Πιο δυνατή η Άϊντχοβεν, μπορεί πιο επικίνδυνη η Πλζεν!

Πιο δυνατή η Άϊντχοβεν, μπορεί πιο επικίνδυνη η Πλζεν!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta τα δεδομένα ενόψει της κλήρωσης του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Τορόντο Ράπτορς - Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς με αξεπέραστο Live Στοίχημα και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+)

Από χθες το βράδυ λοιπόν ξέρουμε ότι ο Ολυμπιακός θα έχει μία πολύ δύσκολη κλήρωση για τα προκριματικά του Ιουλίου στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Όπως κι αν έχει, αλλιώς θα ήταν να είχε 33,3% να πέσει με μία εκ των Λασκ Λιντς, Μπασάκσεχιρ και Βικτόρια Πλζεν (εάν έπαιρνε το Γιουρόπα Λιγκ η Άρσεναλ) κι αλλιώς είναι τώρα να έχει 50% να πέσει με μία εκ των Άϊντχοβεν και Πλζεν.

Να θυμίσω ότι πέρσι ο ΠΑΟΚ στον ίδιο γύρο είχε υποψήφιους αντιπάλους τον Άγιαξ και τη Βασιλεία. Η τύχη του ήταν απίστευτη, καθώς όχι μόνο απέφυγε τον Άγιαξ (που έφτασε έως τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ), αλλά και του «έκατσε» η Βασιλεία να έχει τη χειρότερη σεζόν της σύγχρονης ιστορίας της: στο πρωτάθλημα τερμάτισε 20 βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια Γιάνγκ Μπόϊς και στην Ευρώπη αποκλείστηκε, μετά τον ΠΑΟΚ, κι από τον Απόλλωνα Λεμεσού, με συνέπεια για πρώτη φορά μετά από 15 σερί χρόνια να μην παίξει σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης!

Μακάρι κι ο Ολυμπιακός να έχει φέτος την τύχη του ΠΑΟΚ, να αποφύγει δηλαδή την δευτεραθλήτρια Ολλανδίας και να πέσει στη χειρότερη σεζόν της δευτεραθλήτριας Τσεχίας-επιτρέψτε μου να αμφιβάλλω, αλλά τέλος πάντων.

Αν θέλετε δε την γνώμη μου, η Πλζεν μπορεί να είναι και πιο επικίνδυνος αντίπαλος από την Άϊντχοβεν!

Η Πλζεν έχασε φέτος το πρωτάθλημα από την Σλάβια Πράγας, μία πολύ δυνατή ομάδα, που να υπενθυμίσω ότι απέκλεισε τον Μάρτη τη Σεβίλλη στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ, για να αποκλειστεί στα προημιτελικά από την νικήτρια της διοργάνωσης Τσέλσι. Η δε Πλζεν έπαιξε φέτος στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και σε γκρουπ με Ρεάλ, Ρόμα και ΤΣΣΚΑ Μόσχας προχώρησε σαν τρίτη στα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ, αφήνοντας έξω την ρώσικη ομάδα με το…δεκαπλάσιο μπάτζετ. Πέρσι είχε φτάσει στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ, όπου αποκλείστηκε από την Σπόρτινγκ, ενώ πρόπερσι ήταν στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Κοινώς, κάθε χρόνο κάνει κι ένα παραπάνω βήμα στην Ευρώπη.

Γενικά οι κορυφαίες ομάδες της Τσεχίας τα τελευταία χρόνια τα καταφέρνουν καλύτερα από τις ελληνικές στην Ευρώπη-απόδειξη ότι και πέρσι και φέτος αφενός μεν παίζει μία στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αφετέρου δε φτάνει μία στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ…Κάπως έτσι άλλωστε η Τσεχία είναι 13η στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ κι η Ελλάδα 14η…Κι η Πλζεν είναι Νο 44 στην κατάταξη των συλλόγων κι ο Ολυμπιακός Νο 35, σε όχι μεγάλη απόσταση δηλαδή.

Σίγουρα η Άϊντχοβεν είναι μία πιο καλή και πιο έμπειρη ομάδα. Νο 41 στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ, με την Ολλανδία Νο 11. Με παρουσία φέτος στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και αυτή, όπως κι η Πλζεν, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που ήταν στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Έχοντας πάρει τα τρία από τα πέντε τελευταία πρωταθλήματα Ολλανδίας. Και παίρνοντας συνεχώς μέρος σε φάση ομίλων Κυπέλλων Ευρώπης (τις συντριπτικά περισσότερες φορές στο Τσάμπιονς Λιγκ…) από το 2000!!!

Θεωρητικά θα ήταν προτιμότερο για τον Ολυμπιακό να την αποφύγει. Γιατί όμως μπορεί η Πλζεν να αποδειχθεί πιο επικίνδυνη; Γιατί η Άϊντχοβεν δεν έχει μάθει να παίζει προκριματικά μέσα στο καλοκαίρι, σε αντίθεση με την Πλζεν που εδώ και χρόνια παίζει από τέλη Ιουλίου στην Ευρώπη (τουλάχιστον τέσσερα προκριματικά παιχνίδια κάθε καλοκαίρι), το δε πρωτάθλημα της αρχίζει πολύ νωρίς, προς τα τέλη Ιουλίου, ενώ το ολλανδικό πάει λίγο πιο πίσω, αρχές Αυγούστου.

Νομίζω ότι ο μόνος δρόμος για να περάσει ο Ολυμπιακός είτε τη μία, είτε την άλλη ομάδα είναι να εμφανιστεί πανέτοιμος την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου, να μην χάσει κανένα βασικό παίκτη του και να έχει ολοκληρώσει τις πιο καίριες μεταγραφές του το αργότερο στις 24 Ιουνίου, όταν θα πάει δηλαδή για προετοιμασία στην Πολωνία, ένα μήνα πριν παίξει το πρώτο του ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Ειλικρινά εγώ δεν βρίσκω άλλο τρόπο…

Άσχετο: ποια ελληνική ομάδα ζήτησε δανεικό από την ρουμάνικη Άστρα τον 28χρονο υψηλόσωμο διεθνή (9 φορές) σέντερ φορ Ντένις Άλιμπεκ;...

Ταινία για απόψε, Spinning Μan (02.45) στην Cosmote Cinema 1

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.