Θα έφταιγε ο Λουτσέσκου αν πωλούνταν Βιεϊρίνια, Κάμπος και Μαουρίσιο;

Θα έφταιγε ο Λουτσέσκου αν πωλούνταν Βιεϊρίνια, Κάμπος και Μαουρίσιο;

Θα έφταιγε ο Λουτσέσκου αν πωλούνταν Βιεϊρίνια, Κάμπος και Μαουρίσιο;

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τις απίστευτες αποφάσεις της Βασιλείας και… υποθετικά, επιχειρεί να συγκρίνει με το τι θα μπορούσε να γίνει στον ΠΑΟΚ σε ανάλογη περίπτωση.

Αυτά δεν γίνονται ούτε… στην Ελλάδα! Η Βασιλεία έδωσε τρία (δυνατά) φιλικά παιχνίδια, έδωσε και δύο επίσημα. Η ομάδα γνώρισε πέντε ήττες και η διοίκηση μίας Ελβετικής (!) ομάδας, αποφάσισε να διώξει τον προπονητή στο ξεκίνημα της χρονιάς. Ποια διοίκηση; Αυτή που αποφάσισε νωρίτερα να παραχωρήσει τέσσερις βασικούς παίκτες!! Δηλαδή στην Ελλάδα πότε έγινε κάτι τέτοιο;

500+ κορυφαία παιχνίδια καζίνο για ατέλειωτη διασκέδαση. (21+)

Αποδείχθηκε γι’ ακόμη μία φορά ότι η Βασιλεία τη δεδομένη χρονική περίοδο είναι προβληματική. Οι απώλειες βασικών παικτών όπως ο Ελιονούσι, ο Λανγκ, o Βάτσλικ και ο Φράνσον την έχουν αναστατώσει, δεν την αφήνουν να βρει τη χημεία της και αυτό είναι ένα βασικό όπλο για τον ΠΑΟΚ ώστε να κερδίσει την πρώτη φετινή ευρωπαϊκή πρόκριση. Όλα αυτά ανεξάρτητα από τις μεταγραφές που έγιναν, από κινήσεις που… ίσως «πιάσουν», ίσως όμως και να μην βοηθήσουν για να δημιουργηθεί ένα καλό σύνολο.

Για σκεφτείτε πώς θα ήταν ο ΠΑΟΚ αυτή την περίοδο, αν η διοίκησή του είχε αποφασίσει να παραχωρήσει: Βιεϊρίνια, Κάμπος, Μαουρίσιο και Πασχαλάκη; Από εκεί και πέρα με ποια λογική θα έμπαιναν μεγάλοι στόχοι, αλλά θα αναζητούνταν και η άμεση επίτευξή τους; Και με ποια λογική μετά από ένα κακό ξεκίνημα ενός μόλις μήνα, θα έφταιγε ο Λουτσέσκου που η ομάδα δεν θα μπορούσε να βρει τα πατήματά της;

Αλλά… τι μας νοιάζει εμάς τι γίνεται στη Βασιλεία; Η διοίκηση του ΠΑΟΚ που έχει βάλει τους μεγαλύτερους στόχους, δεν θα ήταν ποτέ δυνατόν να προχωρήσει σε τέτοιες κινήσεις πανικού… Γιατί είναι δικαίωμα της κάθε διοίκησης πώς θα διαχειριστεί τα περιουσιακά της στοιχεία και το μπάτζετ της, αλλά από εκεί και πέρα θα πρέπει να καθορίζει ανάλογα και τους στόχους της. Όταν πουλάς βασικά εργαλεία του προπονητή, δεν μπορείς αμέσως μετά να βάζεις άμεσους και μεγάλους στόχους.

Από εκεί και πέρα όμως είναι άλλο το τι γίνεται τώρα στη Βασιλεία, τι θα γίνει σε δύο μήνες και τι αναμένεται να γίνει την Τετάρτη. Το θέμα του ΠΑΟΚ με τη Βασιλεία σχετίζεται ΜΟΝΟ με την ερχόμενη Τετάρτη. Εκεί όπου μετά τις τελευταίες εξελίξεις, οι αντίπαλοι θα μπουν στο γήπεδο με το μαχαίρι στα δόντια. Η Βασιλεία με όλα όσα γίνονται, μπορεί και να μην σταθεί φέτος στα πόδια της. Την Τετάρτη όμως θα δώσει τον υπέρ πάντων αγώνα… Την Τετάρτη οι ποδοσφαιριστές θα κάνουν τα πάντα για να μην στραφεί ο κόσμος εναντίον τους. Αυτό σημαίνει ότι θα δώσουν ότι έχουν και δεν έχουν για να προκριθούν. Πόσα έχουν ή πόσα μπορούν να δώσουν; Δεν ξέρω…

Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι ο ΠΑΟΚ θα δοκιμαστεί στην δυνατή έδρα των αντιπάλων και αν τα καταφέρει σε αυτό το ματς, τότε βάζει γερές βάσεις αυτοπεποίθησης και για τη συνέχεια.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.