Κοπεγχάγη - Ντόρτμουντ 1-1: Αγγαρεία για τους Γερμανούς που γλίτωσαν τα χειρότερα (vid)

Νίκος Κικίδης
Κοπεγχάγη - Ντόρτμουντ 1-1: Αγγαρεία για τους Γερμανούς που γλίτωσαν τα χειρότερα (vid)

bet365

Η αδιάφορη (βαθμολογικά) Ντόρτμουντ δεν έβγαλε όρεξη απέναντι στην Κοπεγχάγη, η οποία της απέσπασε τον βαθμό (1-1) και αποχαιρέτησε το Champions League με ψηλά το κεφάλι.

Αγγαρεία ήταν και πάει... Δίχως όρεξη, κίνητρο και ενθουσιασμό, η Ντόρτμουντ γλίτωσε τα χειρότερα στην έδρα της Κοπεγχάγης, η οποία κάλλιστα θα μπορούσε να είχε ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της στο Champions League με την πρώτη της νίκη στον όμιλο. Ακόμα και η ισοπαλία (1-1) ωστόσο αρκούσε στους (ήδη) αποκλεισμένους Δανούς για να αποχαιρετήσουν Ευρώπη με ψηλά το κεφάλι, τη στιγμή που οι Βεστφαλοί ολοκλήρωσαν χωρίς... κηλίδα τις υποχρεώσεις τους στους ομίλους και ετοιμάζονται για την επόμενη φάση.

Με τις δυο ομάδες να γνωρίζουν εκ προοιμίου τη μοίρα τους, ο αγώνας στο ξεκίνημα κινήθηκε σε γενικές γραμμές σε ρηχά νερά, με ορισμένες εκρήξεις ενθουσιασμού (κυρίως) από την πλευρά των γηπεδούχων. Εκείνοι ωστόσο που ευτύχησαν να χαμογελάσουν πρώτοι ήταν οι Γερμανοί όταν στο 23΄ο Τοργκάν Αζάρ κοντρόλαρε τη μπάλα στην περιοχή και με άψογο τελείωμα νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα για το 1-0.

Το γκολ της Ντόρτμουντ ανάγκασε την Κοπεγχάγη να γίνει πιο τολμηρή, όμως ατυχία και Κόμπελ της στερούσαν συνεχώς την ισοφάριση. Στο 41΄ωστόσο ήρθε η στιγμή της λύτρωσης. Ο Κλάεσον έκανε το γύρισμα στην περιοχή και ο επερχόμενος Χάραλντσον βρήκε δίχτυα, γράφοντας το 1-1.

Οι Δανοί έψαξαν την ανατροπή στο β΄μέρος, η Ντόρτμουντ έβγαλε αντίδραση για ένα δεκάλεπτο με τις χαμένες ευκαιρίες των Μουκοκό (64΄) και Αντεγιέμι (70΄), προτού τα ηνία περάσουν και πάλι στα χέρια της Κοπεγχάγης που λίγο έλειψε να βρει το γκολ της νίκης σε προσπάθειες των Γιοχάνενσον και Γιένσεν στις καθυστερήσεις. Το 2-1 ωστόσο δεν ήρθε ποτέ, με τις δυο ομάδες να αρκούνται στο 1-1 και το σφύριγμα της λήξης να τις βρίσκει να βαδίζουν προς τελείως διαφορετικές κατευθύνσεις.

Κοπεγχάγη (Γιάκομπ Νέεστρουπ): Γκραμπαρά, Ντικς (79΄Γιέλερτ), Βαβρό, Γιένσεν, Σόρενσεν (58΄Κρίστανσεν), Κλεμ, Λεράγκερ, Κλάεσον (70΄Φαλκ), Μπάρντγκι (70΄Γιοχάνενσον), Ντάραμι (79΄Όσκαρσον) , Χάραλντσον

Ντόρτμουντ (Έντιν Τέρζιτς): Κόμπελ (46΄Μάιερ), Πάσαλκ, Χούμελς (46΄Ζίλε), Σλότερμπεκ, Αζάρ (72΄Κουλιμπαλί), Τσαν, Οζκάν (63΄Μουκοκό), Ρέινα (63΄Μπραντ), Αντεγιέμι, Μάλεν, Μοντέστ

Αποτελέσματα

Κοπεγχάγη - Ντόρτμουντ 1-1
Μάντσεστερ Σίτι - Σεβίλλη 3-1

Τελική Βαθμολογία

Μάντσεστερ Σίτι 14 (14-2)
Ντόρτμουντ 9 (10-5)
Σεβίλλη 5 (6-12)
Κοπεγχάγη 3 (1-12)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα