Α.Ε.Κ. μπορείς - μπορείς να προκριθείς!

Α.Ε.Κ. μπορείς - μπορείς να προκριθείς!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Α.Ε.Κ. μπορείς - μπορείς να προκριθείς!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την πιο μεγάλη ευρωπαϊκή ώρα που πλησιάζει για την πρωταθλήτρια και αφορά την αναμέτρησή της με την Σέλτικ και έχει υστερόγραφα...

Κολωνία - Ουνιόν! Με υψηλές αποδόσεις και πολλά ειδικά στοιχήματα! (21+)

Το γεγονός ότι η κανονικότητα έχει επιστρέψει για τα καλά στην ΑΕΚ είναι κάτι το αδιαμφισβήτητο από την ημέρα της επιστροφή της έως και σήμερα. Το πλέον σημαντικό στοιχείο που εύκολα μπορεί να παρατηρεί κανείς και να διαπιστώνει για τη μεγαλύτερη Κυρία του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι η σταθερή και συνεχής εξέλιξη του club σε όλους τους τομείς.

Η επιστροφή της συνδυάστηκε με την κατάκτηση ενός τίτλου όπως ήταν το Κύπελλο. Η συνέχειά της επιβεβαιώθηκε με την περσινή της επιστροφή (και) στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με μια αξιοσημείωτη πορεία στο Europa League από όπου αποκλείστηκε χωρίς να γνωρίσει την ήττα, έχοντας αντιπάλους σημαντικά ευρωπαϊκά club. Εννοείται πως η σφραγίδα της επιβεβαίωσης της κυριαρχίας της και του πρωταγωνιατικού της ρόλου εντός συνόρων ήρθε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος και τη διεκδίκηση του Κυπέλλου φτάνοντας σε έναν ακόμη τελικό στον θεσμό...

Ένας παρατηρητής του ποδοσφαίρου που θα εστιάζει και θα καταγράφει τα γεγονότα που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο και την ΑΕΚ προφανώς και έχει υπογραμμίσει και καταγράψει-σημειώσει τη διαρκή πρόοδο του συλλόγου. Εντός κι εκτός αγωνιστικών χώρων και όχι μόνο εστιάζοντας στα επιτεύγματα του ποδοσφαιρικού τμήματος αποκλειστικά, όχι μόνο στα ουσιαστικά οφέλη στο χορτάρι, αφού όσα συμβαίνουν για την πρωταθλήτρια και εκτός γηπέδων είναι τα ΠΛΕΟΝ σημαντικά για την Ιστορία και την απογείωση του club: δημιουργία γηπέδου, αγορά προπονητικού κέντρου, δημιουργία κέντρου αποκατάστασης, νέα γραφεία της εταιρείας που όμοια της άλλη ομάδα δεν διαθέτει στη χώρα μας.

Ας συνεχίσουμε όμως να εστιάζουμε στα καθαρά αγωνιστικά ζητήματα που επιβεβαίωσαν την επιστροφή της Ένωσης στην κανονικότητα, έβαλαν σφραγίδα και έφεραν την επιβεβαίωση για το δεδομένο: ότι δηλαδή η ΑΕΚ επέστρεψε για να έχει και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να κατακτήσει τίτλους.

Η πιο μεγάλη ώρα για την ΑΕΚ και την ακόμη πιο γρήγορη απογείωση του ίδιου του club σε όλα τα επίπεδα είναι... αύριο στις 21:00! Στο αγωνιστικό ραντεβού των πρωταθλητών με την Σέλτικ το αποτέλεσμα του οποίου δύναται να εκτοξεύσει τους "κιτρινόμαυρους" εντός κι εκτός αγωνιστικών χώρων. Τόσο σε επίπεδο πρεστίζ και ουσίας για το ίδιο το ποδοσφαιρικό τμήμα, όσο και το κομμάτι που αφορά καθαρά την εταιρεία. Η πρόκριση από μόνη της (αν επιτευχθεί) στα πλέι οφ του Champions League θα αποφέρουν αυτόματα 5 εκατομμύρια ευρώ συν τα οποία έσοδα από τη δεδομένη έπειτα συμμετοχή στους ομίλους του Europa League.

Πόσο μάλλον να σημειωθεί η αγωνιστική υπέρβαση και να περάσει η ΑΕΚ στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Στη συγκεκριμένη περίπτωση θα απογειωθούν τα έσοδα και αυτό θα συνιστά ένα απίθανο όφελος για τον Σύλλογο και σε ότι αφορά το financial fair play. Γενικά λοιπόν όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό η πρόκριση επί της Σέλτικ, όπως και όπου κι αν συνεχίσει η Ένωση στην Ευρώπη, είναι η μισή σεζόν για την πρωταθλήτρια Ελλάδας. Για τον λόγο αυτό άλλωστε σημειώνω ότι πρόκειται για την πιο μεγάλη ευρωπαϊκή ώρα της ΑΕΚ.

Στο πρώτο ματς της Γλασκώβης τα παιδιά του Μαρίνου Ουζουνίδη έκαναν τη μισή δουλειά. Από το 70-30 (ποσοστά πρόκρισης υπέρ της Σέλτικ) πριν την έναρξη των αγώνων, μετά το παιχνίδι στο "Paradise" του "Celtik Park", οι "κιτρινόμαυροι" πήγαν την υπόθεση πρόκριση στο 50-50 και την έφεραν (σ.σ.: την πρόκριση) στο ΟΑΚΑ που δίνει ένα μικρό προβάδισμα στην ΑΕΚ η οποία δεν έχει και την υποχρέωση να ψάξει πρώτη γκολ (αν και θα πρέπει να το κάνει και να μην πάει για το 0-0).

Δεν θα είναι εύκολη η δουλειά όμως. Κάθε άλλο... Μιλάμε για έναν αντίπαλο που εννοείται πως έχει επενδύσει περισσότερα χρήματα από οποιαδήποτε ελληνική ομάδα και μετράει συνέχεια συμμετοχές στους ομίλους του Champions League. Με παίκτες ικανούς με μια φάση να κάνουν τη διαφορά. Όμως το ποδόσφαιρο δεν παίζεται μόνο μέσω τραπεζικών λογαριασμών και δαπανηρών μεταγραφών όπως έχει αποδειχθεί παντού στον κόσμο (μακάρι να το εμπεδώσουν κάποτε και εντός συνόρων μπας και σταματήσουμε να ασχολούμαστε με τους πρωταθλητές Αυγούστου λόγω μεταγραφών).

Η αποστολή της ΑΕΚ είναι δύσκολη. Ο βαθμός δυσκολίας τους εγχειρήματος γιγαντώνεται λόγω των απουσιών σημαντικών ποδοσφαιριστών όπως είναι ο Μάνταλος, ο Τσιγκρίνσκι, ο Μπογιέ και ο Γαλανόπουλος (μετά την σούπερ απόδοση του στην Γλασκώβη και την άδικη αποβολή του). Κι όμως η πρωταθλήτρια έχει αποδείξει ότι μπορεί και ανταποκρίνεται στα δύσκολα με απίθανο και μοναδικό τρόπο.

Ας ευχηθούμε ότι η νύχτα που πλησιάζει θα είναι μια ακόμη μεγάλη στην αξιοζήλευτη Ιστορία του club στην Ευρώπη. Ας ελπίσουμε ότι θα συνεχισει να επαναλαμβάνεται (όπως αρέσκεται να κάνει διαχρονικά) η Ιστορία και η ΑΕΚ θα επιβληθεί ξανά -όπως το έχει κάνει με όλες τις ομάδες από τη συγκεκριμένη χώρα- απέναντι σε Σκωτσέζους...

Ένα είναι το σύνθημα για το μεγάλο βράδυ που έρχεται: ΑΕΚ μπορείς - μπορείς να προκριθείς!!!

Υγ: Το γεγονός ότι 14 Αυγούστου θα βρίσκονται στο γήπεδο τουλάχιστον 30.000 (θεωρώ μπορεί να είναι και πάνω από 35.000) φίλοι της ΑΕΚ είναι συγκλονιστικό από μόνο του. Καταδεικνύει ταυτόχρονα τη σημασία και την αξία της αναμέτρησης που αναγνωρίζουν και οι ίδιοι οι φίλαθλοι.

Υγ2: Η προσθήκη του Σβάρνα στο κέντρο της άμυνας της ΑΕΚ είναι σημαντική. Πρόκειται για ένα παιδί που ψήθηκε, εξελίχθηκε και προόδευσε στην Ξάνθη και είναι σε εξαιρετική ηλικία. Όμως υπενθυμίζω η πρωταθλήτρια έχει τεράστια ανάγκη από την απόκτηση ενός χαφ και ενός εξτρέμ κυρίως. Εκεί πρέπει να γίνουν κινήσεις ουσίας και ειδικά στο ένα φτερό της επίθεσης!

Υγ3: Δεν γνωρίζω από μπάσκετ. Πηγαίνω και στηρίζω απλά. Αλλά με τις κινήσεις που κάνει ο Μάκης Αγγελόπουλος και την έως τώρα ανταπόκριση και στήριξη από τον κόσμο που έχει το τμήμα προφανώς και δεν νιώθω ευχάριστα. Πρέπει να ανταποδώσουμε με ενεργή συμμετοχή και παρουσία όσα μας προσφέρει αυτός ο άνθρωπος. Διαφορετικά δεν μας αξίζει.

Υγ4: Τοποθετούνται και οι πρώτες βάσεις κερκίδας. Έχει πάψει καιρό το γήπεδο να συνιστά όνειρο. Η πραγματικότητα είναι ακόμη πιο όμορφη όταν ζεις στην καθημερινότητά του το έργο. Τα καλύτερα έρχονται, μη μπερδεύεστε με το σήμερα, δεν έχουν έρθει ακόμη...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...