Ρεάλ Μαδρίτης - Σαχτάρ 2-1: Απόλυτη η Βασίλισσα, χόρεψε σάμπα τους Ουκρανούς (vid)

Νίκος Κικίδης
Ρεάλ Μαδρίτης - Σαχτάρ 2-1: Απόλυτη η Βασίλισσα, χόρεψε σάμπα τους Ουκρανούς (vid)

bet365

Αν και... έπαιξε με τη φωτιά στο τέλος, η κυρίαρχη αλλά σπάταλη Ρεάλ Μαδρίτης επιβλήθηκε 2-1 της Σαχτάρ Ντόνετσκ με βραζιλιάνικο δίδυμο Βινίσιους - Ροντρίγκο, κάνοντας το 3Χ3 στον όμιλο.

Κυρίαρχη, καταιγιστική, αλλά συγχρόνως... σπάταλη. Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε ξεκάθαρο στόχο το ξέσπασμα μετά την πρώτη γκέλα της σεζόν κόντρα στην Οσασούνα, όμως η αστοχία της τελικά γλίτωσε τη Σαχτάρ από μια βαριά ήττα. Ακόμα κι έτσι ωστόσο, με τους Βραζιλιάνους Βινίσιους και Ροντρίγκο να βρίσκουν δίχτυα η Βασίλισσα λύγισε με 2-1 τους ατίθασους Ουκρανούς για να συνεχίσει απόλυτη και πρωτοπόρος στον όμιλο.

Οι Μερένγκες φρόντισαν από την αρχή του ματς να δείξουν στην Σαχτάρ ποιος είναι το αφεντικό, ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 13΄. Ο Ροντρίγκο εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην αντίπαλη άμυνα, έπιασε δυνατό σουτ εκτός περιοχής και νίκησε τον συγκλονιστικό απόψε Τρουμπίν για το 1-0. Οι Μαδριλένοι συνέχισαν στους ίδιους ρυθμούς, έριξαν προειδοποιητική βολή με τους Βινίσιους - Μπενζεμά και τελικά στο 28΄έφτασαν στο πολυπόθητο δεύτερο γκολ.

Αφού έκρυψαν τη μπάλα με συνδυαστικό ποδόσφαιρο, ο Ροντρίγκο μοίρασε στον Βινίσιους και ο τελευταίος εκτέλεσε άψογα στο τετ-α-τετ ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ. Η Ρεάλ συνέχισε να πιέζει και να σπαταλά ευκαιρίες (κυρίως) με τους Βινίσιους - Μπενζεμά, όμως σαν να... χαλάρωσε υπερβολικά προς το τέλος του α΄μέρους με συνέπεια η Σαχτάρ να επιστρέψει. Έπειτα από σέντρα από την αριστερή πτέρυγα, ο Ζουμπκόφ έπιασε φοβερό βολ πλανέ στο 39΄βάζοντας ξανά τους Ουκρανούς στο παιχνίδι.

Η εικόνα των Μερένγκες δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο μέρος, όπως άλλωστε δεν άλλαξαν και τα ποσοστά ευστοχίας τους με το 2-1 να παραμένει. Στο 53΄ο Μούντρικ παραλίγο να τιμωρήσει τη Ρεάλ από μια αστραπιαία αντεπίθεση , όμως ο Μεντί του έβαλε το στοπ για να σώσει τη Βασίλισσα. Ροντρίγκο και Βινίσιους δεν κατάφεραν να κάνουν το 3-1 σε 64΄και 66΄αντίστοιχα, ενώ ο Τρουμπίν αναδείχθηκε νικητής - όποτε χρειάστηκε - απέναντι στον ντεφορμέ Καρίμ Μπενζεμά.

Το δοκάρι του Ασένσιο στο 90+1΄απλώς συνόψισε την εικόνα της αναμέτρησης, με τη Ρεάλ να κυριαρχεί και να παίρνει τη νίκη με το «φτωχό» 2-1, συνεχίζοντας απόλυτη στην κορυφή του ομίλου.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Λούνιν, Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Αλάμπα, Μεντί, Τσουαμενί, Κρόος, Βαλβέρδε, Ροντρίγκο, Βινίσιους, Μπενζεμά

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ιγκόρ Γιοβίσεβιτς): Τρουμπίν, Μικαϊλιτσένκο, Μποντάρ, Ματβιένκο, Κονοπλιά, Στεπανένκο, Μπονταρένκο, Σουντάκοφ, Μούντρικ, Σβεντ, Ζούμπκοφ

Αποτελέσματα

Ρεάλ Μαδρίτης - Σαχτάρ 2-1
Λειψία - Σέλτικ 3-1

Βαθμολογία

1. Ρεάλ Μαδρίτης 9 (7-1)
2. Σαχτάρ 4 (6-4)
3. Λειψία 3 (4-7)
4. Σέλτικ 1 (2-7)

Επόμενη αγωνιστική (11/10)

Σαχτάρ - Ρεάλ
Σέλτικ - Λειψία

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα