Aντσελότι: «Συγκάτοικος» με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στην κορυφή των περισσότερων νικών στο Champions League!

Γιάννης Αρώνης
Aντσελότι: «Συγκάτοικος» με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στην κορυφή των περισσότερων νικών στο Champions League!

bet365

Ο Κάρλο Αντσελότι έφτασε τις 102 νίκες ως προπονητής στο Champions League, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ που κρατούσε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον από το 2013.

Η Ρεάλ έκανε έναν υγιεινό περίπατο στο χορτάρι του «Σαντιάγο Μπερναμπέου» συντρίβοντας την Σέλτικ με 5-1, κάτι που σηματοδότησε την νίκη υπ' αριθμόν 102 στην προπονητική καριέρα του Κάρλο Αντσελότι στο Champions League. H συγκεκριμένη επίδοση αποτελεί την κορυφαία στην ιστορία της διοργάνωσης και μέχρι χθες είχε επιτευχθεί μόνο από τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, τον θρυλικό κόουτς που έκατσε επί 27 συναπτά έτη στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Σκωτσέζος έχει πλέον συγκάτοικο στην κορυφή της σχετικής λίστας, με τον «Καρλέτο» να έχει την ευκαιρία να τον εκθρονίσει στην συνέχεια της χρονιάς αφού η Ρεάλ Μαδρίτης έχει προκριθεί στη νοκ-άουτ φάση του φετινού Champions League. Ο Αντσελότι έχει τυπικά 103 στο ενεργητικό του, όμως σε αυτές περιέχεται και ένα ματς που κέρδισε «στα χαρτιά» η Μίλαν την σεζόν 2004-05 απέναντι στην Ίντερ λόγω επεισοδίων από τους οπαδούς των νερατζούρι.

Η λίστα με τους 10 πιο επιτυχημένους -από άποψη νικών- προπονητές στο Champions League:

1. Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, 102 νίκες
1. Κάρλο Αντσελότι, 102 νίκες
3. Πεπ Γκουαρδιόλα, 96 νίκες
4. Αρσέν Βενγκέρ, 86 νίκες
5. Ζοσέ Μουρίνιο, 81 νίκες
6. Λουίς Φαν Χάαλ, 57 νίκες
7. Γιούργκεν Κλοπ, 57 νίκες
8. Ράφα Μπενίτεθ, 53 νίκες
9. Ότμαρ Χίτσφελντ, 47 νίκες
10. Ντιέγκο Σιμεόνε, 45 νίκες

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα