Ντόρτμουντ - Τσέλσι 1-0: Βήμα πρόκρισης με Κόμπελ και Αντεγιέμι απέναντι στους σπάταλους Μπλε (vid)

Νίκος Κικίδης
Ντόρτμουντ - Τσέλσι 1-0: Βήμα πρόκρισης με Κόμπελ και Αντεγιέμι απέναντι στους σπάταλους Μπλε (vid)

bet365

Έχοντας τον Κόμπελ σε εξαιρετική βραδιά, η Ντόρτμουντ τιμώρησε μια Τσέλσι δίχως... κυνόδοντες στη Βεστφαλία, πήρε τη νίκη με 1-0 και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης ενόψει και της ρεβάνς στο Λονδίνο.

«Αξίζει κάθε φορά να στέκομαι στο πλευρό σου. Το ταξίδι θα συνεχιστεί για πάντα» έγραφε το εντυπωσιακό κορεό που δέσποζε στις εξέδρες του «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ». Και με τη δύναμη του κόσμου να την παρακινεί, η Ντόρτμουντ έκανε το πρώτο κομβικό βήμα για να συνεχίσει το ταξίδι της στο Champions League και πέρα από τον σκόπελο των «16». Αποφεύγοντας τον... καταιγισμό ευκαιριών της Τσέλσι χάρη και στον «σούπερμαν» Κόμπελ, οι Γερμανοί βρήκαν το γκολ με τον Αντεγιέμι στο β΄μέρος για να τιμωρήσουν τους σπάταλους Μπλε (1-0) και να πάρουν κεφάλι στην κούρσα της πρόκρισης.

Παρά τα προβλήματα βέβαια που την ταλαιπωρούν και στα εγχώρια η Τσέλσι παρουσίασε μια βελτιωμένη εικόνα στη Βεστφαλία. Στο 17΄μάλιστα βρήκε πρώτη δίχτυα με δράστη τον Τιάγκο Σίλβα έπειτα από σέντρα του Μούντρικ, όμως το γκολ ακυρώθηκε ορθώς για χέρι του Βραζιλιάνου. Οι δυο ομάδες είχαν επενδύσει σε έναν γρήγορο ρυθμό στο α΄μέρος με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω - κάτω και αμφότερους τους μονομάχους να απειλούν συνεχώς τα αντίπαλα καρέ.

Στο 27΄ο Αλέ σπατάλησε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της Ντόρτμουντ σημαδεύοντας τα εξωτερικά δίχτυα του Κέπα από πλάγια θέση, προτού η Τσέλσι απαντήσει με δυο τεράστιες χαμένες ευκαιρίες του Ζοάο Φέλιξ. Αρχικά στο 31΄ο Πορτογάλος έστειλε τη μπάλα ψηλά ολομόναχος από το ύψος του πέναλτι, ενώ έξι λεπτά αργότερα έφυγε στο τετ-α-τετ αλλά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.

Η Τσέλσι προσπάθησε να ελέγξει περισσότερο τον ρυθμό στο β΄ μέρος και εν μέρει τα κατάφερε, αλλά έπεσε πάνω σε έναν εξαιρετικό Κόμπελ. Στο 55΄ο σούπερμαν των Βεστφαλών απογειώθηκε για να διώξει το φάουλ του Τζέιμς, ενώ στο 62΄είχε και πάλι την απάντηση στο σκαστό σουτ του Άγγλου για να κρατήσει το μηδέν. Κι όσο το γκολ δεν ερχόταν για τους Μπλε, η Ντόρτμουντ βρήκε την ευκαιρία να χτυπήσει κόντρα στη ροή. Έπειτα από αστραπιαία αντεπίθεση στο 63΄, ο Αντεγιέμι διέσχισε όλο το γήπεδο και εξέθεσε Έντσο Φερνάντες - Κέπα για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα σε κενή εστία.

Η Ντόρτμουντ είχε βρει αυτό που ήθελε και αποφάσισε να οπισθοχωρήσει ακόμα περισσότερο στο γήπεδο, με την Τσέλσι να εντείνει την πολιορκία μήπως και ισοφαρίσει. Λίγο έλειψε μάλιστα να τα καταφέρει όταν στο 78΄ο Κόμπελ δεν απομάκρυνε σταθερά το δυνατό σουτ του Κουλιμπαλί, όμως ο Τσαν πρόλαβε να διώξει τη μπάλα πάνω στη γραμμή και να διατηρήσει την καρδιά των Βεστφαλών στη θέση τους.

Μια ακόμα απογείωση του Κόμπελ σε μακρινό curler του Έντσο στις καθυστερήσεις ήταν η τελευταία ευκαιρία για την Τσέλσι να πάρει κάτι από το ματς, με τη Ντόρτμουντ τελικά να κρατά ως το τέλος το μηδέν και να ταξιδεύει με ελαφρύ αβαντάζ στο Λονδίνο για τη ρεβάνς στις 7 Μαρτίου.

Ντόρτμουντ (Έντιν Τερζιτς): Κόμπελ, Βολφ (73΄Ρίερσον), Ζίλε, Σλότερμπεκ, Γκερέιρο, Τσαν, Μπέλιγχαμ, Οζκάν, Αντεγιέμι (79΄Μπίτενς), Μπραντ, Αλέ (68΄Μοντέστ)

Τσέλσι (Γκρέιαμ Πότερ): Κέπα, Τζέιμς, Κουλιμπαλί, Τιάγκο Σίλβα, Τσίλγουελ (71΄Μάουντ), Λόφτους Τσικ, Έντσο Φερνάντες, Ζίγιεχ, Ζοάο Φέλιξ, Μούτρικ (71΄Κουκουρέγια), Χάβερτς

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα