Λίβερπουλ - Νάπολι 1-0

Γιώργος Κοντογεώργης
Λίβερπουλ - Νάπολι 1-0

bet365

Η Λίβερπουλ είχε ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ, λίγο έλειψε να πάθει έμφραγμα στις καθυστερήσεις αλλά με γκολ του Σαλάχ επικράτησε 1-0 της Νάπολι στο Anfield και πέρασε στα νοκ-άουτ.

Sweet sixteen μπορούν πλέον να πουν οι Reds καθώς ήταν συνολικά ανώτεροι από την Νάπολι, έφτιαξαν πολλές φάσεις και δίκαια για δεύτερη σερί χρονιά θα είναι στα νοκ-άουτ της κορυφαίας διοργάνωσης - ως δεύτεροι πίσω από την Παρί Σεν Ζερμέν. Η ομάδα του Γίργκεν Κλοπ έπαιξε με τη φωτιά γιατί θα χρειαζόταν διαφορά δύο γκολ αν η Νάπολι σκόραρε, όμως παρότι έχασε τα άχαστα, το 1-0 ήταν αρκετό για να τη στείλει στους «16». Ο Σαλάχ ήταν ο «χρυσός» σκόρερ, απίθανη ευκαιρία έχασε ο Μίλικ στο 92' για να παγώσει το Anfield.

Δυνατά και με δύο φάσεις ξεκίνησε το ματς. Στο 7' ο Ρόμπερτσον έβγαλε μόνο του τον Σαλάχ που έκανε τραγικό κοντρόλ και έχασε απίστευτη ευκαιρία, ενώ δύο λεπτά μετά, Ινσίνιε, Μέρτενς, Χάμσικ συνδυάστηκαν αλλά το πλασέ του Σλοβάκου πέρασε έξω. Ο Μίλνερ είχε κεφαλιά εκτός στόχου και στο 13' σε μια φάση που σήκωσε πολλή συζήτηση, ο Φαν Ντάικ ίσως ήταν τυχερός που πήρε μόνο κίτρινη για το μαρκάρισμα στον Μέρτενς. Οσο περνούσε η ώρα οι Reds είχαν την πρωτοβουλιά και έπαιζαν περισσότερο μπροστά, όμως με τον Κουλιμπαλί να είναι εξαιρετικός η Νάπολι κρατούσε τον ρυθμό και το σκορ στο «μηδέν», όμως το 34' η ομάδα του Αντσελότι έπαθε τη ζημιά. Ο Σαλάχ πέρασε τον Μάριο Ρουί και για πρώτη φορά τον Κουλιμπαλί και εκμεταλλεύτηκε την άσχημη τοποθέτηση του Οσπίνα για να τον νικήσει στην κλειστή γωνία για το 1-0 που ήταν το σκορ του πρώτου μέρους.

Με μεγάλη φάση ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος καθώς ο Σαλάχ έμεινε όρθιος μετά την πάσα του Φιρμίνο αλλά πλάσαρε άουτ και σιγά-σιγά ο ρυθμός ανέβαινε με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω. Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα η Νάπολι ρίσκαρε περισσότερο για το γκολ που θα της χάρισε την πρόκριση και οι χώροι που άφηνε ήταν λουκούμι για τους γρήγορους επιθετικούς των γηπεδούχων. Στο 74' ο Σαλάχ έφυγε αλλά με διπλή επέμβαση ο Οσπίνα κράτησε, με τον Κολομβιανό keeper να κάνει το ίδιο τρία λεπτά μετά στον Μανέ.

Στο 79' φάνηκε η Νάπολι και βρέθηκε πολύ κοντά στην πρόκριση αλλά μετά τη μπαλιά του Ινσίνιε ο Καγιεχόν μόνος πλάσαρε ψηλά από εξαιρετική θέση και στη συνέχεια ο Μανέ στο 87' δεν μπόρεσε να βρει στόχο από εκπληκτική θέση μετά την πάσα του Σαλάχ. Στο 92' λίγο έλειψε να κλέψει την πρόκριση η ομάδα του Αντσελότι όταν ο Μίλικ πλάσαρε φάτσα με τον Αλισον αλλά ο Βραζιλιάνος απέκρουσε και στο επόμενο λεπτό ο Μανέ έχασε ακόμα μία τρελή ευκαιρία σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ με τον Οσπίνα.

Λίβερπουλ (Γίργκεν Κλοπ): Αλισον, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Αρνολντ (90' Λόβρεν), Χέντερσον, Μίλνερ (85' Φαμπίνιο), Βαϊνάλντουμ, Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο (79' Κεϊτά).

Νάπολι (Κάρλο Αντσελότι): Οσπίνα, Μακσίμοβιτς, Αλμπιόλ, Κουλιμπαλί, Μάριο Ρουί (70' Γκουλάμ), Χάμσικ, Αλαν, Φαμπιάν Ρουίθ (62' Ζιενλίνσκι), Καγιεχόν, Ινσίνιε, Μέρτενς (67' Μίλικ).

Τελική βαθμολογία
1. Παρί Σεν Ζερμέν 11 (17-0)
2. Λίβερπουλ 9 (9-7)
3. Νάπολι 9 (7-5)
4. Ερυθρός Αστέρας 4 (5-17)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα