Super League: Νέα απόπειρα των Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους για διοργάνωση 60-80 ομάδων με τέσσερις κατηγορίες

Super League: Νέα απόπειρα των Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους για διοργάνωση 60-80 ομάδων με τέσσερις κατηγορίες

bet365

Η εταιρεία που έχει αναλάβει την προώθηση της ευρωπαϊκής Super League εκ μέρους των Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους, επικοινώνησε το νέο πλάνο που βρίσκεται ήδη στα σκαριά και αφορά διοργάνωση 60 ως 80 ομάδων, με τέσσερις κατηγορίες και μη εγγυημένη συμμετοχή.

Νέα απόπειρα ίδρυσης ανεξάρτητης Λίγκας επιχειρούν Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους, τα τελευταία ιδρυτικά μέλη της ευρωπαϊκής Super League.

Μέσω της εταιρείας που έχει αναλάβει την προώθηση και οργάνωση του project, Α22, η οποία απέστειλε δελτίο τύπου σε ορισμένα ΜΜΕ του διεθνούς Τύπου, ανακοινώθηκε το νέο φορμάτ που έχει ως στόχο να αντικαταστήσει το Champions League, στην περίπτωση που η δικαστική διαμάχη των δύο πλευρών λήξει υπέρ των τριών συλλόγων.

Μετά το αρχικό project για κλειστή λίγκα 16 συλλόγων με εγγυημένα συμβόλαια, το νέο πλάνο αφορά διοργάνωση 60 ως 80 ομάδων, που θα χωρίζονται σε κατηγορίες και θα περιλαμβάνουν τουλάχιστον 14 εξασφαλισμένες αναμετρήσεις για κάθε ομάδα-μέλος. Μάλιστα, τα τρία κλαμπ φέρεται να έχουν προσεγγίσει πάνω από 50 συλλόγους για να συζητήσουν την προοπτική της συμμετοχής τους, αν και η ανακοίνωση δεν αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς θα διανεμηθούν οι σύλλογοι και το πώς θα ανανεώνονται από σεζόν σε σεζόν στο πλαίσιο της μη εγγυημένης συμμετοχής.

Το timing της ανακοίνωσης κάθε άλλο παρά ακούσιο είναι, καθώς συμπίπτει με την επανέναρξη του Champions League με την επικείμενη φάση των «16» καθώς και με την πρόσφατη μονομερή δικαίωση από το δικαστήριο της Μαδρίτης, η οποία παρ' όλα αυτά δεν υπερβαίνει σε ισχύ το πόρισμα που θα δοθεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και του οποίου το αρχικό βούλευμα τάσσεται υπέρ της UEFA.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα