Τελικός Champions League 2023: Το 0/3 των Ιταλών στους ευρωπαϊκούς τελικούς και το σερί των... 1-0

Μπρόζοβιτς και Λαουτάρο

bet365

Ο τελικός του Champions League ανάμεσα στην Μάντσεστερ Σίτι και την Ίντερ ήταν ο τέταρτος διαδοχικός που ολοκληρώθηκε με 1-0. Χωρίς ευρωπαϊκό τίτλο φέτος η Ιταλία παρόλο που είχε τρεις φιναλίστ.

Με... άδεια χέρια έμεινε τελικά το ιταλικό ποδόσφαιρο. Για πρώτη φορά έπειτα από 25 χρόνια όλες οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις είχαν στον τελικό μια ομάδα της Serie A, όμως καμία εξ αυτών δεν κατάφερε να γυρίσει στην πατρίδα της με το τρόπαιο.

Πρώτη χρονικά ήταν η Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο. Οι Τζιαλορόσι προηγήθηκαν με 1-0 στον τελικό του Europa League στην Βουδαπέστη, όμως η... Βασίλισσα της διοργάνωσης Σεβίλλη βρήκε την ισοφάριση με αυτογκόλ και εν τέλει πήρε το έβδομο ευρωπαϊκο της τρόπαιο στα πέναλτι.

Στον τελικό του Conference League, στην Πράγα, Φιορεντίνα και Γουέστ Χαμ έδωσαν έναν ισορροπημένο τελικό, όμως τα Σφυριά ήταν εν τέλει η ομάδα που κατέκτησε τον δεύτερο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας της. Ο Μπόουεν με «μαχαιριά» στο 90' χάρισε στους Λονδρέζους το τρόπαιο.

Τέλος στον μεγάλο τελικό του Champions League στην Πόλη η Ίντερ τα έδωσε όλα κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι, όμως η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα με «χρυσό» γκολ του Ρόδρι νίκησε με 1-0 και πήρε το τρόπαιο για πρώτη φορά στην ιστορία της. Η Ιταλία έγινε η πρώτη χώρα με 0/3 ευρωπαϊκούς τελικούς σε μια σεζόν.

Αξιοσημείωτο με το μεγάλο ραντεβού της Κωνσταντινούπολης είναι πως αυτός ήταν ο τέταρτος διαδοχικό τελικός της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης που ολοκληρώθηκε με σκορ 1-0.

Το σερί των τελικών

  • Παρί Σεν Ζερμέν - Μπάγερν Μονάχου 0-1, 2020
  • Μάντσεστερ Σίτι - Τσέλσι 0-1, 2021
  • Ρεάλ Μαδρίτης - Λίβερπουλ 1-0, 2022
  • Μάντσεστερ Σίτι - Ίντερ 1-0, 2023
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα