TOP-10: Οι καλύτερες επιθέσεις του Τσάμπιονς Λιγκ

Gazzetta team
TOP-10: Οι καλύτερες επιθέσεις του Τσάμπιονς Λιγκ

bet365

Τα «αστέρια» είναι στη σέντρα και το gazzetta.gr παρουσιάζει τις κορυφαίες επιθετικές συνεργασίες, που αναμένεται να δούμε στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ.

Επιστροφή* πονταρίσματος στον αγώνα Λίβερπουλ - Παρί Σεν Ζερμέν, αν ο Νεϊμάρ σημειώσει το πρώτο γκολ στην αναμέτρηση! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

10. Ίντερ (Ικάρντι-Πέρισιτς-Κεϊτά)

Οι «νερατζούρι» επιστρέφουν μετά από έξι σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ και η επιθετική της τριπλέτα δείχνει να έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, αν και υπάρχει περίπτωση να αλλάξουν πολλά κατά τη διάρκεια της σεζόν. Ο Σενεγαλέζος Κεϊτά Μπαλντέ (δανεικός από την Μονακό) δείχνει πολύ δυνατός στο παιχνίδι ένας εναντίον ενός και αναμένεται να έρχεται από τα πλάγια. Στο άλλο άκρο θα βρίσκεται η σταθερή αξία, που ακούει στο όνομα Ιβάν Πέρισιτς, ενώ στην κορυφή, ο Μάουρο Ικάρντι θέλει να δώσει απαντήσεις σε πολλούς αποδέκτες, στην παρθενική του παρουσία σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

9. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Λουκάκου-Σάντσες-Λίνγκαρντ)
Όλα εξαρτώνται από τα... κέφια του Μουρίνιο, όμως υπό φυσιολογικές συνθήκες, Ρομέλου Λουκάκου και Αλέξις Σάντσες δεν μπορεί να βρίσκονται εκτός των επιλογών του Πορτογάλου τεχνικού για την επίθεση. Με τον Βέλγο στην κορυφή και τον Χιλιανό να έρχεται από το πλάι και να συγκλίνει προς την αντίπαλη περιοχή, ο Τζέσι Λίνγκαρντ – που μπορεί να βρίσκεται θεωρητικά στο άλλο άκρο της επίθεσης – θα έχει περισσότερο δημιουργικό ρόλο, δίνοντας πολλές βοήθειες στη μεσαία γραμμή.

8. Μπάγερν Μονάχου (Λεβαντόφσκι-Ρόμπεν-Ριμπερί)
Οι τρεις τους είναι σαν το παλιό καλό κρασί. Εδώ και τέσσερα χρόνια, ο Λεβαντόφσκι έχει προστεθεί ανάμεσα στους «διόσκουρους» Ρόμπεν και Ριμπερί, με τους τρεις τους να συνθέτουν μία από τις πιο ποιοτικές τριπλέτες, παρά το γεγονός πως ο Ολλανδός είναι αισίως 34 και ο Γάλλος 35 ετών. Αυτό είναι και το μοναδικό ερωτηματικό σχετικά με αυτή την τριάδα, η ηλικία και οι τραυματισμοί των δύο τελευταίων. Γιατί αλλιώς οι τρεις τους μπορούν να προκαλέσουν «εφιάλτες» στις αντίπαλες άμυνες.

7. Ατλέτικο Μαδρίτης (Γκριεζμάν-Ντιέγκο Κόστα)
Ο Ντιέγκο Σιμεόνε αρέσκεται να αγωνίζεται με δίδυμο στην επίθεση και όχι με επιθετική τριπλέτα, με τις δύο θέσεις να είναι σχεδόν καπαρωμένες. Με την επιστροφή του στην Ατλέτικο Μαδρίτης, ο Ντιέγκο Κόστα είναι η «κολώνα» και γύρω του βρίσκεται ο Νο1 κίνδυνος για τις αντίπαλες άμυνες, Αντουάν Γκριεζμάν. Ο ένας δυνατός στις προσωπικές μονομαχίες και ο άλλος ευέλικτος και τεχνίτης, με τους δυο τους να έχουν έναν ιδανικό συνδυασμό για τους «ροχιμπλάνκος».

6. Μάντσεστερ Σίτι (Αγουέρο-Στέρλιγνκ-Μαχρέζ)
Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έχει τόσες πολλές επιλογές, με το βαθύ ρόστερ που διαθέτει η Σίτι, που έχει «έναν» τεράστιο «πονοκέφαλο», σχετικά με τη σύνθεση της επιθετικής τριπλέτας. Με τον Αγουέρο να δείχνει ο μοναδικός αμετακίνητος στις θέσεις των φορ, πιθανότητες να βρίσκονται στο πλάι του έχουν ο Ραχίμ Στέρλινγκ και ο Ριγιάντ Μαχρέζ. Ποιοι είναι οι άλλοι που μπορούν να δώσουν λύσεις ανά πάσα στιγμή; Σανέ, Ζεσούς, Νταβίντ Σίλβα...

5. Γιουβέντους (Ρονάλντο-Ντιμπάλα-Ντάγκλας Κόστα-Μάντζουκιτς)
Η έλευση του Κριστιάνο στο Τορίνο έχει αλλάξει όλα τα δεδομένα φέτος στην Γιουβέντους, με το επιθετικό της πλάνο να κινείται γύρω από τον Πορτογάλο. Αν και στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές του Καμπιονάτο δεν έχουμε δει το συγκεκριμένο σχηματισμό, ωστόσο ο Μάντζουκιτς θεωρείται το βασικό σέντερ φορ, με τους Ρονάλντο (αριστερά), Ντιμπάλα (κέντρο) και Ντάγκλας Κόστα (δεξιά) να έρχονται από πίσω. Αν και πολλές φορές ενδέχεται ο CR7 να βρίσκεται στην κορυφή, ελευθερώνοντας μια θέση στη μεσοεπιθετική γραμμή.

4. Ρεάλ Μαδρίτης (Μπενζεμά-Μπέιλ-Ασένσιο)
Αντίθετα με την Γιουβέντους, φέτος στη Ρεάλ Μαδρίτης η αποχώρηση του Ρονάλντο έχει «ελευθερώσει» τους υπόλοιπους μεσοεπιθετικούς, με τα δείγματα να είναι άκρως ενθαρρυντικά. ΒΒC δεν υπάρχει πλέον, όμως τα δύο “B” (σ.σ. Μπέιλ, Μπενζεμά) έχουν περισσότερο χώρο και έχουν ήδη πετύχει αρκετά τέρματα, αφού πλέον δεν παίζουν για τον Κριστιάνο, αλλά και για τον εαυτό τους. Στους δύο προαναφερθέντες έρχεται να προστεθεί και ο Ασένσιο από τα άκρα, με το «μείγμα» είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον φέτος στο Μπερναμπέου.

3. Μπαρτσελόνα (Μέσι-Σουάρες-Ντεμπελέ)
Η αποχώρηση του Νεϊμάρ όχι μόνο «έσπασε» το MSN στην επιθετική τριπλέτα της Μπαρτσελόνα, αλλά – τουλάχιστον για πέρσι – την αποδυνάμωσε. Ο Ουσμάν Ντεμπελέ πήρε μία ακόμη ευκαιρία φέτος για να αποδείξει ότι αξίζει τα χρήματα, που δόθηκαν για την απόκτησή του και να καταφέρει να «δέσει» με τους Μέσι και Σουάρες. Για τους δύο τελευταίους τα λόγια είναι περιττά και όλα εξαρτώνται από τον Ντεμπέλε, ώστε η τριπλέτα των «μπλαουγκράνα» να θεωρηθεί ξανά η κορυφαία στην Ευρώπη.

2. Λίβερπουλ (Σαλάχ-Μανέ-Φιρμίνο)
Η συγκεκριμένη επιθετική τριάδα παραλίγο να οδηγήσει πέρσι την Λίβερπουλ στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ (κανείς δεν ξέρει τι θα γινόταν αν δεν τραυματιζόταν ο Σαλάχ στον τελικό). Φέτος, όλοι ξέρουν τι μπορούν να καταφέρουν οι τρεις μαζί, με τον Σαλάχ και τον Μανέ να έρχονται από τα άκρα και να συμπληρώνουν τον Φιρμίνο, ο οποίος αγωνίζεται ιδανικά ως «ψευτοεννιάρι». Πρώτος στόχος η κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ, όμως αυτή η τριπλέτα αξίζει να βρίσκεται και στην κορυφή της Ευρώπης.

1. Παρί Σεν Ζερμέν (Καβάνι-Νεϊμάρ-Εμπαπέ)
Η καλύτερη τριπλέτα. Μακράν. Όχι μόνο σε χρηματιστηριακή αξία, αλλά και μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Πέρσι, στην πρώτη τους σεζόν μαζί, στάθηκαν άτυχοι με τον τραυματισμό του Νεϊμάρ, που στοίχησε πολύ απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης. Με τον Βραζιλιάνο υγιή από το ένα άκρο, τον Εμπαπέ να έρχεται με φόρα από το Παγκόσμιο Κύπελλο στο άλλο και τον Καβάνι να είναι «βράχος» στην κορυφή, η Παρί Σεν Ζερμέν θεωρείται – δικαίως – το μεγάλο φαβορί.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα