Youth League: Ολυμπιακός-Γιουβέντους 2-0

Gazzetta team
Youth League: Ολυμπιακός-Γιουβέντους 2-0

bet365

Σπουδαία νίκη για την ομάδα των Νέων του Ολυμπιακού κόντρα στην Γιουβέντους στο τελευταίο φετινό ευρωπαϊκό τους ματς. Τα γκολ οι Βρουσάι και Ξενιτίδης.
Σε αγώνα της 6ης και τελευταίας ημέρας του Δ' ομίλου του Youth League που διεξήχθη το απόγευμα της Τρίτης στον Ρέντη ο Ολυμπιακός κέρδισε με 2-0 την Γιουβέντους και τερμάτισε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ο Ολυμπιακός ήταν "αφεντικό" σ' όλο το παιχνίδι, ευτύχησε να προηγηθεί στην αρχή του κάθε ημιχρόνου και πήρε μια πολύ εύκολη νίκη, την 2η στην ιστορία του απέναντι στη Γιουβέντους στο Youth League.
Μόλις στο 1' ο Ολυμπιακός ανοίγει το σκορ με τον Μάριο Βρουσάι. Ο διεθνής άσος με ωραία ατομική ενέργεια και σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό.
Οι παίκτες του Βασίλη Βούζα, ο οποίος ξεκίνησε τον αγώνα με σύστημα 4-5-1, κάτω από τα δοκάρια τον Καράδαη, στα άκρα τους Τσερκώνη, Λάμπρου, στόπερ τους Αγιώτη-Ράμα, στο κέντρο του Ξενιτίδη, Πέιο και Νεοφυτίδη, στα δεξιά τον Χατζηιωαννίδη, στα αριστερά τον Βρουσάι και στην κορυφή τον Βοϊλη, διατήρησαν την κατοχή σ' όλο το πρώτο ημίχρονο και είχαν φάσεις και για αλλα γκολ.
Στο 9' ο Στάθης Λάμπρου έπιασε δυνατό σουτ αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ ενώ στο 14' ο Ολυμπιακός φτάνει πολύ κοντά στο γκολ όταν Γιάννης Χατζηιωαννίδης βγάζει σέντρα από τα δεξιά, ο Αλέξανδρος Βοϊλης βρίσκει την μπάλα με το κεφάλι μέσα στη μικρή περιοχή αλλά η μπάλα πάλι δεν βρίσκει στόχο.
Στο δεύτερο ημίχρονο και στο 49' ο Ολυμπιακός διπλασιάζει τα τέρματα του. Ο Βρουσάι βγάζει ασίστ και ο Γιώργος Ξενιτίδης από κοντά "εκτελεί" τον αντίπαλο τερματοφύλακα και "γράφει" το 2-0. Η ομάδα των Πειραιωτών συνεχίζει να πιέζει και να δημιουργεί ευκαιρίες ενώ ο Βασίλης Βούζας όπως και στο Τορίνο χρησιμοποίησε παίκτη γεννημένο το 2001 (Μπουλάρι).
Ο Ολυμπιακός μπορεί να αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης αλλά σ' έναν πολύ δύσκολο όμιλο,εάν εξαιρέσουμε τα παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.
Ο Διευθυντής της Ακαδημίας κ. Κυριάκος Καραταϊδης δήλωσε: "Φέυγουμε από την Ευρώπη μ' ένα τσουβάλι εμπειρίες. Εκείνο που μένει είναι ότι τα παιδιά απέκτησαν πολύ σημαντικές εμπειρίες για όλη τους τη ζωή. Νομίζω φάνηκε και σήμερα ότι στο Τορίνο θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει αποτέλεσμα και να διεκδικήσουμε σήμερα την πρόκριση. Ξεχνάμε από αύριο το Youth League και κοιτάζουμε τον μεγάλο στόχο μας που είναι η κατάκτηση του 4ου συνεχόμενου Πρωταθλήματος στην Ελλάδα. Είμαστε υπερήφανοι για την Ακαδημία μας".
Ο τεχνικός του Ολυμπιακού κ. Βασίλης Βούζας μετά από το τέλος του αγώνα είπε: "Η ομάδα σήμερα έπαιξε πολύ καλά και άξιζε τη νίκη. Αυτή η εμφάνιση είναι παρακαταθήκη για το μέλλον. Κληρωθήκαμε στον πιο δύσκολο όμιλο της διοργάνωσης όπου η πρώτη ομάδα πέρασε με 16 βαθμούς ενώ η δεύτερη είναι ίσως η πιο παραγωγική Ακαδημία στον κόσμο. Η τρίτη θέση σαφώς και δεν μας ικανοποιεί αλλά το φινάλε ήταν γλυκό. Είναι δύσκολο να κερδίζεις ομάδες όπως η Γιουβέντους αλλά το έχουμε κάνει ξανά στο παρελθόν. Η Ευρώπη τελείωσε και συνεχίζουμε με μοναδικό στόχο το πρωτάθλημα. Έχουμε έναν τελικό μπροστά μας, στο Αγρίνιο, και θέλουμε άλλη μια νίκη για να πλησιάσουμε πιο κοντά στην κορυφή".
Η τελική βαθμολογία (Σε 6 αγώνες): 1. Μπαρτσελόνα (12-1) 16, 2. Σπόρτινγκ (10-6) 9, 3. Ολυμπιακός (6-14) 5, 4. Γιουβέντους (4-11) 3.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βούζας): Καράδαης, Λάμπρου, Τσερκώνης, Ράμα, Αγιώτης, Πέιος (84' Χονδρουδάκης), Βρουσάι, Ξενιτίδης, Χατζηιωαννίδης (74' Φυτόπουλος), Νεοφυτίδης, Βοϊλης (87' Μπουλάρι).
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Νταλ Κάντο): Μπούστι, Μενεγκίνι, Ανζολίν, Περέιρα Σεραό, Τουρέ (81' Μορόνε), Καπελίνι, Μουρατόρε, Μέριο (63' Μορακιόλι), Κουλένοβιτς, Ρικάρντο Κάμπος (83' Καβίγια), Πορτανόβα.
UEFA Youth League | Group Stage | Group D | Match Day Sixth|5.12.2017
Ολυμπιακός-Γιουβέντους 2-0
Γήπεδο: Προπονητικό Κέντρο Ολυμπιακού (Ρέντη, Πειραιάς)
Σκόρερ: 1' Βρουσάι, 49' Ξενιτίδης
Διαιτητής: Άνταμ Φάρκας (Ουγγαρία)
Βοηθοί: Κόμπορ, Ζερτ (Ουγγαρία)
Αναπληρωματικός: Μανούχος Βαγγέλης (Ελλάδα)
Κίτρινες: 28' Λάμπρου, 90' Μπουλάρι, 90+4 Χονδρουδάκης -6' Κουλένοβιτς, 74' Κάμπος. 79' Περέιρα.
Κόκκινη: -
Δοκάρι: -
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα