Τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα λένε «όχι» στο Super Champions League από το 2024

Gazzetta team
Τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα λένε «όχι» στο Super Champions League από το 2024

bet365

Η μάχη αρχίζει και φουντώνει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο καθώς στα σχέδια των συλλόγων και της UEFA για δημιουργία ενός Super Champions League από το 2024 αντιτίθενται οι ευρωπαϊκές λίγκες.

Πρόσφατα στο συνέδριο της ECA (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Συλλόγων) στο Άμστερνταμ έγινε γνωστό δια στόματος Αντρέα Ανιέλι ότι οι σύλλογοι εξετάζουν μαζί με την UEFA μια νέα μορφή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από το 2024 και έπειτα.

Ο ισχυρός άνδρας της Γιουβέντους και πρόεδρος της ECA αποκάλυψε πως στόχος είναι η δημιουργία ενός Super Champions League, χωρίς ωστόσο να διαρρεύσουν λεπτομέρειες από τον ίδιο. Όπως φημολογείται όμως, σκοπός είναι να δημιουργηθεί μια διοργάνωση 32 ισχυρών συλλόγων, οι οποίοι θα αγωνίζονται στο Super Champions League τα σαββατοκύριακα.

Η απόφαση αυτή φέρνει τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα αντίθετα και ο... πόλεμος μόλις άρχισε. Τις τελευταίες δύο μέρες στη Λισαβόνα έλαβε χώρα το συνέδριο των ευρωπαϊκών λιγκών, οι οποίες εξέφρασαν τη διαφωνία τους με τα πλάνα των ECA και UEFA.

«Προστατεύουμε τα εγχώρια πρωταθλήματα, ό,τι πιο σημαντικό για τους οπαδούς. Επιπλέον θα προσπαθήσουμε να παλέψουμε ενάντια στην αυξανόμενη ανισότητα που κυριαρχεί στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Λαρς-Κρίστερ Όλσον.

Τη μεγαλύτερη αντίθεση στα πλάνα των ECA και UEFA για τη δημιουργία του Super Champions League από το 2024 και μετά εξέφρασε η Premier League, από την οποία μεταφέρθηκε το εξής: «Στην Αγγλία το ποδόσφαιρο παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην κουλτούρα και στη ζωή της χώρας. Εκατομμύρια οπαδοί βλέπουν τα παιχνίδια, με μία πίστη που περνάει από γενιά σε γενιά. Έχουμε ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα. Ανταγωνιστικό και με πιστούς οπαδούς τους οποίους και υπερασπιζόμαστε».

Στις 8 Μαΐου η ομοσπονδία των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων θα έχει συνάντηση στην Ελβετία με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, στον οποίο και θα εκφράσουν τη διαφωνία τους με ό,τι σχεδιάζεται, ενώ πριν από αυτήν θα υπάρξει ακόμα μια στη Μαδρίτη.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα