Βικτόρια Πλζεν – Μπαρτσελόνα 2-4: Πικρή παρηγοριά για τους Μπλαουγκράνα (vid)

Βικτόρια Πλζεν – Μπαρτσελόνα 2-4: Πικρή παρηγοριά για τους Μπλαουγκράνα (vid)

bet365

Χωρίς Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, Πέδρι και Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν, μεταξύ άλλων, η… αναπληρωματική εκδοχή της Μπαρτσελόνα πήρε νίκη – παρηγοριά στο Πλζεν επί της αδύναμης, παρ’ ότι φιλότιμης Βικτόρια (4-2).

Μετά την αποτυχημένη παρουσία της στην φάση ομίλων του Champions League και την τρίτη θέση που την έστειλε στους «32» του Europa League, η Μπαρτσελόνα ήταν υποχρεωμένη, τουλάχιστον, να διπλασιάσει τις νίκες της επί της αδύναμης Βικτόρια Πλζεν, για να βάλει στα ταμεία της και 2,8 εκατομμύρια ευρώ για τη νίκη.

Και τα κατάφερε με σχετική άνεση (4-2), παρ’ ότι παρατάχθηκε χωρίς επτά βασικούς: Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν, Ζιλ Κουντέ, Ρόναλντ Αραούχο, Σέρχιο Μπουσκέτς, Πέδρι, Ουσμάν Ντεμπελέ και Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Έκανε «σεφτέ» ο Μάρκος Αλόνσο

Η… αναπληρωματική εκδοχή των Μπλαουγκράνα μπήκε δυνατά και κατάφερε να προηγηθεί λίγο μετά την συμπλήρωση του πρώτου πενταλέπτου (6’). Ο Μάρκος Αλόνσο συνεργάστηκε με τον Φεράν Τόρες και αυτός με τον Ανσού Φατί, η σέντρα του οποίου δεν μπλοκαρίστηκε από τον τερματοφύλακα της Πλζεν, με τον Αλόνσο να σπρώχνει την μπάλα από κοντά στα δίχτυα, σημειώνοντας το πρώτο του γκολ με την κυανέρυθρη φανέλα.

Οι γηπεδούχοι, χωρίς βαθμό μετά από πέντε αγωνιστικές, επιχείρησαν να αντιδράσουν και άγγιξαν την ισοφάριση στο 20ό λεπτό, όταν η κεφαλιά του Τόμας Χόρι σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ινιάκι Πένια.

Υπερβολικά χαλαροί στην άμυνα οι φιλοξενούμενοι, έδιναν την ευκαιρία στους γηπεδούχους, ειδικά με τις κινήσεις τους από τα άκρα, να απειλούν την καταλανική εστία, με τον Πένια να κρατάει το προβάδισμα με δύο καλές αποκρούσεις.

Δύο ο Φεράν Τόρες, δύο ο Χόρι

Σαν να μην έφτανε αυτό, μάλιστα, και ύστερα από χαμένη ευκαιρία του Φατί, η Μπάρτσα σκόραρε ξανά πριν από την ανάπαυλα (44’), με τον Τζόρντι Άλμπα να σερβίρει το γκολ στον Φεράν Τόρες, ο οποίος το είχε μεγάλη ανάγκη από ψυχολογικής πλευράς.

Η Πλζεν, η οποία έπαιξε και αυτή με πολλούς αναπληρωματικούς και επιβεβαίωσε ότι είναι η χειρότερη ομάδα της φετινής διοργάνωσης (ίσως να… έφταιγε σε αυτό και ο όμιλος), δεν τα παράτησε και κατάφερε να μειώσει, όταν ο Πάμπλο Τόρε υπέπεσε σε πέναλτι πάνω στον Χόρι, ο οποίος σκόραρε από την άσπρη βούλα (51’).

Η χαρά των Τσέχων κράτησε μόλις τρία λεπτά, αφού τόσα χρειάστηκαν οι Καταλανοί για να πετύχουν τρίτο γκολ, όταν ο Φεράν Τόρες συνδυάστηκε άψογα με τον Ραφίνια, σκόραρε ξανά και είναι πλέον δεύτερος σκόρερ της ομάδας φέτος με πέντε γκολ, πίσω μόνο από τα… 18 του Λεβαντόφσκι.

Νταμπλ ο Φεράν Τόρες, νταμπλ όμως και ο Χόρι, ο οποίος με ωραία κεφαλιά εκμεταλλεύτηκε την… ενοχλητική χαλαρότητα της καταλανικής άμυνας (και κυρίως του Μάρκος Αλόνσο), η οποία δέχθηκε γκολ και στα έξι παιχνίδια της στην φάση ομίλων (63’).

Οι γηπεδούχοι πίστεψαν στην τιμητική ισοπαλία, αλλά η Μπάρτσα δεν τους επέτρεψε να την κυνηγήσουν μέχρι τέλους. Ο νεαρός Πάμπλο Τόρε σκόραρε στο ντεμπούτο του με καταπληκτικό σουτ, αλλά δεν το χάρηκε όσο θα ήθελε, αφού τραυματίστηκε την ώρα του σουτ (75’) και έγινε αλλαγή, όπως είχε συμβεί νωρίτερα με τον Φρανκ Κεσιέ.

Η Πλζεν, η οποία με παθητικό 24 γκολ ισοφάρισε το χειρότερο ρεκόρ στην ιστορία, το οποίο είχαν ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (2014-15) και Λέγκια Βαρσοβίας (2016-17), κυνήγησε το τρίτο γκολ, είχε δεύτερο δοκάρι με τον Έρικ Γίρκα και συνολικά είκοσι τελικές προσπάθειες, αλλά δεν τα κατάφερε.

Βικτόρια Πλζεν (Μίχαελ Μπίλεκ): Στάνεκ - Χόλικ, Χέιντα, Πέρνιτσα, Γιεμέλκα (58’ Χάβελ) – Εντιαγιέ (58’ Μπούχα), Κάλβαχ (79’ Τσέρνακ) - Γίρκα, Βλκανόβα, Πίλαρ (88’ Κρόνους) – Χόρι (79’Μπάσεϊ).

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Πένια - Μπεγερίν, Πικέ, Μάρκος Αλόνσο, Τζόρντι Άλμπα (57’ Μπάλντε) - Γκάβι, Κεσιέ (67’ λ. τρ. Κασαδό), Πάμπλο Τόρε (77’ λ. τρ. Άλβαρο Σανθ) – Ραφίνια (77’ Ντεμπελέ), Φεράν Τόρες, Φατί.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα