Ρέιντζερς: Η χειρότερη ομάδα στην ιστορία του Champions League

Ρέιντζερς: Η χειρότερη ομάδα στην ιστορία του Champions League

Newsroom
Ρέιντζερς: Η χειρότερη ομάδα στην ιστορία του Champions League

bet365

Ο Γολγοθάς ολοκληρώθηκε για τη Ρέιντζερς φέτος στο Champions League, με το βάρος ενός ανεπιθύμητου ρεκόρ να προστίθεται στην ιστορία της.

«Ανυπομονώ για όλα τα παιχνίδια», είπε ο προπονητής της Ρέιντζερς Τζιοβάνι φαν Μπρόνκχορστ αφού έμαθε για την κλήρωσή της στους ομίλους του Champions League. «Είμαι χαρούμενος γιατί θα παίξουμε μερικά σπουδαία παιχνίδια απέναντι σε δύσκολους αντιπάλους». Δυόμιση μήνες αργότερα, η Ρέιντζερς έγινε η χειρότερη ομάδα των ομίλων στην ιστορία της διοργάνωσης. Οι εντός και οι εκτός έδρας ήττες από Λίβερπουλ, Νάπολι και Άγιαξ συνέθεσαν το χειρότερο ιστορικό στη διοργάνωση στη σημερινή της μορφή.

O Άγιαξ επικράτησε με 3-1 της Ρέιντζερς μέσα στη Γλασκώβη το βράδυ της Τρίτης (1/11) και εξασφάλισε μαθηματικά την πρόκριση στα «playoffs» των «16» του Europa League. Οι Σκωτσέζοι ολοκλήρωσαν έτσι την παρουσία τους στο φετινό Champions League χωρίς βαθμό, όπως και η Βικτόρια Πλζεν, έμειναν εκτός Ευρώπης και έγραψαν αρνητική Ιστορία.

Μηδέν πόντοι. Δύο γκολ υπέρ. Είκοσι δύο γκολ κατά. Μείον 20 γκολ διαφορά. Στατιστικά, το χειρότερο ρεκόρ της φάσης των ομίλων, από οποιαδήποτε ομάδα, από τότε που η διοργάνωση της ελίτ πέρασε στην τρέχουσα μορφή της.

Ξεπέρασαν έτσι και την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Οι Κροάτες, με μηδέν βαθμούς και -19 γκολ διαφορά, είχαν το αρνητικό ρεκόρ του Champions League από τη σεζόν 2011-12. Δώδεκα χρόνια μετά μεταφέρθηκε στη νότια πλευρά της Γλασκώβης.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα