Μπριζ - Πόρτο 0-4: Εκδικήθηκε με τεσσάρα τους Βέλγους και φούλαρε για πρόκριση (vid)

Νίκος Κικίδης
Μπριζ - Πόρτο 0-4: Εκδικήθηκε με τεσσάρα τους Βέλγους και φούλαρε για πρόκριση (vid)

bet365

Η Πόρτο πετούσε... φωτιές στο Βέλγιο απέναντι στην αδιάφορη Μπριζ, πήρε εκδίκηση για το φιάσκο του «Ντραγκάο» και με το επιβλητικό 4-0 έκανε αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στους «16» του Champions League.

«Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται... κρύο» ισχυρίζεται ο θυμόσοφος λαός και η Πόρτο φρόντισε να το υπενθυμίζει με τον κατάλληλο τρόπο στη Μπριζ. Οι Βέλγοι άλλωστε πλήγωσαν πρώτοι τους Πορτογάλους χάρη στη βαριά τεσσάρα του πρώτου γύρου στο «Ντραγκάο», όμως αυτή τη φορά οι Δράκοι της το ξεπλήρωσαν με το ίδιο νόμισμα. Χάρη σε μια κυρίαρχη παράσταση, οι παίκτες του Κονσεϊσάο επικράτησαν 4-0 μέσα στο Βέλγιο και έκαναν αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση, η οποία μπορεί να επισημοποιηθεί ακόμα και απόψε σε περίπτωση που η Ατλέτικο δεν καταφέρει να νικήσει τη Λεβερκούζεν.

Οι Πορτογάλοι έδειξαν από νωρίς τις διαθέσεις τους και τελικά κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ με δράστη τον Ταρέμι (33΄). Μια απερισκεψία του Κάρμο ωστόσο που κλώτσησε επιτηδευμένα τον Μέχελε εκτός φάσης μέσα στην περιοχή έδωσε την ευκαιρία στη Μπριζ να... απαντήσει από το πουθενά, όμως ας όψεται ο Ντιόγο Κόστα (51΄).

Αφού ο ρέφερι του στέρησε τη χαρά της απόκρουσης του πέναλτι διατάζοντας επανάληψη, ο Πορτογάλος κίπερ έκανε ξανά επέμβαση και έγινε ο πρώτος στην ιστορία του Champions League που πιάνει πέναλτι σε τρία σερί ματς! Η ανεπανάληπτη ευκαιρία έριξε στα τάρταρα το ηθικό της Μπριζ, η οποία στη συνέχεια πέταξε λευκή πετσέτα.

Η Πόρτο βρήκε ευκαιρία να τελειώσει το ματς και σκόραρε δυο φορές μέσα σε τρία λεπτά (57΄- 60΄) χάρη σε γκολ των Εβανίλσον και Εστάκιο, ενώ το κερασάκι στην τούρτα πρόσθεσε ο Ταρέμι στο 70΄. Μια νίκη που εδραίωσε την Πόρτο στη δεύτερη θέση και την έχρισε ως φαβορί για την πρόκριση στους «16» μαζί φυσικά με την Μπριζ που έχει κλειδώσει το εισιτήριο από την προηγούμενη κιόλας αγωνιστική.

Μπριζ (Καρλ Χέφκενς): Μινιολέ, Οντόι (71΄Μέιερ), Μέχελε, Σιλά (71΄Μπογιατά), Μπουτσάναν, Ονιεντικά (80΄Μπαλαντά), Νίλσεν (80΄Οντουά), Φανάκεν, Λανγκ, Όλσεν (71΄Νουσά), Τζουντγκλά

Πόρτο (Σέρχιο Κονσεϊσάο): Ντιόγο Κόστα, Πεπέ (88΄Μαρτίνεθ), Καρντόσο, Κάρμο, Ζαϊντού (77΄Βέντελ), Εστάκιο (77΄Μπρούνο Κόστα), Ουριμπέ, Οτάβιο, Γκαλένο (77΄Γκαμπριέλ Βερόν), Εβανίλσον (88΄Κονσεϊσάο), Ταρέμι

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα