Άλισον: Ο 6ος με clean sheet σε τελικό στον 21ο αιώνα

Άλισον: Ο 6ος με clean sheet σε τελικό στον 21ο αιώνα

Κώστας Ζάλιαρης
Άλισον: Ο 6ος με clean sheet σε τελικό στον 21ο αιώνα

bet365

Ο Άλισον Μπέκερ έπαιξε τον δικό του καθοριστικό ρόλο στην κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου από τη Λίβερπουλ κι έγινε ο 6ος τερματοφύλακας που κρατάει ανέπαφη την εστία του σε τελικό Champions League στον 21ο αιώνα.

Ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ των «κόκκινων» κάνει τη διαφορά. Με την παρουσία του στα γκολπόστ, τόσο στην πορεία που διένυσε η ομάδα του Κλοπ στην Premier League, όσο και στο δρόμο προς την κατάκτηση του 6ου ευρωπαϊκού τροπαίου στην ιστορία του κλαμπ, ο Άλισον ήταν καθοριστικός.

Όπως ακριβώς και στις φάσεις που έφτιαξε η Τότεναμ στο τελευταίο δεκάλεπτο του τελικού της Μαδρίτης, προτού ο Οριγκί γράψει το τελικό 2-0 στο Wanda Metropolitano.

Κρατώντας ανέπαφη την εστία του, έγινε ο 6ος πορτιέρε στους τελικούς της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης δίχως να έχει δεχθεί γκολ.

Οι Μπουφόν και Ντίντα το 2003 το κατάφεραν στον πολύ κακό τελικό του «Ολντ Τράφορντ», ο Βίτορ Μπαΐα το 2004 στον θρίαμβο της Πόρτο του Μουρίνιο απέναντι στη Μονακό του Άκη Ζήκου, ο Βίκτορ Βαλντές το 2009 στο 2-0 της Μπαρτσελόνα επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο Ζούλιο Σέζαρ στο ευρωπαϊκό της Ίντερ το 2010 κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου.

Οι τρεις από τους έξι, είναι Βραζιλιάνοι, δημιουργώντας μια... νέα ιστορία για το ποδόσφαιρο της χώρας τους και το σκεπτικό πως βγάζει μονάχα βιρτουόζους παίκτες.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα