Το ιδανικό για τον Ολυμπιακό θα ήταν να το πάρει η Αρσεναλ

Το ιδανικό για τον Ολυμπιακό θα ήταν να το πάρει η Αρσεναλ

bet365

Τι αλλάζει για τους «ερυθρόλευκους» η κατάκτηση του Europa League από την Τσέλσι και γιατί θα ήταν καλύτερο για τον Ολυμπιακό να το σηκώσει η παρέα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου.

Αρχικά ότι και να γίνει ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να κερδίσει κάποιον προκριματικό γύρο, όπως θα συμβεί με τον ΠΑΟΚ. Οι «ερυθρόλευκοι» εάν θέλουν να επιστρέψουν στους ομίλους του Champions League, θα πρέπει ν' αποκλείσουν τρεις ομάδες, σε αντίθεση με τον «Δικέφαλο του Βορρά» που γλίτωσε τον 2ο προκριματικό και θα ξεκινήσει από τον 3ο εξαιτίας του τελικού Τότεναμ-Λίβερπουλ.

Ομως μπορούν να υπάρξουν αλλαγές και στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών σε σχέση με την ομάδα που θα κατακτήσει το Europa League.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τι θα συμβεί εάν το κατακτήσει η Αρσεναλ το Europa League η οποία θα μπει στο επόμενο Champions League ως κάτοχος του τροπαίου και όχι από το πρωτάθλημά της.

Ο Ολυμπιακός θα μπει στον 2ο προκριματικό γύρο των μη πρωταθλητών μαζί με άλλες πέντε ομάδες. Τις δευτεραθλήτριες της Ολλανδίας, της Ελβετίας, της Τσεχίας, της Τουρκίας και της Αυστρίας. Οι έξι ομάδες θα χωριστούν σε ισχυρές κι ανίσχυρες με βάση την βαθμολογία τους. Πως θα έχουν τα δεδομένα λοιπόν; Με βάση το ποιοι είναι δεύτεροι στα πρωταθλήματα η κατάσταση θα έχει ως εξής:

Ισχυροί
Βασιλεία 54.500
Ολυμπιακός 44.000
Αϊντχόφεν 37.000*

Ανίσχυροι
Βικτόρια Πλζεν 35.500**
Μπασακσεχίρ 6.920***
Λίντσερ 6.250

Βλέπετε πως με Αρσεναλ νικήτρια του Europa ο Ολυμπιακός θα είναι κατά 90% στους ισχυρούς και θα έχει 1/3 πιθανότητες να κληρωθεί με την πιο αδύναμη του συγκεκριμένου μονοπατιού. Την Λίντσερ.

Τι πρέπει να γίνει για να μην είναι στους ισχυρούς ο Ολυμπιακός σε αυτό το σενάριο; Η Αϊντχόφεν να πάρει το πρωτάθλημα και να ρίξει τον Αγιαξ στο συγκεκριμένο μονοπάτι (με ειδική βαθμολογία 70.500) και ταυτόχρονα η 3η Μπεσίκτας στην Τουρκία να βγει 2η (είναι στο -4 από Γαλατά και Μπασακσεχίρ 3 αγωνιστικές πριν το τέλος), η οποία έχει 62.000 βαθμούς.

Εάν συμβεί αυτό το συνδυαστικό σενάριο ο Ολυμπιακός θα πέσει στους ανίσχυρους και θα έχει απέναντί του στη κλήρωση Αγιαξ, Βασιλεία, Μπεσίκτας. Ωστόσο μιλάμε για λίγες πιθανότητες να συμβεί αυτό το σενάριο.

* Αγιαξ και Αϊντχόφεν είναι ισόβαθμοι 2 αγωνιστικές πριν το τέλος με τον «Αιαντα» να κατακτά το πρωτάθλημα εάν τελειώσει έτσι το πρωτάθλημα.
** Η Βικτόρια Πλζεν είναι στο -2 από την Σλάβια Πράγας 3 αγωνιστικές πριν το τέλος. Ακόμα κι αν πέσει η Σλάβια στην 2η θέση δεν θ' αλλάξει κάτι μιας και έχει 21.500 βαθμούς στην ειδική βαθμολογία.
*** Γαλατά και Μπασακσεχίρ είναι ισόβαθμες στους 63 βαθμούς 3 αγωνιστικές πριν το τέλος και έχουν μεταξύ τους παιχνίδι. Η Μπεσίκτας είναι στο -4 και μόνο αυτή έχει υψηλότερη βαθμολογία από τον Ολυμπιακό (62.000). Ακόμα και αν η Γαλατά πέσει 2η στην Τουρκία θα είναι στους ανίσχυρους με 22.500.

Τι γίνεται εάν το κατακτήσει η Τσέλσι το Europa League
Πάμε τώρα να δούμε τι θα γίνει εάν η παρέα του Αζάρ κατακτήσει το Europa League. Aυτόματα οι 6 ομάδες του 2ου προκριματικού γύρου, γίνονται 4! Η Λίντσερ και η δεύτερη της Τουρκίας κερδίζουν έναν προκριματικό γύρο και πάνε στον 3ο.

Ετσι ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει είτε την Βασιλεία, είτε τον δεύτερο της Ολλανδίας, είτε τον δεύτερο της Τσεχίας. Δεν θα έχει την... επιλογή στην κλήρωση της Λίντσερ και καταλαβαίνει κανείς πως ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει για τους «ερυθρόλευκους» σε μια τέτοια κλήρωση.

Με βάση τα τωρινά δεδομένα οι ομάδες θα μπουν στην κλήρωση ως εξής

Ισχυροί
Βασιλεία 54.500
Ολυμπιακός 44.000

Ανίσχυροι
Αϊντχόφεν 37.000*
Βικτόρια Πλζεν 33.000**

Βεβαίως όπως γράφουμε και πιο πάνω είναι ανοιχτό το τι θα γίνει στην Ολλανδία και στην Τσεχία. Εάν η PSV κατακτήσει το πρωτάθλημα τότε ο Αγιαξ θα μπει στους ισχυρούς της συγκεκριμένης κλήρωσης και ο Ολυμπιακός θα πέσει στους ανίσχυρους όπερ σημαίνει πως θα κληρωθεί είτε με τον «Αίαντα», είτε με την Βασιλεία.

Στα της Τσεχίας δεν αλλάζει κάτι. Η εκπρόσωπος της χώρας θα είναι δεδομένα στους ανίσχυρους. Είτε αυτή θα είναι η Βικτόρια Πλζεν είτε αυτή θα είναι η Σλάβια Πράγας.

Μαθαίνει αντίπαλο
Συνοπτικά, ο Ολυμπιακός στις 29 Μαΐου μετά τον τελικό του Europa League θα ξέρει ακριβώς τι θα περιμένει από την κλήρωση της 18ης Ιουνίου.

Με κατάκτηση της Τσέλσι θα πάει στο 50-50. Αϊντχόφεν ή Βικτόρια Πλζεν/Σλάβια Πράγας και αν το πάρει η PSV το πρωτάθλημα Ολλανδίας, Αγιαξ ή Βασιλεία.

Με κατάκτηση της Αρσεναλ θα πάει στο 33% να πετύχει τον πιο αδύναμο της κλήρωσης. Θα είναι Βικτόρια Πλζεν/Σλάβια Πράγας, Μπασακσεχίρ/Γαλατά ή Λίντσερ.

Το πρώτο ματς ο Ολυμπιακός θα το δώσει στις 23 ή 24 Ιουλίου.
Το δεύτερο ματς θα το δώσει στις 30 ή 31 Ιουλίου.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα