέφυγε τον Άγιαξ, τρίτον που του έπεσε η χειρότερη Βασιλεία των τελευταίων ετών και τέταρτον που του έπεσε η Σπαρτάκ Μόσχας (5η τερμάτισε φέτος…). Αλλά ήταν άτυχος που στο τελευταίο βήμα βρήκε την Μπενφίκα…

Ο Ολυμπιακός τώρα είναι ήδη τυχερός πρώτον που πάλι η Λιόν (!) γλίτωσε τα προκριματικά μπαίνοντας απευθείας στους ομίλους επειδή πήρε το Γιουρόπα Λιγκ η Τσέλσι και δεύτερον που απέφυγε κι αυτός την ολλανδική ομάδα, αυτή τη φορά την Άϊντχοβεν, όσο κι αν υπάρχει διαφορά, αφού ο φετινός Άγιαξ ήταν απίστευτος και παρά λίγο να πάρει και το Τσάμπιονς Λιγκ! Θα πρέπει να συνεχίσει, όμως, το ίδιο τυχερός και στα παιχνίδια με την Βικτόρια Πλίζεν και στην επόμενη φάση, αλλά και θα πρέπει να είναι ακόμη πιο τυχερός από τον ΠΑΟΚ, ώστε αν φτάσει μέχρι τα πλέϊ οφς να μην βρει μπροστά του καμιά Πόρτο! Μόνο έτσι μπορεί πλέον η δευτεραθλήτρια Ελλάδας να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ: να είναι πολύ καλή και «δεμένη», αλλά και να έχει μεγάλη τύχη και στις κληρώσεις.

Εάν μπορέσει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Πλίζεν ο Ολυμπιακός, θα είναι ξανά επικεφαλής στην κλήρωση για τα προκριματικά αρχές Αυγούστου, όπερ σημαίνει ότι θα αποφύγει την Πόρτο, την Ντιναμό Κιέβου και την Άϊντχοβεν (η, την Βασιλεία). Συνεπώς θα παίξει με μία εκ των Λασκ Λιντς, Κράσνονταρ, Μπασάκσεχιρ η, Κλαμπ Μπριζ. Θεωρητικά δηλαδή θα μπορεί αν μη τι άλλο να ελπίζει να φτάσει στα πλέϊ οφς τέλη Αυγούστου, όπου με λίγη τύχη κι ανάλογα με τις άλλες κληρώσεις, αποφεύγοντας την Πόρτο, όλα θα παίζονται.

Ας μείνουμε, όμως, στα πιο κοντινά κι ας φύγουμε από τα πιο μακρινά. Κι η ουσία είναι ότι αυτή η κλήρωση δίνει μία ευκαιρία στον Ολυμπιακό. Και να εξασφαλίσει ότι θα παίζει όλο το φθινόπωρο στην Ευρώπη, στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά και να παλέψει για τη δόξα και τα πολλά εκατομμύρια του Τσάμπιονς Λιγκ. Περνάει την Πλίζεν και έχει ήδη πετύχει ένα σημαντικό ευρωπαϊκό στόχο! Και του ανοίγει η όρεξη και για τον ακόμη μεγαλύτερο.

Βέβαια, αυτή η κλήρωση δημιουργεί όχι μόνο προσδοκίες, αλλά και υποχρεώσεις-να εμφανιστεί ο Ολυμπιακός κι από τον προπονητή κι από τους παίκτες κι από τη διοίκηση του όσο το δυνατόν πιο έτοιμος τέλη Ιουλίου. Εάν δεν το κάνει, θα είναι πολύ απλά λάθος. Και τα λάθη κοστίζουν.

Είναι δε και ο ψυχολογικός παράγοντας. Εάν έπεφτε με την Άϊντχοβεν, κάπου δεν θα μπορούσε κανείς να του πει και τίποτα αν έμενε έξω. Τώρα όμως, ένας αποκλεισμός από τους Τσέχους θα είναι ένα πλήγμα για το σύλλογο, απ΄όποια πλευρά κι αν το δει κάποιος, αγωνιστικά, οικονομικά, ψυχολογικά, πρεστίζ.

Με τη διαφορά ότι όσο λάθος θα είναι εάν δεν παρουσιαστεί έτοιμος από κάθε άποψη ο Ολυμπιακός για τα δύο παιχνίδια του με την Βικτόρια, άλλο τόσο θα είναι λάθος να γίνει κακή εκτίμηση της δυναμικότητας της Πλίζεν. Ναι, ο Ολυμπιακός πρέπει να την αποκλείσει, αλλά για να το κάνει θα φτύσει αίμα! Πρόκειται για πολύ σοβαρή ομάδα, συμπαγή, αξιόμαχη, σκληρή, που έχει χρόνια τον ίδιο προπονητή, έπαιξε φέτος ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ και θα έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα από τις 14 Ιουλίου, την στιγμή που το ελληνικό αρχίζει στις 24 Αυγούστου!!!

Δεν είναι αντίπαλος του χεριού του Ολυμπιακού (Νο 35) η Πλίζεν, Νο 44 παρακαλώ στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ (Νο 65 ο ΠΑΟΚ)…Η δε Τσεχία στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ επί τέσσερα συνεχόμενα χρόνια είναι πάνω από την Ελλάδα. Καλώς η, κακώς όμως από την στιγμή που ο Ολυμπιακός είχε 50-50% να κληρωθεί με Άϊντχοβεν η, Πλίζεν και του έκατσε η Πλίζεν, εάν δεν την περάσει, αποτυχία θα είναι...

Άσχετο: Ταινία για απόψε, One Last Heist (22.50) στην Cosmote Cinema 1

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.