Τσέλσι - Ζάλτσμπουργκ 1-1: Ζόρια με το... καλησπέρα στην εποχή Πότερ (vid)

Τσέλσι - Ζάλτσμπουργκ 1-1: Ζόρια με το... καλησπέρα στην εποχή Πότερ (vid)

bet365

Ποιος είπε ότι η αλλαγή προπονητή θα τα έκανε όλα ρόδινα; Η Τσέλσι, του Γκρέιαμ Πότερ πλέον, έχασε βαθμούς και εντός έδρας από τη Ζάλτσμπουργκ (1-1) και πέραν της μετάβασης στην εποχή του Άγγλου τεχνικού, «τρέχει» και για την πρόκριση, καθώς είναι 4η μετά από δύο αγωνιστικές και ακολουθεί ντέρμπι με τη Μίλαν.

Νέα αρχή, που μοιάζει πολύ με το προηγούμενο… τέλος. Ο Γκρέιαμ Πότερ κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο της, διαδεχόμενος τον Τόμας Τούχελ που απολύθηκε μετά την ήττα της πρεμιέρας από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, αλλά η… Τσέλσι δεν ξαναχτίστηκε σε μία μέρα και το ματς απέναντι στη Ζάλτσμπουργκ το έκανε ξεκάθαρο. Με τον Όκαφορ και τους συμπαίκτες του να εκθέτουν την αμυντική συνοχή των Μπλε στο 74’, οι Αυστριακοί στέρησαν από τον Άγγλο τεχνικό το πρώτο του τρίποντο στο Λονδίνο και άφησαν την ομάδα του στην 4η θέση του 5ου ομίλου, με μόνο όπλο την ελπίδα ότι θα έχει βελτιωθεί στον, έτσι όπως εξελίσσεται, πρόωρο «τελικό» κόντρα στη Μίλαν (5/10 στο «Στάμφορντ Μπριτζ»).

Ο 47χρονος τεχνικός έβαλε από νωρίς τη σφραγίδα του ως προς το πώς παρέταξε την Τσέλσι στο ματς, βάζοντας στο συρτάρι την τριάδα στόπερ και επαναφέροντας στο αρχικό σχήμα τον Τιάγκο Σίλβα (ο «μαθητής» του, Κουκουρέγια και ο Χάβερτς τα άλλα δύο νέα πρόσωπα σε σχέση με το ματς στο Ζάγκρεμπ). Και οι Μπλε προσπάθησαν να βγάλουν στο χορτάρι μερικές από τις αρετές που χαρακτηρίζουν το παιχνίδι του, έχοντας στο μεγαλύτερο διάστημα υπέρ τους την κατοχή και επιτρέποντας μόλις μία φάση σε όλο το 45λεπτο στους Ταύρους. Οι δικές της ευκαιρίες, όμως, κατέληγαν ως επί το πλείστον στα «σκουπίδια», με τον Μάουντ στο 41’ να χάνει την πιο σημαντική εκτελώντας με δυνατό σουτ εκτός περιοχής και την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Η… σταθερή αξία τόσο επί Τούχελ όσο κι επί Πότερ, όμως, ήταν και είναι ο Ραχίμ Στέρλινγκ. Ο Άγγλος εξτρέμ οδηγεί ως τώρα τους Μπλε σε αυτή την ασταθή σεζόν και τρία λεπτά μετά την ανάπαυλα, τους έβαλε μπροστά στο σκορ, με ένα άπιαστο πλασέ-σήμα κατατεθέν στο πλαϊνό δίχτυ του Κον από την τελική πάσα του Μάουντ. Ήταν έτσι το πρώτο γκολ στην εποχή Πότερ και το τέταρτο του ίδιου με τη φανέλα των Λονδρέζων.

Η Ζάλτσμπουργκ, όμως, απέδειξε τόσο πέρυσι, όσο και με τη Μίλαν στην Αυστρία ότι μπορεί να «πληγώσει» τους αντιπάλους της και στην πιο άρτια εκδηλωμένη επίθεσή της, το έκανε πράξη. Στο 74’, η αμυντική λειτουργία των Μπλε «μπλόκαρε», ο Αντάμου βρήκε ιδανικά στον κενό χώρο εντός περιοχής τον Όκαφορ κι εκείνος με τελείωμα μίας επαφής έγραψε το 1-1, τιμωρώντας έτσι τη στιγμή ολιγωρίας. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι τέλους και πλέον η Τσέλσι καλείται να επιστρέψει βελτιωμένη μετά τη διακοπή (αναβλήθηκε το προσεχές της παιχνίδι), ώστε να ανακτήσει το χαμένο έδαφος στον όμιλο.

Τσέλσι (Γκρέιαμ Πότερ): Κέπα, Τζέιμς, Αθπιλικουέτα (81’ Ζίγιεχ), Τιάγκο Σίλβα, Κουκουρέγια, Κόβασιτς (81’ Γκάλαχερ), Ζορζίνιο, Μάουντ, Χάβερτς (66’ Λόφτους-Τσικ), Ομπαμεγιάνγκ (66’ Μπρόγια), Στέρλινγκ (84’ Πούλισικ)

Ζάλτσμπουργκ (Ματίας Γιάισλε): Κον, Ντέντιτς, Μπερνάρντο, Πάβλοβιτς, Ούλμερ, Σάιβαλντ, Καπάλντο, Κιάεργκααρντ (46’ Γκούρνα-Ντουάτ), Σούσιτς (70’ Καμερί), Σέσκο (70’ Αντάμου) Όκαφορ (85’ Κοϊτά)

5ος όμιλος

Αποτελέσματα

Μίλαν – Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3-1

Τσέλσι – Ζάλτσμπουργκ 1-1

Βαθμολογία

1. Μίλαν 4 (4-2)

2. Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3 (2-3)

3. Ζάλτσμπουργκ 2 (2-2)

4. Τσέλσι 1 (1-2)

Επόμενη αγωνιστική (5/10)

Ζάλτσμπουργκ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Τσέλσι - Μίλαν

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα