Και τώρα… μη σταματάς Δικέφαλε!

Και τώρα… μη σταματάς Δικέφαλε!

Και τώρα… μη σταματάς Δικέφαλε!

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για την πρόκριση του ΠΑΟΚ, αλλά και την εμφάνιση που έπεισε ότι αυτή η ομάδα ανήκει ήδη στους μεγάλους του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.
Ξεκίνησε από τα κεντρικά της Ευρώπης αντιμετωπίζοντας την δυνατή και έμπειρη Βασιλεία, απέναντι στην οποία ήταν αουτσάιντερ. Πάνε αυτοί...
Συνέχισε πηγαίνοντας ανατολικά, για να παίξει με την πανάκριβη και φιλόδοξη Σπαρτάκ Μόσχας, εκεί όπου κάποιοι "περίεργοι" τον χαρακτήριζαν... "χωριό". Τους άφησε εκτός και αυτούς!
Τώρα ήρθε η ώρα ώστε η καλύτερη Ελληνική ομάδα, να βρεθεί και προς τα δυτικά για να παίξει με τους Πορτογάλους, που θεωρούν ότι θα τον ξαναπεράσουν, όπως έκαναν δύο φορές και στο παρελθόν. Για να τους δούμε κι’ αυτούς... Έχουν καταλάβει πόσο άλλαξε και πόσο μεγάλωσε ο ΠΑΟΚ ή θα πρέπει να πάρουν και αυτοί το μάθημά τους;
Το πιο μεγάλο γεγονός της χθεσινής βραδιάς ήταν σαφώς η πρόκριση που κέρδισε ο ΠΑΟΚ. Εξίσου τεράστιο όμως είναι και το ποδοσφαιρικό μήνυμα που ξαναέστειλε η ομάδα του Λουτσέσκου. Και πριν από αυτό το ματς οι ασπρόμαυροι διέδιδαν πως θα μπουν για να κερδίσουν, γιατί... αυτό είναι το σωστό, γιατί έτσι κάνουν παντού οι μεγάλες ομάδες. Απέδειξαν τελικά ότι δεν έλεγαν... λόγια!
Μπήκε ο ΠΑΟΚ στην πολύ καλή έδρα της Σπαρτάκ και πραγματοποίησε 17 τελικές προσπάθειες!! Ωραίες και όχι τυχαίες φάσεις, παίζοντας γρήγορα, βγάζοντας παίκτη παραπάνω στις περισσότερες από αυτές. Για να μην ξεγελιόμαστε, την εικόνα του πιο επικίνδυνου ΠΑΟΚ σε σχέση με τους Ρώσους, την είδαμε και στο πρώτο ημίωρο σε παιχνίδι 11 εναντίον 11, αλλά και μετά από την αποβολή των γηπεδούχων για την οποία (επειδή γράφονται και λέγονται μερικές ανοησίες) ο Βραζιλιάνος φορ τους παραδέχθηκε και ζήτησε συγνώμη.
«Το αποτέλεσμα μετράει». Αυτό το έχω πολύ ψηλά και στη ζωή μου και στο ποδόσφαιρο. Αλλά ΚΑΙ αυτή η χθεσινή εμφάνιση του ΠΑΟΚ, αυτή η νοοτροπία νίκης που επέδειξαν και μέσα στη Μόσχα, είναι κάτι που συγκλονίζει!!
Εδώ φθάνουμε στο σημείο σήμερα το πρωί ανήμερα της Παναγίας ( μεγάλη η χάρη Της) να σκεφτόμαστε κυρίως πώς και γιατί δεν κέρδισε αυτό το ματς ο ΠΑΟΚ και όχι... πώς κατάφερε να πάρει την πρόκριση. Γιατί... κακά τα ψέματα χθες ο ΠΑΟΚ παραχώρησε ισοπαλία στην Σπαρτάκ Μόσχας!
Ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου είναι πλέον ομάδα τσάμπιονς λήγκ, έστω και αν δεν έχει φθάσει ακόμη στους ομίλους!! Μας έπεισε λοιπόν με την εικόνα του, τη δυναμική του, την οργάνωση και την ποιότητά του ότι αξίζει να παίξει με τους πολύ μεγάλους της Ευρώπης και τώρα απλά πάει να το κερδίσει και μέσα στην Πορτογαλία.
Έγιναν όλα αυτά χωρίς ο Βιεϊρίνια να είναι απόλυτα έτοιμος! Χωρίς ο Μάτος να φορτσάρει, αν και τον Πρόμες τον έσβησε από τον χάρτη! Χωρίς το δίδυμο Κάνιας-Μαουρίσιο να έχει σταθερά καλή απόδοση. Με τους Πέλκα και Πρίγιοβιτς σε ημέρα... αστοχίας! Με τον Ελ Καντουρί αρνητικό. Φοβερά πράγματα!!
Μπράβο σε όλους τους, μπράβο στον προπονητή τους και...λίγη υπομονή ακόμη.
* Κλείνοντας, να μην ξεχάσουμε να στείλουμε τους αγωνιστικούς μας χαιρετισμούς στον Γιώργο Κομίνη, που με όσα έκανε έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο και σε πολλά που γίνονται μέσα στο καλοκαίρι, πέρα από όσα ζήσαμε τον περασμένο Μάρτιο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.