Το... παζλ του 1981 που «έστεψε» τη Λίβερπουλ! (vid)

Κώστας Ζάλιαρης
Το... παζλ του 1981 που «έστεψε» τη Λίβερπουλ! (vid)

bet365

Ο τρόπος με τον οποίο διαμορφώθηκαν οι ημιτελικοί του Champions League για φέτος, επαναφέρουν στη μνήμη το... μακρινό 1981, το οποίο πολύ θα ήθελαν στη Λίβερπουλ να πάρει μορφή προφητείας για ευρωπαϊκό θρίαμβο.

Βόλφσμπουργκ - Άουγκσμπουργκ και το ποντάρισμά σου επιστρέφεται*, αν καταλογιστούν τουλάχιστον πέντε κάρτες στον αγώνα. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Οι «κόκκινοι» του Μέρσεϊσαϊντ, μαζί με τη Μπάγερν Μονάχου και τη Ρεάλ Μαδρίτης, βρίσκονται ξανά μαζί στα ημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, έπειτα 37 χρόνια.

Στο Κύπελλο Πρωταθλητριών της αγωνιστικής περιόδου 1980-1981, οι τρεις σύλλογοι ήταν και πάλι παρόντες στους «4» του θεσμού, με μοναδική διαφορά από φέτος, πως ήταν η Ίντερ κι όχι η Ρόμα η τέταρτη του παζλ.

Αγγλία, Ιταλία, Ισπανία και Γερμανία είχαν εκπρόσωπο στα ημιτελικά, όπως ακριβώς και πέρυσι. Το 1981, ήταν η τελευταία χρονιά πριν από τη φετινή που οι συγκεκριμένες τέσσερις χώρες διεκδικούσαν μια θέση για τον μεγάλο τελικό, στον οποίο τότε πέρασαν και έπαιξαν οι Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης.

Μάλιστα, νικήτρια και Πρωταθλήτρια Ευρώπης αναδείχθηκε η Λίβερπουλ με το τελικό 1-0 που διαμορφώθηκε χάρη σε γκολ του Άλαν Κένεντι στο «Παρκ ντε Πρενς». Εκείνο, ήταν το τρίτο από τα 5 τρόπαια του κλαμπ του Μέρσεϊσαϊντ στο κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στους ημιτελικούς, πάντως, οι Άγγλοι είχαν παίξει με τους Γερμανούς και οι Ισπανοί με τους Ιταλούς, σε ακόμα μια διαφορά από τα φετινά ζευγάρια.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα