Πόρτο - Ρόμα 2-1 (παράταση 3-1)

Πόρτο - Ρόμα 2-1 (παράταση 3-1)

bet365

Χάρη σε ένα πέναλτι μέσω VAR στο 117', η Πόρτο επιβλήθηκε με 3-1 της Ρόμα και για 3η φορά στην ιστορία την αποκλείει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, παίρνοντας το εισιτήριο για τους "8" του Champions League.

Το σκορ του πρώτου αγώνα ήταν υπέρ των Ιταλών, αλλά η παράδοση υπέρ των Πορτογάλων και αυτό ήταν που έκανε και τη διαφορά τελικά. Σε ένα ματς που διήρκεσε περισσότερα από 120 λεπτά και κρίθηκε τελικά μέσω VAR, η ομάδα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο έκανε την ανατροπή και με το 3-1 από το πέναλτι του Αλεξ Τέλες στο 117' πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση, αφήνοντας τους Ρωμαίους με τα νεύρα και την απογοήτευση...

Η Πόρτο μπήκε στο ματς αποφασισμένη να ψάξει το γρήγορο γκολ και απείλησε με το καλό σουτ του Κορόνα στο 3', αλλά και με το κοντινό του Αλεξ Τέλες στο 10'. Αμφότερα έφυγαν άουτ, αλλά ήταν ενδεικτικά του πώς είχαν μπει στο παιχνίδι οι δύο ομάδες, με τους Δράκους να πατάνε καλύτερα, να έχουν κατοχή μπάλας, να πιέζουν και τελικά από το 26' να έχουν και το προβάδισμα: Το λάθος του Μανωλά, ο οποίος έχασε την μπάλα από τον Κορόνα, οδήγησε στην ασίστ του Μαρεγκά για το 1-0 του Σοάρες από κοντά. Οι Πορτογάλοι δικαιώθηκαν για όσα έκαναν ως εκείνη την στιγμή, αλλά από το 26' κι έπειτα η Ρόμα αντέδρασε και δικαιώθηκε κι αυτή στο 37', όταν ο Μιλιτάο ανέτρεψε τον Περότι και ο Ντε Ρόσι έκανε το 1-1 από το σημείο του πέναλτι. Η τελευταία, ουσιαστικά, ενέργεια του αρχηγού των Τζαλορόσι στο ματς, αφού στο 45' τραυματίστηκε και άφησε τη θέση του στον Πελεγκρίνι.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, η Πόρτο μπήκε φουριόζα και είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες με Σοάρες και Μαρεγκά μέσα σε ένα δίλεπτο (49'-51'), για να σκοράρει τελικά ο τελευταίος στο 52' με κοντινή προσπάθεια και ενώ η άμυνα τον έχασε, κάνοντας το 2-1. Ο Εουζέμπιο Ντι Φραντσέσκο προσπάθησε να διορθώσει τα πράγματα με τις αλλαγές του αλλά δεν το κατάφερε και έτσι χρειάστηκε η επέμβαση του Ολσεν στον Μπραχίμι, στο 77', για να μείνει το 2-1 και να οδηγηθεί το ματς στην παράταση.

Εκεί, η Ρόμα επιβεβαίωσε το πόσο αυτοκαταστροφική είναι, αφού αυτή ήταν που είχε τις ευκαιρίες για το γκολ. Και ήταν και μεγάλες. Ο Τζέκο, όμως, τις έχασε (111', 112') και αμέσως μετά (114') ο Φλορέντσι τράβηξε από τη φανέλα τον Φερνάντο, ο Τσακίρ πήγε στο VAR και όταν γύρισε έδειξε τη βούλα, από όπου ο Αλεξ Τέλες έγραψε το 3-1 και έστειλε τους Δράκους στους προημιτελικούς!

Πόρτο (Σέρτζιο Κονσεϊσάο): Κασίγιας, Μιλιτάο (103' Μάξι Περέιρα), Φελίπε, Πέπε, Τέλες, Οτάβιο (93' Ερνάνι), Ντανίλο Περέιρα, Ερέρα, Χεσούς Κορόνα (69' Μπραχίμι), Μαρεγκά, Σοάρες (78' Φερνάντο).

Ρόμα (Εουζέμπιο Ντι Φραντσέσκο): Ολσεν, Ζουάν Ζέσους, Μανωλάς, Μαρκάνο (76' Κριστάντε), Κάρσντορπ (55' Φλορέντσι), Ενζοζνί, Ντε Ρόσι (45' Πελεγκρίνι, 96' Σικ), Κολάροβ, Τζανιόλο, Τζέκο, Περότι.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα