ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός το πρώτο βήμα για την Ελλάδα

Αντώνης Σαούλης
ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός το πρώτο βήμα για την Ελλάδα

bet365

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έκανε τη πρώτη νίκη αλλά θα χρειαστεί και πρόκριση ενώ οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει ν' αποκλείσουν την Λουκέρνη. Τι περιμένουμε από ΑΕΚ, Ατρόμητο κι Αστέρα.

Το σύστημα της UEFA σε Champions League και Europa League αλλάζει από φέτος. Οι ισχυροί γίνονται ισχυρότεροι και οι αδύναμοι μόνιμα θα ψάχνουν υπερβάσεις εάν θέλουν ν' αναρριχηθούν στην βαθμολογία της UEFA. Τέτοια υπέρβαση έκανε πέρσι η Αυστρία που είδε την Σάλτσμπουργκ να φτάνει στα ημιτελικά του Europa League με αποτέλεσμα αυτή την στιγμή να βρίσκεται στην 11η θέση!

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

Η Ελλάδα πέρσι μ' εξαίρεση την υπερβατική πορεία της ΑΕΚ (έφτασε μέχρι τους 32 του Εuropa League κι αποκλείστηκε αήττητη!) και την είσοδο στους ομίλους του Ολυμπιακού (πήρε το μπόνους της πρόκρισης) έφτασε να χάσει μια θέση (από 14η στην 15η) και ήδη φέτος βρίσκεται στην 16η και κυνηγάει Τσέχους, Ελβετούς, Δανούς. Οι διαφορές είναι μικρές (για την άνοδο) αλλά και να βρεθεί μέχρι και 17η (οι Κροάτες είναι ακριβώς από πίσω μας).

Πως έχουν τα δεδομένα λοιπόν μετά και τη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Βασιλείας την Τρίτη το βράδυ ενώ περιμένουμε και τα πρώτα παιχνίδια του Αστέρα και του Ατρόμητου το βράδυ της Πέμπτης.

11η Αυστρία 25.050 (Με 5 ομάδες)
12η Ολλανδία 23.833 (Με 5 ομάδες)
13η Δανία 23.025 (Με 4 ομάδες)
14η Ελβετία 23.000 (Με 5 ομάδες)
15η Τσεχία 22.975 (Με 5 ομάδες)
16η Ελλάδα 22.700 (Με 5 ομάδες)
17η Κροατία 22.250 (Με 4 ομάδες)

Γιατί λοιπόν ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός πρέπει να κάνουν το πρώτο βήμα για την άνοδο της χώρας μας στην ειδική βαθμολογία της UEFA; Επειδή πολύ απλά αντιμετωπίζουν ελβετικές ομάδες.

Πως έχουν τα δεδομένα για τον ΠΑΟΚ; Εάν αποκλείσει την Βασιλεία αυτόματα εξασφαλίζουμε μια ελληνική ομάδα σε ευρωπαϊκό όμιλο. Γιατί εάν αποκλειστεί στη συνέχεια από την Σπαρτάκ Μόσχας στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League δεν θα δώσει άλλο ματς στο Europa για να μπει στους ομίλους. Ταυτόχρονα πετάει στην Βασιλεία στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa εκεί που θ' αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Βιτορούλ (Ρουμανία)-Βίτεσε (Ολλανδία). Αν μη τι άλλο δεν λες και για σίγουρη πρόκριση των Ελβετών... Αλλά εάν περάσουν οι Ολλανδοί μία από τις δύο χώρες θα χάσουν έναν εκπρόσωπο...

Τα δεδομένα για τον Ολυμπιακό είναι πιο απλά. Κόντρα στην Λουκέρνη είναι το απόλυτο φαβορί. Την αποκλείει κι αφήνει την Ελβετία με έναν εκπρόσωπο λιγότερο και οι «ερυθρόλευκοι» θα βρεθούν έναν γύρο μακριά από τους ομίλους του Europa League. Βέβαια σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός αποκλειστεί καταλαβαίνει κανείς πως η Ελλάδα δύσκολα θα μπορεί να κυνηγήσει κάποια καλύτερη θέση...

Ομιλο για την ΑΕΚ
Τι θέλουμε από την Ενωση; Στο τέλος του καλοκαιριού να βρίσκεται σε κλήρωση για ευρωπαϊκό όμιλο. Αν είναι όμιλος για το Champions League μιας και η χώρα μας θα πάρει κι ένα μεγάλο βαθμολογικό μπόνους. Για να το καταφέρει αυτό η ΑΕΚ θα πρέπει αρχικά να περάσει την Σέλτικ ή την Ρόζενμποργκ (το βράδυ της Τετάρτης είναι το πρώτο παιχνίδι). Κι αν το καταφέρει αυτό θα έχει εξασφαλίσει την είσοδό της στο Europa League και θα τα παίξει όλα για όλα στα play off του Champions League. Εαν αποκλειστεί από τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League τότε θα δώσει έναν γύρο στα play off του Europa.

Τι περιμένουμε από Ατρόμητο-Αστέρα
Και φυσικά έχουμε και τον Ατρόμητο με τον Αστέρα Τρίπολης. Αμφότεροι ρίχνονται στην ευρωπαϊκή του μάχη το βράδυ της Πέμπτης. Κάθε νίκη είναι σημαντική κάθε πρόκριση επίσης. Μάλιστα ήταν αρκετά τυχεροί και στην κλήρωση για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League μιας και κανένας αντίπαλος δεν θεωρείται απαγορευμένος. Εάν φυσικά προκριθούν.

Ο Ατρόμητος θ' αντιμετωπίσει τον νικητή του Απόλλωνα Λεμεσού-Ζελένιτσαρ και ο Αστέρας του Μόλντε-Λάτσι! Εάν καταφέρουμε και βάλουμε και τις τρεις ομάδες μας (Ολυμπιακό, Ατρόμητο, Αστέρα) στα play off του Europa League τότε θα μιλάμε για ένα εξαιρετικό καλοκαίρι...

Μετράνε οι νίκες και όχι οι προκρίσεις
Στην βαθμολογία της UEFA στα προκριματικά του καλοκαιριού βαθμούς παίρνουμε από τις νίκες και τις ισοπαλίες και όχι από τις προκρίσεις. Κάθε νίκη δίνει 1.000 βαθμούς (διαιρείται με το σύνολο των ομάδων) και κάθε ισοπαλία 500. Για παράδειγμα ο ΠΑΟΚ με τη νίκη του επί της Βασιλείας πήραμε 0.200 βαθμούς...

Τα άλλα ζευγάρια
Φυσικά πρέπει να κοιτάμε και τι κάνουν και οι χώρες που κυνηγάμε οι μας κυνηγάνε. Η Κροατία για παράδειγμα με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ πήρε 0.250 βαθμούς και ουσιαστικά και πρόκριση μετά τη νίκη με 5-0 επί της Χάποελ Μπερ Σεεβα.

Πολύ καλό για εμάς ότι Αγιαξ και Στουρμ θα δώσουν μεταξύ τους την μάχη για να προκριθούν στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Και τους Ολλανδούς και τους Αυστριακούς τους κυνηγάμε.

Τι σημαίνει η κάθε θέση για την σεζόν 2020/2021:
Η 11η και η 12η θέση:
Ο πρωταθλητής play-off (Champions League)
Ο δεύτερος 2ο προκριματικό γύρο (Champions League)
Ο Κυπελλούχος απευθείας στους ομίλους Europa League
Ο τρίτος 3ο προκριματικό γύρο (Εuropa League)
Ο τέταρτος, 2ο προκριματικό γύρο (Europa League)

Η 13η και η 14η θέση:
Ο πρωταθλητής 3ο προκριματικό γύρο (Champions League)
Ο δεύτερος 2ο προκριματικό γύρο (Champions League)
O Κυπελλούχος 3ο προκριματικό γύρο (Europa League)
Ο τρίτος και ο τέταρτος, 2ο προκριματικό γύρο (Europa League)

Η 15η θέση:
Ο πρωταθλητής 2ο προκριματικό γύρο (Champions League)
Ο δεύτερος 2ο προκριματικό γύρο (Champions League)
O Κυπελλούχος 3ο προκριματικό γύρο (Europa League)
Ο τρίτος και ο τέταρτος, 2ο προκριματικό γύρο (Europa League)

Η 16η και 17η θέση:
Ο πρωταθλητής 2ο προκριματικό γύρο (Champions League)
Ο Κυπελλούχος 3ο προκριματικό γύρο (Europa League)
Ο δεύτερος 2ο προκριματικό γύρο (Europa League)
Ο τρίτος 1ο προκριματικό γύρο (Europa League)
Δεν θα έχουμε πέμπτη ομάδα στην Ευρώπη

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα