Ίντερ – Μπαρτσελόνα 1-0: Προβάδισμα πρόκρισης των Νερατζούρι, σε μπελάδες οι Μπλαουγκράνα (vids)

Ίντερ – Μπαρτσελόνα 1-0: Προβάδισμα πρόκρισης των Νερατζούρι, σε μπελάδες οι Μπλαουγκράνα (vids)

bet365

Με γκολάρα του Χακάν Τσαλχάνογλου, η Ίντερ λύγισε τη Μπαρτσελόνα (1-0) και πήρε προβάδισμα για την δεύτερη θέση του τρίτου ομίλου, πίσω από την ασταμάτητη Μπάγερν Μονάχου – Φωνάζουν δικαίως οι Καταλανοί για τον μη καταλογισμό πέναλτι σε χέρι του Ντένζελ Ντάμφρις.

Σε έναν όμιλο όπου η ασταμάτητη Μπάγερν Μονάχου κάνει… πάρτι, οι αγώνες μεταξύ Ίντερ και Μπαρτσελόνα έχουν χαρακτήρα «τελικού» για την δεύτερη θέση. Και ο πρώτος γύρος πήγε στους Νερατζούρι, οι οποίοι λύγισαν στο «Μεάτσα» τους Μπλαουγκράνα (1-0) και πήραν προβάδισμα, πηγαίνοντας με άλλο αέρα την άλλη εβδομάδα στο «Καμπ Νόου» για την ρεβάνς (Τετάρτη 12/10, 22:00).

Ο υπό αμφισβήτηση Σιμόνε Ιντσάγκι, χωρίς τους τραυματίες Μαρσέλο Μπρόζοβιτς και Ρομελού Λουκάκου, ξεκίνησε τον αμφίβολο Λαουτάρο Μαρτίνες στην επίθεση, έχοντας στον πάγκο τον 18χρονο Έλληνα τερματοφύλακα Νίκο Μπότη.

Ο Τσάβι, με τις γνωστές απουσίες στην άμυνα (Κουντέ, Αραούχο, Μπεγερίν), ξεκίνησε με τους πολυθεσίτες Σέρτζι Ρομπέρτο και Μάρκος Αλόνσο στα άκρα και τον Έρικ Γκαρθία ως παρτενέρ του Αντρέας Κρίστενσεν στο κέντρο της οπισθοφυλακής.

Η κατοχή μπάλας των Μπλαουγκράνα στο πρώτο 45λεπτο έφτασε έως και 70% (!), αλλά οι Νερατζούρι ήταν πιο αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια και κοντά στην εστία του Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν. Με το «καλημέρα» (7’), ο Γερμανός χρειάστηκε να καταφύγει στις… αλτικές του ικανότητες για να αποσοβήσει το γκολ σε σουτ – φαρμάκι του ιδιαιτέρως κεφάτου και δραστήριου Χακάν Τσαλχάνογλου.

Τουρκική γκολάρα

Η Μπάρτσα είχε την μπάλα, αλλά η Ίντερ την διάθεση να γίνει επικίνδυνη στην κόντρα, κάτι που κατάφερε με την συμπλήρωση του 20λεπτου ύστερα από σέντρα του Φεντερίκο Ντι Μάρκο που έδιωξε ο Πέδρι, με τους Καταλανούς να γλιτώνουν μέσω VAR το εις βάρος τους πέναλτι σε χέρι του Έρικ Γκαρθία, αφού είχε προηγηθεί οφσάιντ του Χοακίν Κορέα.

Ο Αργεντινός σκόραρε λίγο αργότερα (29’), αλλά το γκολ ακυρώθηκε ορθά για οφσάιντ, με τους φιλοξενούμενους να απειλούν στο πρώτο μέρος μόνο με μια ατομική ενέργεια του Ουσμάν Ντεμπελέ, με Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και κυρίως Ραφίνια στα… πολύ ρηχά.

Η εικόνα του πρώτου 45λεπτου «έδειχνε» ισοπαλία 0-0, την οποία όμως έσπασε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τσαλχάνογλου, με άπιαστο συρτό σουτ έξω από την περιοχή, στο οποίο δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα ο Τερ Στέγκεν. Η Ίντερ, πιο αποτελεσματική και ουσιαστική, έπαιρνε (οριακά δικαίως) το προβάδισμα.

Το VAR έσωσε τον Ονανά

Η Μπάρτσα, η οποία έχασε τον Κρίστενσεν με τραυματισμό και ο Τσάβι έριξε τους Αλεχάντρο Μπάλντε και Ανσού Φατί αντί των Μάρκος Αλόνσο και Ραφίνια, βελτιώθηκε επιθετικά με το πέρασμα των λεπτών. Ο Ντεμπελέ, ο πιο δραστήριος, αλλά και αυτός που έκανε τα περισσότερα λάθη, άγγιξε το 1-1 στο 61’ σε τετ – α – τετ με τον Αντρέ Ονανά, ο οποίος απέκρουσε την μπάλα και την έστειλε στο δοκάρι.

Ο Καμερουνέζος τερματοφύλακας, ο οποίος αντιμετώπισε την ομάδα στην οποία ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά, έκανε στο 68' έξοδο του…. Μεσολογγίου, είδε τον Πέδρι να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα από κοντά, με το VAR να ακυρώνει ορθά το γκολ της ισοφάρισης, αφού είχαν προηγηθεί (ακούσια) χέρια του Φατί στη μπάλα.

Η Ίντερ φρόντιζε κυρίως τα μετόπισθεν, αναζητώντας να αιφνιδιάσει με μακρινές μπαλιές και τους Ζεράρ Πικέ και Έρικ Γκαρθία να αποτρέπουν τις προϋποθέσεις για το 2-0 σε προσπάθειες των Λαουτάρο Μαρτίνες και Έντιν Τζέκο.

Οι φιλοξενούμενοι τα έπαιξαν όλα για όλα, δεν απείλησαν ιδιαιτέρως τον Ονανά, αλλά φωνάζουν δικαίως για τον μη καταλογισμό πέναλτι σε χέρι του Ντένζελ Ντάμφρις στις καθυστερήσεις, το οποίο δεν είδε (;) ούτε το VAR...

Ίντερ (Σιμόνε Ιντσάγκι): Ονανά - Σκρίνιαρ, Ντε Φράι (77’ Ατσέρμπι), Μπαστόνι – Νταρμιάν (77’ λ. τρ. Ντάμφρις), Μπαρέλα, Τσαλχάνογλου (85’ Ασλάνι), Μχιταριάν, Ντιμάρκο (77’ Γκόσενς) – Κορέα (56’ Τζέκο), Μαρτίνες.

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν - Σέρτζι Ρομπέρτο, Κρίστενσεν (58’ λ. τρ. Πικέ), Έρικ Γκαρθία, Αλόνσο (63’ Μπάλντε) – Γκάβι (84’ Κεσιέ), Μπουσκέτς, Πέδρι – Ραφίνια (63’ Φατί), Λεβαντόφσκι, Ντεμπελέ.

Αποτελέσματα

Ίντερ - Μπαρτσελόνα 1-0
Μπάγερν - Βικτόρια Πλζεν 5-0

Βαθμολογία

1. Μπάγερν 9 (9-0)
2. Ίντερ 6 (3-2)
3. Μπαρτσελόνα 3 (5-4)
4. Πλζεν 0 (1-12)

Επόμενη αγωνιστική (12/10)

Μπαρτσελόνα - Ίντερ
Πλζεν - Μπάγερν

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα