Τσέλσι - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2-1: Νίκη γοήτρου για τους πρώτους Λονδρέζους (vid)

Γιάννης Αρώνης
Τσέλσι - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2-1: Νίκη γοήτρου για τους πρώτους Λονδρέζους (vid)

bet365

Η Τσέλσι που είχε εξασφαλίσει έτσι κι αλλιώς την πρώτη θέση του πέμπτου ομίλου επικράτησε με 2-1 της Ντιναμό Ζάγκρεμπ παίρνοντας εκδίκηση για την ήττα που είχε υποστεί από τους Κροάτες στο Μάξιμιρ.

Η Τσέλσι έκλεισε με νίκη τις υποχρεώσεις της στην φετινή φάση των ομίλων του Champions League απέναντι στην ομάδα που την υποχρέωσε στην μοναδική της ήττα στο 5ο γκρουπ. Οι Λονδρέζοι επικράτησαν με 2-1 της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο Στάμφορντ Μπριτζ και παρέμειναν αήτηττοι μετά το 1-0 του Μάξιμιρ στην πρεμιέρα, ενώ οι Κροάτες αποχαιρέτησαν τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αφού μετά το πρώτο ματς κατάφεραν να πάρουν μόλις έναν βαθμό.

Η Τσέλσι βίωσε πάντως στην αρχή του παιχνιδιού αίσθημα πολύ παρόμοιο με αυτό της πρεμιέρας, αφού μόλις στο 7ο λεπτό έμεινε πίσω στο σκορ με το γκολ του Πέτκοβιτς. O Κροάτης βρέθηκε στο σωστό σημείο στην σωστή στιγμή και εκμεταλλεύτηκε την λανθασμένη απομάκρυνση του Αθπιλικουέτα γράφοντας το 1-0 για τους φιλοξενούμενους με κοντινή κεφαλιά. Οι παίκτες του Τσάτσιτς ήταν αυτοί που είχαν ανοίξει το σκορ και στο Ζάγκρεμπ στην αρχή του παιχνιδιού, με την Τσέλσι να μην καταφέρνει να φτάσει στην ισοφάριση στο ματς που θα αποδεικνυόταν το τελευταίο του Τόμας Τούχελ στον πάγκο της.

Αντίθετα, στο αποψινό παιχνίδι οι Μπλε έβγαλαν γρήγορα αντίδραση και κατάφεραν να φέρουν ξανά το ματς σε ισορροπία στο 18' με τον Στέρλινγκ. Ο Ζορζίνιο έψαξε τον Ομπαμεγιάνγκ στην πλάτη της άμυνας και ο Γκαμπονέζος «πάτησε» πανέξυπνα την μπάλα για τον επερχόμενο Στέρλινγκ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία του Πέριτς να απομακρύνει και πλάσαρε εύστοχα τον Λιβάκοβιτς.

Οι Λονδρέζοι ευτύχησαν μάλιστα να ανατρέψουν πολύ σύντομα το σκορ ολοκληρωτικά υπέρ τους, και τα κατάφεραν ακριβώς με την συμπλήρωση του ημιώρου στο Στάμφορντ Μπριτζ. Ο Μάουντ «τρύπωσε» με την ταχύτητά του στην αριστερή πτέρυγα των Κροατών και πρόλαβε να γυρίσει προς το πέναλτι όπου βρισκόταν ο Ντένις Ζακάρια. Μετά από μία ακόμη χαρακτηριστική ολιγωρία της αντίπαλης άμυνας να απομακρύνει τον κίνδυνο ο Ελβετός είχε όλο το χρόνο για να αποφασίσει πώς θα τελειώσει την φάση και πράγματι δεν λάθεψε, εκτελώντας στην δεξιά γωνία του Λιβάκοβιτς.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι πίεσαν και για το τρίτο γκολ που θα σφράγιζε την επικράτησή τους χωρίς πάντως να καταφέρουν να παραβιάσουν και πάλι την αντίπαλη εστία, ενώ και η Ντιναμό είχε τις δικές της στιγμές με Ντρμπιτς και Σουτάλο αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση. Έτσι η Τσέλσι προκρίθηκε ως πρώτη στην φάση των «16», κάτι το οποίο είχε εξασφαλιστεί και πριν το ματς ενώ η Ντιναμό Ζάγκρεμπ έμεινε έξω και από το Europa League στο οποίο θα συνεχίσει η Ζάλτσμπουργκ παρά την ήττα της από την Μίλαν.

Τσέλσι (Γκρέιαμ Πότερ): Μεντί, Αθπιλικουέτα, Τσαλόμπα, Κουλιμπαλί (64' Τιάγκο Σίλβα), Τσίλγουελ, Ζακάρια (71' Λόφτους-Τσικ), Ζορζίνιο, Μάουντ, Στέρλινγκ (83' Πούλισικ), Χάβερτζ (64' Γκάλαχερ), Ομπαμεγιάνγκ (64' Μπρόγια)

Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Άντε Τσάτσιτς): Λιβάκοβιτς, Ριστόφσκι (70' Εμρέλι), Σουτάλο, Πέριτς, Μοχαράμι, Ιβάνουσετς, Μίσιτς, Αντέμι (84' Μπουλάτ), Λιούμπιτσιτς, Πέτκοβιτς (83' Ντρμιτς), Όρσιτς

Αποτελέσματα

Τσέλσι - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2-1
Μίλαν - Ζάλτσμπουργκ 4-0

Τελική βαθμολογία

1. Τσέλσι 13 (10-4)
2. Μίλαν 10 (12-7)
3. Ζάλτσμπουργκ 6 (5-8)
4. Ντιναμό Ζάγκρεμπ 4 (4-11)

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα