Όπως σε Βόλο και ΟΑΚΑ…

Όπως σε Βόλο και ΟΑΚΑ…

Όπως σε Βόλο και ΟΑΚΑ…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον… τελικό που δίνει ο ΠΑΟΚ στην Πορτογαλία κόντρα στην Μπενφίκα, ένα ματς πολύ-πολύ ξεχωριστό σε σχέση με κάθε πολλά άλλα που έδωσε αυτό το τελευταίο διάστημα η ομάδα του Δικεφάλου.

Μπενφίκα - ΠΑΟΚ με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Πριν τους αγώνες του ΠΑΟΚ με τη Βασιλεία υπήρχε μία χαλαρή αισιοδοξία, σαφώς προέκυπταν και μερικά χαμόγελα μια και ήταν η αρχή της χρονιάς.

Ο ΠΑΟΚ πέρασε εύκολα τους Ελβετούς (εκείνος το έκανε και φάνηκε εύκολο) και συνέχισε με τους Ρώσους. Η συγκέντρωση και η σοβαρότητα αυξήθηκαν. Και πάλι όμως ήταν δύο από τα ματς που… δίνει ο ΠΑΟΚ συχνά-πυκνά. Αντιμετωπίζονται όπως τα άλλα.

Αυτό το οποίο συμβαίνει τώρα παραμονές του πρώτου αγώνα με την Μπενφίκα, θυμίζει τελικό! Η συγκέντρωση βρίσκεται στο 100%. Τα πρόσωπα είναι σφικτά και αφοσιωμένα στη δουλειά, στην προπόνηση, στον αντίπαλο και στην αντιμετώπιση του 90λεπτου που έρχεται. Το νιώθεις σε κάθε στιγμή, σε κάθε ατάκα και σε όλες τις κινήσεις των ανθρώπων του ΠΑΟΚ και κυρίως των ποδοσφαιριστών.

Ο ΠΑΟΚ προετοιμάστηκε να δώσει έναν τελικό, όπως έκανε για παράδειγμα πέρυσι στο Βόλο και φέτος στο ΟΑΚΑ! Αυτό είναι το κλίμα, έστω και αν φέτος χρειάζεται να δώσει δύο τελικούς για να κερδίσει αυτό το μεγάλο έπαθλο της πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Ληγκ.

Κι’ όταν δίνεις τελικό προφανώς και δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα. Παίζεις για να κερδίσεις, όπως ακριβώς λένε αλλά και πράττουν οι παίκτες και ο προπονητής του ΠΑΟΚ. Γιατί το θέλουν πάρα πολύ, το νιώθουν, το πιστεύουν και φυσικά είναι μαθημένοι να κερδίζουν.

Λέει –για παράδειγμα- χθες ο Λουτσέσκου και μέσα στην αίθουσα Τύπου του Ντα Λουζ: «Τους σεβόμαστε, αλλά και εδώ για να κερδίσουμε ήρθαμε…». Κάποτε αυτό μπορεί να θεωρούνταν ειρωνικό-προσβλητικό ή χιουμοριστικό. Τώρα και μετά τα όσα έχουμε δει, απλά… τον πιστεύουμε. Κανείς δεν παραξενεύεται. Έτσι τους έχει μάθει και αφού τον ακούν… δεν υπάρχει περίπτωση να μην το πει, ακόμη και αν ο ΠΑΟΚ σε 2-3 εβδομάδες πάει να παίξει στην καλύτερη έδρα, απέναντι στην πιο δυνατή ομάδα της Ευρώπης. Για παράδειγμα ακόμη και αν παίζει στο Άνφιλντ με τη Λίβερπουλ.

Από τον ΠΑΟΚ λοιπόν ξέρουμε τι θα δούμε και εδώ στη Λισαβόνα. Ξέρουμε σχεδόν όλη την ενδεκάδα, γνωρίζουμε αγωνιστική φιλοσοφία, ξέρουμε δυνατότητες στο χτίσιμο επιθέσεων, είναι γνωστά τα υπερ και τα κατά της ομάδας όταν αμύνεται. Ο ΠΑΟΚ θα μπει με στόχο να πάρει την κατοχή και… ας παραδεχθούμε ότι μπορεί και να μην τα καταφέρει απέναντι σε αυτούς τους αντιπάλους. Στο δικό του ποσοστό κατοχής όμως όμως και εφόσον αμυνθεί χωρίς λάθη (αυτό είναι απαραίτητο όσο κι’ αν φαντάζει δύσκολο) τις φάσεις του θα τις βρει.
Απέναντι υπάρχει η Μπενφίκα που δίνει ένα μεγάλο ματς, αλλά όλος ο κόσμος και οι παράγοντες της ασχολούνται όλο το 24ώρο με την κόντρα που υπάρχει με την Πόρτο. Μόνο αυτό κυριαρχεί και σίγουρα αυτοί είναι χειρότεροι από εμάς… Στο κάτω-κάτω και εμείς είχαμε και έχουμε συζητήσεις για τους διεφθαρμένους στο ποδόσφαιρό μας, αλλά τώρα που οι τρεις παίζουν αγώνες στην Ευρώπη, δεν ασχολείται ο ένας με τον άλλο…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.